25 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Παρασκευή, 03 Ιανουάριος 2020 17:15

Αλλαγές: 6 tips για να τηρήσετε τις αποφάσεις που πήρατε την Πρωτοχρονιά

Να χάσω βάρος. Να τρώω πιο υγιεινά. Να κόψω το κάπνισμα. Αυτές οι δημοφιλείς ευχές που όλοι μας έχουμε κάνει την Πρωτοχρονιά, συνήθως δεν κρατούν περισσότερο από το τέλος του Ιανουαρίου. Οι συμβουλές των ειδικών για να αντέξουμε περισσότερο...

 

Νέα Χρονιά: Έτσι θα τηρήσετε τις υποσχέσεις που δώσατε στον εαυτό σας
Όλοι δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας ότι στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα κάνουμε πλήθος αλλαγών, αλλά τελικά μέχρι να μπει ο Φλεβάρης όλα έχουν ξεχαστεί…

Αναγνωρίζοντας το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο με επικεφαλής την αντιπρόεδρο προώθησης της υγείας, Bernadette Melnyk, μας δίνουν μερικά tips που θα μας βοηθήσουν να ακολουθήσουμε επί μακρόν τις αποφάσεις που πήραμε την Πρωτοχρονιά.

Θέστε έναν ρεαλιστικό και συγκεκριμένο στόχο 30 ημερών. Όσο πιο ακριβής και ρεαλιστικός είναι ο στόχος, τόσο πιο πιθανό είναι να επιτευχθεί.

Χωρίστε τους μεγάλους στόχους σε πολλούς μικρότερους και προσπαθήστε να ενσωματώσετε μια μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά σας για 30 ημέρες. Πολλοί από τους στόχους που επανατοποθετούμε στην έναρξη της νέας χρονιάς αποτυγχάνουν επειδή προσπαθούμε να τους πετύχουμε πάρα πολύ και πολύ γρήγορα.

Καταγράψτε τους στόχους σας και βάλτε το χαρτί σε ένα σημείο όπου θα μπορείτε να το βλέπετε κάθε μέρα. Κρατήστε σημειώσεις με τις επιτυχίες σας και γράψτε ενθαρρυντικά μηνύματα στον εαυτό σας.

Κάντε εικόνα τον εαυτό σας να πετυχαίνει το στόχο και να γιορτάζει την επιτυχία. Όταν έχετε θετική διάθεση, είναι πιο πιθανό να πετύχετε το στόχο σας.

Μοιραστείτε τους στόχους σας με ένα φίλο ή με κάποιο μέλος της οικογένειας και καλέστε τους να στηρίξουν την προσπάθειά σας με ενθαρρυντικά μηνύματα και τηλέφωνα, στα οποία θα τους ενημερώνετε για την πρόοδό σας.

Δουλέψτε για κάθε στόχο σας μια ξεχωριστή μέρα κάθε φορά. Μπορείτε πάντα να ξαναξεκινήσετε αν μείνετε πίσω ή παραλείψετε μία μέρα. Να έχετε υπομονή και να είστε δεκτικοί με τον εαυτό σας. Θυμηθείτε ότι μπορεί να χρειαστούν από 30 έως 60 ημέρες για να καταφέρετε να κάνετε μια νέα συνήθεια κανόνα στη ζωή σας ή να διακόψετε μια παλιά.

ygeiamou.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]