Τρίτη, 09 Ιούλιος 2019 08:48

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι υγειονομικοί έλεγχοι στα κρουαζιερόπλοια

Θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια οι υγειονομικοί έλεγχοι στα κρουαζιερόπλοια και οι επιθεωρήσεις που γίνονται σε αυτά, ώστε να διαπιστώνεται αν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών δημόσιας υγείας.

 Τέτοιου είδους περιστατικά μπορεί να είναι η εμφάνιση κάποιου λοιμώδους νοσήματος, η εκδήλωση κρούσματος μαζικής τροφικής δηλητηρίασης, η μετάδοση κάποιου ιού κ.α. Φέτος προγραμματίζονται τρεις τέτοιοι έλεγχοι εντός του καλοκαιριού, ενώ πέρυσι είχαν γίνει δύο και πρόπερσι, που ήταν αυξημένη η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων, 11.

"Τα τρία τελευταία χρόνια δεν διαπιστώθηκε κάποιο περιστατικό κατά τους ελέγχους που έγιναν στα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβεί. Η εικόνα που έχουμε, πάντως, είναι ότι γίνονται μεθοδευμένοι έλεγχοι και τα κρουαζιερόπλοια βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Αυτό, βέβαια, μπορεί να συμβαίνει διότι γνωρίζουν ότι θα ελεγχθούν με βάση τις προτυποποιημένες λίστες και το αποτέλεσμα είναι καλό" τόνισε ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σοφοκλής Κουρτίδης, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

blog comments powered by Disqus
αρχή της σελίδας