21 Απρίλιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΥΓΕΙΑ
Κυριακή, 21 Απρίλιος 2019 10:09

Πέντε κοινοί μύθοι για την Ψυχολογία

Την τελευταία δεκαετία οι ψυχολογικοί όροι και οι ψυχολογικές θεωρίες έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς και χρησιμοποιούνται καθημερινά από το ευρύ κοινό. 

Στο ύψος δεν παίζει ρόλο μόνο η κληρονομικότητα, αλλά κι άλλοι παράγοντες που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό πόσο θα ψηλώσει το παιδί.

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Yale κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη βασική κυτταρική δραστηριότητα σε εγκεφάλους των χοίρων ώρες μετά το θάνατό τους. Πρόκειται για ένα εύρημα που μπορεί, όπως λένε, να οδηγήσει σε προόδους ως προς τη θεραπεία του ανθρώπινου εγκεφαλικού επεισοδίου και των εγκεφαλικών βλαβών. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι δεν μιλάμε για «ζωντανούς» εγκεφάλους αλλά για απλά κυτταρικά ενεργούς εγκεφάλους.

Οι ηλιακοί συλλέκτες δυσκολεύονται να παράγουν ανανεώσιμη ενέργεια όποτε χιονίζει. Με τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα του χειμώνα να αναμένεται να ενταθούν στο μέλλον λόγω της κλιματικής αλλαγής, θα αποτελέσει πιθανώς ένα σημαντικό ζήτημα τα επόμενα χρόνια η παραγωγή ενέργειας υπό χιονόπτωση. Για αυτόν τον λόγο, επιστήμονες από το αμερικανικό πανεπιστήμιο UCLA εφηύραν έναν απλό τρόπο να παράγουν ενέργεια από το χιόνι.

«Σπρώχνουμε τις ώρες και τις μέρες μας, σα να είναι βάρος. Και μάς είναι βάρος. Γιατί δε ζούμε...Κατάλαβες;».

Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών που εκτελούνται από μη εξειδικευμένο προσωπικό μπορούν να αφήσουν αφύσικα αποτελέσματα και να προκαλέσουν λοιμώξεις, γράφει η ισπανική εφημερίδα El Periodico, 

Υπάρχουν πολλές “σούπερ” υγιεινές τροφές, τις οποίες οι διατροφολόγοι συνιστούν σε όλους τους ανθρώπους, αφού μας προσφέρουν πολύ σημαντικά οφέλη σχεδόν για κάθε πτυχή της υγείας μας. 

Οι άντρες και οι γυναίκες φαίνεται να διαφέρουν, όσον αφορά τον κίνδυνο για την εμφάνιση μετεγχειρητικών λοιμώξεων στην περιοχή της επέμβασης, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας όταν δεν ανιχνεύεται ο ιός του ανθρώπινου θηλώματος (HPV) είναι πιο σπάνιος αλλά πιο επιθετικός, καθώς τις περισσότερες φορές διαγιγνώσκεται σε προχωρημένα στάδια, όταν έχει γίνει μετάσταση και έχει μειωθεί η επιβίωση, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μιας μελέτης του ISGlobal, ένα ίδρυμα που υποστηρίζεται από τη Νοσοκομειακή Κλινική και το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης «la Caixa».

Έρευνα αποκαλύπτει ότι πάνω από τις μισές συσκευασίες σε αλυσίδες σουπερμάρκετ χαμηλού κόστους στη Γερμανία έχουν βακτήρια ανθεκτικά σε αντιβιοτικά, τα οποία μπορούν να επιφέρουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σελίδα 1 από 841