28 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Τρίτη, 21 Ιανουάριος 2020 16:00

Μακεδονία: Αλλάζουν τα φώτα στους δρόμους – Το έργο των 12.000.000 ευρώ για εξοικονόμηση ενέργειας

Εντός του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει το έργο εκσυγχρονισμού του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, που αφορά στην αντικατάσταση 15.000 λαμπτήρων με νέους, τύπου led.

 Από το έργο αυτό η Περιφέρεια εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει ενέργεια σε ποσοστό 60% έως 70%...
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας, Πάρι Μπίλλια, ο διαγωνισμός για το έργο, ύψους 12 εκατ. ευρώ, θα γίνει τον επόμενο μήνα. Θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες των ΣΔΙΤ (συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), ενώ τα έργα θα γίνουν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας και υπολογίζεται να ολοκληρωθούν σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.

Ο κ. Μπίλλιας, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα υπάρξει θεαματική βελτίωση στον φωτισμό του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, διότι, όπως επισήμανε, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα προκύψουν μέσα από μελέτες, αλλά και από τον απαραίτητο σχεδιασμό των υπηρεσιών για τα επόμενα χρόνια. Αυτό, κατά τον ίδιο, σημαίνει και ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Στο μεταξύ, όπως διευκρίνισε, γίνονται σταδιακά συντηρήσεις από την Περιφέρεια στον υφιστάμενο φωτισμό με κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), καθώς συχνά είναι και τα φαινόμενα της κλοπής καλωδίων, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια των οδηγών κατά τις νυχτερινές ώρες.

newsit.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]