24 Αύγουστος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ήγει το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με τον ασθενή πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο, καθώς όπως έγινε γνωστό μεταβαίνει εσπευσμένα στην Αθήνα, προκειμένου να του παρασχεθεί η σωστή για την περίπτωσή του θεραπεία.

Η Θεοτόκος απολάμβανε τέτοιο σεβασμό από τους πιστούς τέτοια τιμή και αγάπη, ώστε, μετά το Θεό, σ’ αυτήν απέδιδαν τη μεγαλύτερη τιμή, σεβασμό κι αγάπη.

Σήμερα παρουσιάζουν την αγάπη σαν μια κοινωνική σχέση και μια κοινωνική αρετή. Είναι λάθος. Η αγάπη δεν είναι μία κοινωνική αρετή. Η αγάπη είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος και επιτυγχάνεται εφόσον αγαπούμε τον Θεό. Και ακριβώς κοινωνεί σωστά και αληθινά ο άνθρωπος με τον συνάνθρωπό του εάν κοινωνεί σωστά με τον Θεό.

Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός

Η Θεοτόκος απολάμβανε τέτοιο σεβασμό από τους πιστούς τέτοια τιμή και αγάπη, ώστε, μετά το Θεό, σ’ αυτήν απέδιδαν τη μεγαλύτερη τιμή, σεβασμό κι αγάπη.

Παρασκευή, 23 Αύγουστος 2019 07:48

Με ανδρεία

Στήριξε το θάρρος σου στο Θεό, και να μην αρχίσεις την εργασία του καλού έργου με διψυχία, που οδηγεί στη χαυνότητα, για να μη φτάσει να γίνει ανώφελος ο κόπος σου και αφόρητη η εργασία της πνευματικής καλλιέργειάς σου. 

Ψηλά, στις ελατόφυτες βουνοκορφές της νοτιοδυτικής Ευρυτανίας, και σφηνωμένη ανάμεσα σε κάθετους γκριζωπούς βράχους με άγρια μεγαλοπρέπεια, προβάλλει η ιερά μονή του Προύσου. 

Η Φλόριντα ετοιμάζεται σήμερα να εκτελέσει έναν 57χρονο άνδρα, που έχει ομολογήσει ότι σκότωσε 6 άνδρες το 1994, στοχοθετώντας τους ομοφυλόφιλους.

Ο Γέροντας [μοναχός Ιωσήφ ο Ησυχαστής (1898-1959)] μάς έλεγε ότι σε όποιον προσεύχεται αληθινά αποκαλύπτεται η αίσθηση της αγάπης προς τον πλησίον· και πιο συγκεκριμένα:

Πέμπτη, 22 Αύγουστος 2019 15:30

Είναι όλα αυτά

Με τον Θεό και η δυστυχία είναι ευτυχία και η φτώχεια είναι πλούτος και η αφάνεια είναι δόξα και η ατίμωση είναι τιμή και οι δοκιμασίες είναι γεμάτες παρηγοριά.

Άγιος Τύχων του Ζαντόνσκ

Δύο μήνες έμειναν μέχρι την επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιο Όρος και τη Θεσσαλονίκη και οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει.

Σελίδα 1 από 720