24 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2020 08:57

Οι μοναδικοί αρχιτέκτονες

Αντί να ξεκινούμε με τον εαυτό μας, εμείς θέλουμε πάντοτε να αλλάξουμε πρώτα τους άλλους και τελευταίους εμάς.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο «Interfax–Religion».

Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2020 12:36

Είναι συμφορά

Η περιττή μέριμνα για τα βιοτικά πράγματα είναι γνώρισμα ανθρώπου άπιστου και μικρόψυχου. Και είναι συμφορά εάν εμείς φροντίζοντας οι ίδιοι για τον εαυτό μας δεν στηριζόμαστε στον Θεό, που προνοεί για μας! Είναι καλύτερο για μας να περιφρονούμε όσα δεν είναι δικά μας, δηλαδή τα πρόσκαιρα και τα παροδικά, και να ζητούμε τα δικά μας, δηλαδή τα άφθαρτα και τα αιώνια.

Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ

Το Ισραήλ θα επισκeφθεί ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου θα συμμετάσχει στην επέτειο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Ο διάλογος είναι μια χειρονομία και πηγή αλληλεγγύης, οδηγεί στην υπέρβαση των προκαταλήψεων και της δυσπιστίας, προωθεί την αμοιβαία εξοικείωση και εκτίμηση, και χτίζει το σεβασμό για την ετερότητα», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2020 09:00

Περιφέρεται παντού

Η πνευματική επαγρύπνηση και ο αγώνας σου κατά του δαιμονικού κακού θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της ζωής σου: 

Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2020 07:12

Δεν σημαίνει μόνο αυτό

Η υψηλότερη έκφραση της αγάπης είναι ο κόπος και πόνος για την ανάπαυση και αύξηση και προκοπή του αδελφού. Αυτή η αύξηση και προκοπή δεν σημαίνει μόνο κάλυψη υλικών αναγκών, αλλά αύξηση και προκοπή εν Χριστώ.

Γέροντας Χριστόδουλος,  Ηγούμενος Ι. Μ. Κουτλουμουσίου

Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2020 18:15

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Νταβός:

Έκκληση προς τους ηγέτες του κόσμου να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και να μη θέτουν τα οικονομικά συμφέροντα των χωρών πάνω από τα πραγματικά συμφέροντα των ανθρώπων και των λαών, απηύθυνε η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος από το βήμα του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Το ποσό των 100.000 ευρώ ζητούσε τριανταπεντάχρονος από τη Βόρεια Ελλάδα, για να πουλήσει παράνομα αρχαία εικόνα της Παναγίας.

Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2020 10:38

Στον ουρανό και στη γη

Με το Αίμα του Χριστού όλα ειρήνευσαν και στον ουρανό και στη γη. Ο ουρανός αγιάσθηκε, ο διάβολος εκδιώχτηκε. Βρίσκεται πια εκεί, όπου βρίσκεται ο άνθρωπος, τον οποίον απάτησε. «Γενηθήτω το θέλημά σου» σημαίνει να έλθει ειρήνη στην γη, όπως υπάρχει στον ουρανό.

Άγιος Αμβρόσιος Μεδιολάνων

Σελίδα 1 από 807