20 Φεβρουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Η Αρμενία (79%) και η Γεωργία (72%) βρίσκονται στην κορυφή της λίστας

Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2019 07:24

Το πρώτο πράγμα

Έχουμε ανάγκη να προσευχόμαστε μ’ όλη μας την καρδιά να μας χορηγήσει ο Θεός έστω και ένα ελάχιστο μέρος από την ανεξάντλητη πηγή ευλογιών και πνευματικής βοήθειας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ζητήσουμε είναι η πίστη κι η ελπίδα πως θα τα λάβουμε όλα απ’ Αυτόν που είναι πολυεύσπλαχνος και αληθινός.

 

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης

Τη βούλησή της Αθήνας για συνέχιση και ενίσχυση της «εξαιρετικής συνεργασίας» της με το Λονδίνο μετά το Brexit εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σε επιστολή του προς τον Βρετανό ομόλογό του Τζέρεμι Χαντ σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Τρίτη, 19 Φεβρουάριος 2019 14:46

Euronews: Η θρησκευτική πίστη στην Ευρώπη

Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center στην Ουάσινγκτον, οι Δυτικοευρωπαίοι εκφράζουν την πίστη σε έναν χριστιανικό Θεό σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι οι άνθρωποι στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το δίκτυο Euronews.

Τρίτη, 19 Φεβρουάριος 2019 11:00

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Γλυφάδας

Εκοιμήθη σήμερα, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος σε ηλικία 76 ετών.

Τρίτη, 19 Φεβρουάριος 2019 11:00

Με τα δικά της φάρμακα

Είπε ο άγιος Εφραίμ ότι το καλοκαίρι δεν πολεμάς τον καύσωνα με χειμωνιάτικα ρούχα. Κάθε αρρώστια λοιπόν γιατρεύεται με τα δικά της φάρμακα. Και συ, αν τυχόν κυριεύεσαι από φθόνο, γιατί προσπαθείς να πολεμήσεις τον ύπνο;

Άγιος Ισαάκ ο Σύρος

Τρίτη, 19 Φεβρουάριος 2019 09:00

Νύχτα και ημέρα

Για τον Θεό τα πάντα είναι δυνατά. Μπορεί να αποκαλύψει στον άνθρωπο τα κτιστά Του μεγαλεία και να δημιουργήσει τα αδημιούργητα. Αλλά, το κυριότερο για εμάς είναι ότι θέλει να λυτρώσει τις ψυχές μας από την αμαρτία και το θάνατο και να μας δώσει ζωή αιώνια. Ας Τον ικετεύουμε γι’ αυτό νύχτα και ημέρα!

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

Τρίτη, 19 Φεβρουάριος 2019 07:12

Παράξενα πράγματα

Οι άνθρωποι που βρίσκονται εν μετανοία, νιώθουν μέσα τους, χωρίς να το καταλαβαίνουν μία ανεξήγητη χαρά, μια αγαλλίαση. Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στους ανθρώπους που βρίσκονται σε μετάνοια.

 

Δημήτριος Παναγόπουλος, ιεροκήρυκας

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, συζήτησε σήμερα εκτενώς το θέμα του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας Ουκρανίας, που όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «άπτεται της ενότητος στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2019 11:15

Πνευματική ζωή και διαδίκτυο

Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μιλάει για το διαδίκτυο ως μέσο διάδοσης του μηνύματος του Ευαγγελίου και αναγγελίας της αληθείας σε όλη την οικουμένη.

Σελίδα 1 από 809