20 Οκτώβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Στιγμές κατάνυξης και ψυχικής αγαλλίασης λαμβάνουν χώρα στο Περιβόλι της Παναγίας αφού με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη τελείται η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της ΙΜ Ξενοφώντος προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, και συλειτουργούντων Αρχιερέων και Καθηγουμένων της Αθωνικής Πολιτείας.

Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2019 09:00

Νίκησε τον φόβο και την αγωνία

Ο Θεός έσωσε τον άνθρωπο ολόκληρο και είναι μεγάλο σφάλμα να νομίζουμε ότι υπάρχει περίπτωση στην οποία ο Θεός αδυνατεί να μας σώσει και ότι είναι ποτέ δυνατόν η κακία του ανθρώπου και η πονηρία και η δύναμη των ισχυρών να Τον φέρουν σε δύσκολη θέση ή να ματαιώσουν το έργο και την πρόνοιά Του. Η νίκη ανήκει στον Θεό: «Αύτη έστιν η νίκη η νικήσασα τον κόσμο, η πίστις ημών». Ο Χριστός νίκησε τον κόσμο, τον φόβο και την αγωνία και μας παρεδόθη πλέον σαν η όντως ειρήνη μας.

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2019 07:34

Χρειάζεται πολλή προσοχή

Να ζούμε πνευματική ζωή, να υπακούομε στον Πνευματικό, να εξομολογούμεθα, να κοινωνούμε τακτικά και το κυριότερο ν’ αποφεύγουμε την κατάκριση. Να μελετάμε πνευματικά βιβλία, Αγία Γραφή, Ψαλτήρι και ν’ ακούμε πάντα ωφέλιμες και πνευματικές συζητήσεις. Χρειάζεται πολλή προσοχή, γιατί οι ημέρες μας είναι δύσκολες. Να μένουμε στην προσευχή και στην υπακοή. Να αγωνιζόμαστε.

Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης

Με ευλάβεια και κατάνυξη έγινε δεκτός το απόγευμα στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για να παραστεί στους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια από την ανέγερση του νέου Καθολικού της μονής.

Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2019 19:47

Δεν νεκρώνονται, αλλά μεταμορφώνονται

Το Φως του Χριστού που είναι πρόσωπο, Εκείνος ο ίδιος, έρχεται στην καρδιά του καθενός που ποθεί τον Θεό και υφίσταται την καλή αλλοίωση της δεξιάς του Υψίστου. Όλος ο αγώνας του ανθρώπου συγκεφαλαιώνεται στην αλλαγή του είναι του.  Τα πάθη δεν νεκρώνονται, αλλά μεταμορφώνονται και λούζεται ο όλος άνθρωπος από το Άκτιστο Φως της Θεότητος.

Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός

Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2019 16:30

Ο Υφ. Εξωτερικών στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου

Με κάθε σε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Αντώνη Διαματάρη στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Για τη στάση του στο Ουκρανικό ζήτημα ευχαρίστησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, κατά τη σημερινή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία σ΄ έναν από τους παλαιότερους χριστιανικούς ναούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, την Παναγία Αχειροποίητο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

[Για κάποιον πού υπέφερε από κατάθλιψη]: Ακόμα δεν έχει τελειοποιηθεί ως προς την πίστη του. Όταν πιστέψουμε πραγματικά, μιλάμε στον Χριστό όπως σε φίλο, όπως στον πατέρα.

Όπως μια κόρη που είναι εμορφώτερη και σοφώτερη και πλουσιότερη απ’ όλες, πάρει για άντρα της κάποιον φουκαρά, τιποτένιον κι άσχημο, και τον ξεντύσει τα λερωμένα ρούχα και τον ντύσει βασιλική στολή και βάλει στο κεφάλι του την κορόνα και καθήσει μαζί του, και τότε εκείνος ο φτωχός αρχίζει να φοβάται και να λέγει:

Δύο εκθέσεις εγκαινίασε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σηματοδοτώντας την έναρξη των εκδηλώσεων “Βυζαντινός Κόσμος” της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Βυζαντινή Θεσσαλονίκη”, στην οποία συμμετέχουν φορείς της πόλης.

Σελίδα 1 από 758