02 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2020 12:29

Στα σκαριά ο «νόμος Ρουβίκωνα» με ποινές για κακουργήματα

Λεπτομέρειες για τις κυβερνητικές σκέψεις σχετικά με τον νόμο που θα διώκει αυστηρότερα τις δράσεις του «Ρουβίκωνα» παρουσιάζει σε ρεπορτάζ της η «Καθημερινή».

 Μολονότι ο νόμος που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, βρίσκεται υπό διαμόρφωση, το σχέδιο προβλέπει ότι αδικήματα όπως η διατάραξη οικιακής ειρήνης, η απειλή, και η φθορά, θα αναβαθμιστούν σε κακουργήματα, «όταν τελούνται υπό την ομπρέλα συμμορίας».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» που ζήτησε διευκρινίσεις από τα στελέχη που επεξεργάζονται το νέο νόμο, το σχέδιο προβλέπει ότι «αδικήματα όπως η διατάραξη οικιακής ειρήνης, η απειλή, και η φθορά, τα οποία τιμωρούνται ως πλημμελήματα, στο εξής, θα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος εφόσον αυτά τελούνται κατ’ εξακολούθηση και υπό την ομπρέλα συμμορίας».

«Μπορεί να μη χρησιμοποιούν όπλα αλλά οι δράσεις τους έχουν το στοιχείο της βίας, της ψυχολογικής βίας» πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι. Ωστόσο, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο νόμος βρίσκεται υπό διαμόρφωση και η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι επιθυμεί να αποφύγει ένα πολύ σκληρό, «δρακόντειο», νομοθέτημα.

Το νέο νόμο προανήγγειλε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο Χρυσοχοϊδης, λέγοντας: «Ο Ρουβίκωνας δεν έχει κάνει κάποια ενέργεια με βαριοπούλες κτλ. Κάνουν αυτές τις ενέργειες είτε με τρικάκια είτε αυτό το φρικαλέο που έκαναν στο σπίτι του κ. Πορτοσάλτε».

Χαρακτήρισε την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου «φρικαλέα» και «φασιστική» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε ότι «ο κ. Πορτοσάλτε είναι ένας δημοσιογράφος που δεν προσβάλει κανέναν, δεν απειλεί και δεν βρίζει κανέναν, το μόνο που κάνει είναι να λέει την άποψή του. Αυτοί πηγαίνουν βιαίως στο σπίτι του γιατί θέλουν να τον δείχνουν με το δάχτυλο. Τον στοχοποιούν. Η απάντηση είναι ότι η νομοθεσία πλέον πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Είναι μια ενέργεια τρομοκρατική, τρομοκρατούν τους ανθρώπους.

Ο Ρουβίκωνας αν δεν προσάπτει στη νομιμότητα θα τιμωρηθεί πολύ αυστηρά, ήδη υπάρχουν πολλές δικογραφίες που είναι σε εξέλιξη και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Πηγή: thepressproject.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]