02 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή, 16 Φεβρουάριος 2020 11:00

Καμμένος Ιμια: Απάντηση από Κωσταράκο

Καμένος Ιμια: Για τα όσα είπε ο πρώην υπουργός στον Νίκο Χατζηνικολάου για την πτώση του ελικοπτέρου στα Ιμια
 Απάντηση στον πρώην υπουργό Άμυνας Παναγιώτη Παναγιώτη Καμμένο για τα όσα υποστήριξε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον ANT1 «Ενώπιος Ενωπίω» πως είναι πεπεισμένος ότι το ελικόπτερο στα Ιμια δέχθηκε πυρά, έδωσε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος.

 Ο επίτιμος σήμερα αρχηγός ΓΕΕΘΑ μίλησε στην εφημερίδα Real News και απάντησε στον πρώην υπουργό Αμυνας, λέγοντας: «Δεν υπέπεσε ποτέ στην αντίληψή μου ότι αποκρύφτηκαν στοιχεία. Γιατί άλλωστε; Δεν υπήρχε κανένας λόγος. Αν όμως ο κ. Καμμένος έχει στοιχεία ότι έχουν αποκρυφτεί θα έπρεπε ως υπουργός να τα ελέγξει και να τα ψάξει. Οσοι μετείχαν των ανακρίσεων και των ερευνών δεν έχουν εξαφανιστεί. Δεν μιλάμε για τους βαλκανικούς πολέμους, όλοι εδώ είναι. Φώναξε τους λοιπόν και ζήτησε εξηγήσεις και ευθύνες. Είχε το περιθώριο να το πράξει αυτό όσο ήταν υπουργός. Υπήρξαν ανακρίσεις και έρευνες στην υπόθεση αυτή, δεν ήταν δυνατόν κάποιος να κρύψει στοιχεία. Οι ένοπλες δυνάμεις είχαν τρεις νεκρούς ήρωες, δεν ήταν δυνατόν να κρυφτούν στοιχεία. Την υπόθεση την έψαξαν και την ξανά έψαξαν, ερευνήθηκαν όλα εξονυχιστικά και τα συντρίμμια φυλάσσονται σε ειδικό υπόστεγο. Δεν είναι κάτι μυστικό».

 

Ο Πάνος Καμμένος

Ο πρώην υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας την περασμένη Δευτέρα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον ANT1 «Ενώπιος Ενωπίω» και αναφερόμενος στην πτώση του ελικοπτέρου το βράδυ της κρίσης των Ιμίων το 1996 από την οποία βρήκαν το θάνατο τρεις Ελληνες αξιωματικοί είπε: «Ως υπουργός Εθνικής Άμυνας έψαξα να βρω αν το ελικόπτερο βλήθηκε από τουρκικά πυρά και είδα ότι η τότε ηγεσία είχε φροντίσει να εξαφανίσει τα στοιχεία. Είμαι πεπεισμένος ότι δέχτηκαν πυρά, είμαι πεπεισμένος».

Για το θέμα μίλησε στην Real News και ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης, ο οποίος την περίοδο της κρίσης των Ιμίων ήταν στη διεύθυνση αμυντικής πολιτικής του ΓΕΕΘΑ. Ο κ. Χηνοφώτης είπε: «Επ' αυτού μονό ο κ. Καμμένος μπορεί να ερωτηθεί. Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του... Αυτός έκανε τη δήλωση. Υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από την τότε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Αυτό είναι το κυριότερο και εγώ αυτό το σέβομαι και το τηρώ. Με όλα αυτά που λέω ή λένε ορισμένοι, με όλα αυτά που λέει ο κ. Καμμένος, δίνουν τροφή στους απέναντι και εμφανίζονται αυτοί ως μάγκες, τους εξισώνουμε ενώ στην ουσία δεν το αξίζουν. Θέλει πάντα μία σύνεση στην αντιμετώπιση και σοβαρότητα στις δηλώσεις μας. Και αυτό είναι που φοβίζει τους απέναντι, διότι γνωρίζουν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων μας και για αυτό το λόγο δεν έχουν αποτόλμησε τίποτα. Ούτε τόλμησαν οτιδήποτε όταν η Ελλάδα ήταν στα κάτω της λόγω της οικονομικής κρίσης».

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]