25 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2019 19:00

Σκουρλέτης: Ενωτικός αγώνας για την ανάκληση των απολύσεων στην τράπεζα Πειραιώς

Την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων της χώρας για την ακύρωση των 24 απολύσεων στην τράπεζα Πειραιώς, εξέφρασε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΟΤΟΕ.

"Ο 24 απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς δεν είναι τίποτα άλλο παρά "η κορυφή του παγόβουνου" μιας αντεργατικής πολιτικής και μιας αντίληψης που θέλει αναλώσιμους τους εργαζόμενους" ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: "αυτή η αντίληψη έγινε φανερή στον τελευταίο αναπτυξιακό νόμο, όταν είδαμε δεκάδες αντεργατικές ρυθμίσεις να ψηφίζονται στο όνομα της ανάπτυξης. Είναι όσα δεν μπόρεσαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, να περάσουν στο πρώτο και στο δεύτερο μνημόνιο και όσα εμείς αντισταθήκαμε για να μην περάσουν, όταν το ήθελε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο ΣΕΒ".

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι "πεδίο εφαρμογής αυτής της αντίληψης ξεκινάει σήμερα από τις τράπεζες, αλλά έπονται οι ΔΕΚΟ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ" και πρόσθεσε ότι "πιστεύουν σε ένα διαφορετικό κόσμο που επιφυλάσσει ένα διαφορετικό ρόλο στον εργαζόμενο. Που τον θέλει χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς τη συλλογική δύναμη. Τον θέλει μόνο του απέναντι στον εργοδότη, είτε αυτός είναι το κράτος, είτε ιδιώτης. Αυτή είναι η αντίληψή τους για το πώς θέλουν να μετατρέψουν την κοινωνία, πως βλέπουν τον ρόλο των εργαζομένων".

Άσκησε κριτική στις τράπεζες, λέγοντας ότι οι απολύσεις αυτές γίνονται "στις τράπεζες, οι οποίες έχουν, όχι μία, όχι δύο, αλλά πολλές φορές ανακεφαλαιοποιηθεί με τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών. Τις τράπεζες που γύρω από αυτές χτίστηκε όλη η πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων. Αυτό λοιπόν δεν πρέπει να περάσει έτσι. Η απάντηση πρέπει να είναι ο ενωτικός αγώνας...Δεν πρέπει να περάσουν αυτές οι απολύσεις. Θεωρώ ότι ο αγώνας σας μπορεί να οδηγήσει στην ματαίωσή τους. Να ξέρετε ότι η συντονισμένη πάλη των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν έναν διαφορετικό ρόλο για τους εργαζόμενους, που δίνουν δικαιώματα στους εργαζόμενους, που αναγνωρίζουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο, μπορεί να πετύχει πολλά. Στο χέρι μας είναι να το αποδείξουμε».

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]