24 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΥΓΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τετάρτη, 19 Αύγουστος 2015 09:36

Πώς επηρεάζει το βάρος των νεογνών η μόλυνση του περιβάλλοντος

Ομάδα απαρτιζόμενη από ερευνητές του ισραηλινού Πανεπιστημίου Ben-Gurion University of the Negev και του αμερικανικού Πανεπιστημιου Harvard μελέτησαν τη σχέση ανάμεσα στο 

βάρος του νεογνού κατά τη γέννηση και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της μητέρας στην περιοχή της Μασαχουσέτης, από τα έτη 2000-2008.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο εκτείθεται σε υψηλές θερμοκρασίες η έγκυος μητέρα αυξάνεται ο κίνδυνος το μωρό να γεννηθεί πολύ μικρό. Όπως λένε, οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν τα βρέφη και ειδικότερα το βάρος τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η μελέτη αυτή αναφέρεται στις ανησυχητικές συνέπειες για τις εγκύους από τους καύσωνες και υπαινίσσεται ότι δραματική υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε λιγότερο υγιή μωρά.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί στο επιστημονικό έντυπο «Environmental Health Perspectives», όπου δημοσιεύθηκε η μελέτη, η υπερθέρμανση του πλανήτη και η μόλυνση του περιβάλλοντος επιδρούν αρνητικά ως προς την ανάπτυξη του εμβρύου.

Συγκεκριμένα, οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τον κίνδυνο χαμηλού σωματικού βάρους κατά τη γέννηση και μπορεί να προκαλέσουν και πρόωρο τοκετό.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]