24 Μάιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2019 20:55

''Climate Strike'' αύριο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών από κάθε σχολείο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή και τη “συμφωνία του Παρισιού” για την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη γη. 

Του Θεοδόση Βαδιάκα

Κίνηση με την οποία θέλουν να δείξουν τα παιδιά πως ενδιαφέρονται έντονα και προβληματίζονται, τόσο για τον πλανήτη που ζούνε και την κλιματική αλλαγή που τον απειλεί, όσο και για το ίδιο τους το μέλλον!

Η κινητοποίηση έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις

Εκατομμύρια μαθητές σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου, θα βγουν έξω στους δρόμους την ίδια ημέρα για να διαδηλώσουν ειρηνικά, στέλνοντας μήνυμα στους πολιτικούς να πράξουν τα δέοντα και να προστατέψουν το μέλλον τους! Με τον τρόπο αυτό καλούν τους μεγαλύτερους σε ηλικία να ακούσουν την κραυγή αγωνίας τους και να δράσουν κατάλληλα!
Η αντιδραστική αυτή κίνηση μεγαλώνει πολύ γρήγορα και έχει φτάσει σχεδόν παντού, σε κάθε χώρα και Κράτος του Δυτικού και Ανατολικού κόσμου, ενώ οι διοργανωτές και οι συνεχιστές της, τονίζουν ότι πρέπει να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο μέσα στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Οι διαδηλωτές ονομάζονται Παγκοσμίως “School Strikers” και ζητούν πράξεις και αληθινή δράση άμεσα από όλους τους υπεύθυνους, κάνοντας έκκληση για βοήθεια προς όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού και καταγωγής τους.

Πάλης ξεκίνημα…

Το “Climate’s Strike” ξεκίνησε ως  ένα διεθνές μαθητικό κίνημα που κινητοποιεί μαθητές από ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένω να εκφράζουν την ανησυχία τους για τη κλιματική αλλαγή, μετατρέποντας την απουσία τους από το σχολείο, σε παρουσία συμμετοχής στις μαθητικές πορείες, οι οποίες έχουν αίτημα τη κινητοποίηση των αρμόδιων, μέχρις ότου αυτοί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Η μαθητιώσα νεολαία σε 40 χώρες από όλες τις ηπείρους, καλεί τους ενσυνείδητους πολίτες όλου του κόσμου, να διαμαρτυρηθούν και να συμμετέχουν σε μια παγκόσμια απεργία για τη κλιματική αλλαγή.  Ήδη εκτός από τους μαθητές στα σχολεία, συμμετέχουν στον κοινό αγώνα και χιλιάδες φοιτητές από πανεπιστήμια στη Σουηδία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Αυστραλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, τη Πορτογαλία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ανά τον κόσμο, στις οποίες υπάρχουν νέοι που αγωνίζονται και παλεύουν για το μέλλον τους.

Δηλώνει το παρών και η Ελλάδα!

Η Ελλάδα θα συντονιστεί και αυτή με τη σειρά της στην παγκόσμια κινητοποίηση του “Climate Strike”. Έτσι, την Παρασκευή 15 Μαρτίου και 12:00 το μεσημέρι, θα συμμετέχει στον ευγενή κοινωνικό αυτό σκοπό, με δύο μαθητικές πορείες για τη προστασία του περιβάλλοντος, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη! Σκοπός των διαδηλώσεων είναι η αφύπνιση της συνείδησης των πολιτών και η ενεργοποίηση τους για ένα τόσο βαρυσήμαντο παγκόσμιο ζήτημα. Καλούμαστε ΟΛΟΙ να δώσουμε βροντερό παρών και να συμπαρασταθούμε στα παιδιά, στέλνοντας μαζικά ένα πολύ ηχηρό μήνυμα στα μεγάλα κεφάλια που δυστυχώς με την ανευθυνότητα που έχουν επιδείξει, ορίζουν τις τύχες αυτού του κόσμου…

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr