21 Απρίλιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το 50% των απορριμμάτων που εντοπίζονται στις ελληνικές θάλασσες είναι πλαστικές σακούλες, πλαστικά μπουκάλια νερού και αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών. 

Ο Ρότζερ Χάλαμ είναι γνωστός στο Λονδίνο από το 2016 για την ακτιβιστική του δράση.

Κυριακή, 21 Απρίλιος 2019 07:00

Ο καιρός σήμερα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βορειοδυτικά ορεινά τμήματα περιμένουμε την Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου 2019.

Σάββατο, 20 Απρίλιος 2019 07:00

Ο καιρός σήμερα

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο και τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά και τα ορεινά της Πελοποννήσου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο 20 Απριλίου 2019.

Νέα στοιχεία της ενεργειακής συμβουλευτικής εταιρείας EnAppSys αποκαλύπτουν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν υπεύθυνες για το 33% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ οι καθαρές ενεργειακές τεχνολογίες (συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής) αντιστοιχούσαν σχεδόν στο 50%.

Σε επίπεδα-ρεκόρ ανήλθαν το 2018 οι επενδύσεις στην ευρωπαϊκή αγορά αιολικής ενέργειας, στα 65 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 60% όλων των επενδύσεων για νέες εγκαταστάσεις ενέργειας. Το ρεκόρ της αιολικής καταγράφεται σε μια χρονιά που,, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι συνολικές επενδύσεις για «καθαρή» ενέργεια ήταν μειωμένες 8%, στα 296 δισ. ευρώ(332,1 δισ. δολάρια).

Οι πάγοι της Σιβηρίας έκρυβαν μια (ακόμη) έκπληξη για τους επιστήμονες: ένα νεαρό άλογο ηλικίας 42.000 ετών που περιείχε υγρό αίμα, το αρχαιότερο που έχει ποτέ βρεθεί.

Οι κάτοικοι ενός χωριού στην ανατολικότερη χερσόνησο της Ρωσίας, την Καμτσάκα, έμειναν άναυδοι από την εμφάνιση μιας πολικής αρκούδας στα μέρη τους, 

Οι περίπου 200.000 μέλισσες στις κυψέλες της Παναγίας των Παρισίων επιβίωσαν από την πυρκαγιά που κατέστρεψε τη στέγη του καθεδρικού ναού τη Δευτέρα, ενώ πληθαίνουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που ανησυχούν για την τύχη τους.

Οι καλές καιρικές συνθήκες ευνοήσαν την παραγωγή ηλιακής ενέργειας να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή στη Γαλλία, η οποία βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην πυρηνική ενέργεια για την κάλυψη των αναγκών της.

Σελίδα 1 από 569