18 Ιούνιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επτά ημερομηνίες - κλειδιά πρέπει να έχουν στον νου τους οι φορολογούμενοι έως το τέλος της χρονιάς.

H ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου ανέβασε ταχύτητα τον Μάιο, με τις πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο για πρώτη φορά μέσα στους εννέα τελευταίους μήνες. «Γκάζι» πατάει και η ελληνική αγορά, με 10,4% αύξηση των πωλήσεων τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές προς την εφορία δίνει με εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Έως τώρα οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από οφειλέτες για την υπαγωγή στη ρύθμιση ξεπερνούν τις 135.000 ενώ το συνολικό ύψος των οφειλών που έχει ρυθμιστεί υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

Ο Μπενουά Κερέ, εκ των επικρατέστερων υποψηφίων για να ηγηθεί της ΕΚΤ, σε συνέντευξή του στους Financial Times έκανε λόγο για «ζοφερές» ενδείξεις σχετικά με την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και δήλωσε πως η κατάρρευση της συνεργασίας παραλύει την δυνατότητα των ιθυνόντων να αντιμετωπίσουν την επόμενη κρίση.

Δευτέρα, 17 Ιούνιος 2019 18:30

ΝYT: Ο Mάριο Ντράγκι έσωσε το ευρώ

Επισήμως, οι κεντρικοί τραπεζίτες, οικονομολόγοι και δημοσιογράφοι που θα συγκεντρωθούν στο θέρετρο Σίντρα, έξω από τη Λισαβόνα, θα στοχαστούν πάνω στο σπουδαίο νομισματικό πείραμα του ευρώ, που φέτος συμπληρώνει τα είκοσί του χρόνια, γράφουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Με ταχύτερους ρυθμούς θέλει να συνεχίσει την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής η Deutsche Bank, h οποία σύμφωνα με τους Financial Times ετοιμάζει τη δημιουργία μίας bad bank.

Αγώνα δρόμου ώστε με τις συντάξεις Ιουλίου να καταβληθούν οι αυξημένες συντάξεις χηρείας στους περίπου 45.000 δικαιούχους, βάσει του πρόσφατου νόμου, δίνει το υπουργείο Εργασίας.

Εκμεταλλευόμενοι τις περιπέτειες της Boeing, η οποία θα πρέπει να παλέψει για πολύ ακόμη για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών της, η Airbus ετοιμάζεται για δυναμική εμφάνιση στην Διεθνή Αεροπορική Έκθεση, που λαμβάνει αυτή την εβδομάδα χώρα στο Παρίσι.

Μια ανάσα από την επίσημη πρεμιέρα τους για φέτος βρίσκονται οι θερινές εκπτώσεις 2019.

Το σχήμα ρυθμίσεων που θα εφαρμοστεί κατά κόρον τα επόμενα χρόνια προσομοιάζει με το μοντέλο αναδιαθρώσεων που ακολούθησαν οι ισπανικές τράπεζες για την εξυγίανση των ισολογισμών τους. Με αυτό, το δάνειο χωρίζεται σε δύο μέρη: Το πρώτο αποπληρώνεται κανονικά και το δεύτερο διαγράφεται σταδιακά και παράλληλα με την ομαλή εξυπηρέτηση των συμφωνημένων δόσεων.

Σελίδα 1 από 741