20 Φεβρουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε «Λερναία Ύδρα» εξελίσσεται το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων, λειτουργώντας απειλητικά όχι μόνο απέναντι στη βιωσιμότητα των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, αλλά και στη δομή ολόκληρης της κοινωνίας. 

Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ποσού 4.440.000 ευρώ, σε δήμους, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους 

Η Γαλλία και η Γερμανία πρότειναν σήμερα να δοθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το δικαίωμα να παρακάμπτει κάποιες αποφάσεις κατά του μονοπωλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων για τα αναδρομικά στις συντάξεις μόνο μέσα στο 2019 είναι δεκάδες, ωστόσο ο ΕΦΚΑ μοιάζει να έχει μια επιλεκτική στάση στις επιστροφές.

Από το κτηματολόγιο είναι ξεκάθαροι: όσοι δεν συμμετέχουν στη διαδικασία κτηματογράφησης, δηλ. δεν προσκομίζουν κανένα χαρτί και δεν εντοπίζουν το ακίνητό τους, τότε το χάνουν. 

Ανησυχία επικρατεί στην εγχώρια αγορά εργασίας, με όλα τα βλέμματα να έχουν στραφεί στα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη για τον Φεβρουάριο, τον πρώτο δηλαδή μήνα εφαρμογής του νέου, αυξημένου κατά 11%, κατώτατου μισθού.

Η Ελλάδα κινδυνεύει να μη λάβει τον επόμενο μήνα τη δόση των 750 εκατ. ευρώ (που σύμφωνα με τον Ρέγκλινγκ θα φθάσει το 1 δισ. ευρώ), που έχει λαμβάνειν με βάση τη συμφωνία για την ελάφρυνση χρέους στο Eurogroup του Ιουνίου, επειδή δεν έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται αξιωματούχους της Ευρωζώνης.

Οι πρώτοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του έτους 2019 που θα δουν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με τα ποσά που τους αναλογούν

Δέκα μέρες αργότερα (28 Φεβρουαρίου έναντι 19 Φεβρουαρίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί) θα ανοίξει τελικά η πρόσκληση για τη Βιολογική Γεωργία.

Την παραχώρηση, κατά χρήση, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.),τμήματος του ακινήτου της εταιρίας "Αμάλθεια Α.Ε." για τη λειτουργία του τελωνείου Ημαθίας ενέκρινε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας που συνεδρίασε στη Βέροια. 

Σελίδα 1 από 893