24 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχεδόν 100.000 λίρες πωλήθηκαν το 2019 μόνο στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ πολύ περισσότερες είναι εκείνες που «σκοτώνονται» στα ενεχυροδανειστήρια και στη «μαύρη αγορά»

Πολλά εργοστάσια στην Πολωνία, όπως το Kon-Plast του Χένρικ Καμίνσκι, στο Στάρε Μιάστο στην κεντρική Πολωνία, έσπευσαν να αυτοματοποιήσουν μέρος της παραγωγής τους, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην πρόθεση του κυβερνώντος Κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) να αυξήσει τον κατώτατο μισθό και να βελτιώσει το επίπεδο ζωής.

Ένα νέο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχεδίων άνεργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών» θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου. Η λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από πλευράς των ανέργων θα είναι η 28η Φεβρουαρίου.

Ελβετοί αστυνομικοί έκαναν χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων για να διαλύσουν μερίδα διαδηλωτών στη Ζυρίχη που εκτόξευσε πυροτεχνήματα και μπουκάλια κατά τη διάρκεια κινητοποίησης εναντίον του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum, WEF), που διεξάγεται όπως κάθε χρόνο στο Νταβός.

ε θέση μάχης βρίσκονται εδώ μέρες οι έλληνες παραδοσιακοί παραγωγοί τσίπουρου, οι λεγόμενοι διήμεροι, με σκοπό, όπως υποστηρίζουν, την προστασία του προϊόντος τους. 

Ποια κριτήρια πρέπει να ικανοποιούν όσοι ξένοι θέλουν να αποκτήσουν την τουρκική υπηκοότητα
Την τουρκική υπηκοότητα έλαβαν 2.560 Ελληνες, οι οποίοι προχώρησαν σε σημαντικές επενδύσεις στη γείτονα χώρα την τριετία 2016-2018.

Η εταιρεία επιχειρεί με τη συνταγή «κόκκινων δανείων» να μειώσει το βουνό των ληξιπρόθεσμων οφειλών
ΗΔΕΗ με στόχο να εισπράξει ληξιπρόθεσμα προχωρά στην ίδρυση δύο εταιρειών ειδικού σκοπού που θα ασχοληθούν με αυτό το θέμα. Στο μεταξύ στη ρύθμιση που «τρέχει» από τον Οκτώβριο ήδη έχουν υπαχθεί χρέη άνω των 150 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το Open TV με συνταγή «κόκκινων δανείων» επιχειρεί να μειώσει το βουνό των ληξιπρόθεσμων οφειλών η ΔΕΗ.

Το υπουργείο Εργασίας τους έδωσε την ευκαιρία να ρυθμίσουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου αλλά αυτοί την αγνόησαν επιδεικτικά 

Σε ποιες περιοχές αυξήθηκαν περισσότερο οι τιμές ακινήτων και τα ενοίκια το 2019

Ποιοι έχουν δικαίωµα ένταξης, ποιες οφειλές αφορά, η ελάχιστη µηνιαία καταβολή, τα ευεργετήµατα και ο κίνδυνος κατασχέσεων
Τα σημαντικότερα σηµεία της νέας πάγιας ρύθµισης οφειλών αναλύουµε σήµερα στο άρθρο µας. Πρόκειται για τη ρύθµιση που περιµένουν εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες, προκειµένου να τακτοποιήσουν απλήρωτες φορολογικές υποχρεώσεις. Υπάρχει µια σειρά από κρίσιµες λεπτοµέρειες για τη νέα πάγια ρύθµιση των 24 ή των 48 δόσεων.

Σελίδα 1 από 820