21 Απρίλιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κυριακή, 21 Απρίλιος 2019 09:30

Χωρίς περικοπές οι συντάξεις χηρείας

Θα καταβληθούν κανονικά την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς περικοπές στο ύψος που δίνονταν έως τώρα, όλες οι συντάξεις χηρείας που έχουν υπολογιστεί με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Με ρυθμούς άνω του 240% κινήθηκαν τα ποσοστά που αποτυπώνουν τον αριθμό των ταξιδιών που πραγματοποίησαν οι Έλληνες τα τελευταία 13 χρόνια. 

Τέλος στην ελπίδα που είχαν 70.000 δανειολήπτες στεγαστικών δανείων σε ελβετικό φράγκο να τα αποπληρώσουν µε βάση την ισοτιµία εκταµίευσης έβαλε η απόφαση του Αρείου Πάγου, καθώς θα πρέπει να εξυπηρετούν τις δόσεις τους µε βάση την τρέχουσα ισοτιµία ευρώ-φράγκου.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού συμβάλλει στην τόνωση της αγοράς και την δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας, υποστηρίζει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ζητούμενο όχι μόνο οι νέες θέσεις, αλλά να συνοδεύονται από αξιοπρεπείς αμοιβές και αξιοπρεπείς όρους εργασίας, τονίζει η κ. Αχτσιόγλου.

Τι ανέφερε για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Μηδενικές πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου το πρώτο δίμηνο του έτους αποδεικνύουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα η πραγματική οικονομία να συνεχίζει να στερείται ρευστότητας άνω των 2 δισ. ευρώ.

Γενναίο «κούρεμα» που φτάνει στο 90%, προσφέρουν τα funds στους δανειολήπτες κόκκινων δανείων που έχουν περάσει στη διαχείρισή τους από τις συστημικές τράπεζες.

 

Η ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes παρουσίασε τον κατάλογο με τους 200 πλουσιότερους Ρώσους επιχειρηματίες.

Πρόστιμα ύψους 73.000 ευρώ επέβαλλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

  Να αποτελέσουν την έμπνευση για τη δημιουργία νέων δομών κοινωνικής επιχειρηματικότητας από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας, στόχευσαν οι εισηγητές της σημερινής εκδήλωσης την οποία διοργάνωσε η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ), στο πλαίσιο του έργου "Υποστήριξη των κοινωνικών επιχειρήσεων στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού" (Social Plate).

Σελίδα 1 από 718