25 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2019 13:00

ΗΠΑ: Ο Μπέτο Ο'Ρουρκ θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020

Ο Μπέτο Ο'Ρουρκ, πρώην βουλευτής των Δημοκρατικών, χαρισματικός πολιτικός με ρητορική που τον κατατάσσεται στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος, θα επιβεβαιώσει αργότερα σήμερα επίσημα ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος ώστε να είναι υποψήφιος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός KTSM της γενέτειρας πολιτείας του, του Τέξας.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ο 46χρονος πολιτικός, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων «θα κάνει την ανακοίνωσή του το πρωί της Πέμπτης» αλλά «επιβεβαίωσε μέσω SMS το απόγευμα της Τετάρτης» πως θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών. Θα είναι όντως «υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία» μετέδωσε το δίκτυο.

Όπως διευκρίνισε πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του πολιτικού. η ανακοίνωση θα γίνει περί τις 14:30 (ώρα Ελλάδας).

Ο Μπέτο Ο'Ρουρκ έγινε γνωστότερος στο ευρύ κοινό σε εθνική κλίμακα το φθινόπωρο, όταν διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία για μια έδρα στη Γερουσία. Έχασε στις εκλογές, τον Νοέμβριο του 2018, αλλά η εκστρατεία του, ιδίως οι παθιασμένες ομιλίες του, και η μάλλον απροσδόκητα σκληρή μάχη που έδωσε απέναντι σε έναν Ρεπουμπλικάνο βαρέων βαρών, τον Τεντ Κρουζ, που επικράτησε με μόλις τρεις μονάδες διαφορά, προκάλεσε αίσθηση σε πολλούς στις τάξεις των Δημοκρατικών.

Αν και δήλωνε πρόσφατα στο Vanity Fair πως είχε πολλές αμφιβολίες και θεωρεί πως μάλλον μειονεκτεί διότι είναι λευκός άνδρας, όταν πολλοί θα προτιμούσαν το χρίσμα των Δημοκρατικών να το κερδίσει γυναίκα ή μέλος εθνικής μειονότητας, ο Μπέτο Ο'Ρουρκ αποφάσισε τελικά να μπει στην κούρσα, όπως έχουν ήδη κάνει άλλα 14 στελέχη των Δημοκρατικών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]