13 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΔΙΕΘΝΗ

Η ντε φάκτο επικεφαλής της κυβέρνησης στη Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σούου Κίι επικαλέστηκε σήμερα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης τον κίνδυνο να "επαναληφθεί" η κρίση που βάζει τον στρατό απέναντι στη μουσουλμανική μειονότητα Ροχίνγκια.

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δεσμευτούν ώστε η ΕΕ να καταστεί κλιματικά ουδέτερη έως το 2050, ζήτησε από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο Κορυφής, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

Η Γκαλ Γκαντότ μεταφέρεται από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στον Ψυχρό Πόλεμο, καθώς το σκηνικό της νέας «Wonder Woman» μεταφέρεται πολλές δεκαετίες μετά και πιο συγκεκριμένα στο 1984.

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος διέφυγε από τη χώρα του έπειτα από εκλογές που αμαυρώθηκαν από νοθεία, έφθασε σήμερα στο Μπουένος Άιρες προερχόμενος από την Κούβα

Xιλιάδες μωρά νυχτερίδες του είδους "ιπτάμενων αλεπούδων" (ή πτερόποδες) έχουν εγκαταλειφθεί από τις μητέρες τους, στο πιο πρόσφατο παράδειγμα αφανισμού άγριας ζωής που προκλήθηκε από την σοβαρή ξηρασία και τις πυρκαγιές στην Αυστραλία.

Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι έδωσε εντολή να συσταθεί σε σώμα η νέα βουλή όπως προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου. Ο Θάτσι, κάνοντας χρήση των συνταγματικών αρμοδιοτήτων, συγκάλεσε την πρώτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου για τις 24 Δεκεμβρίου. Κατά την συνεδρίαση αυτή, αφού διεξαχθεί η ορκωμοσία των βουλευτών, θα εκλεγεί το προεδρείο της βουλής και ουσιαστικά θα ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Η Τουρκία απέστειλε σήμερα στον ΟΗΕ την συμφωνία της με τη Λιβύη περί θαλασσίων συνόρων, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters από την Άγκυρα, επικαλούμενο τουρκική διπλωματική πηγή.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για το συνταξιοδοτικό είναι οι εργαζόμενοι της Γαλλίας, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, δεν θα σταματήσουν οι απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς ούτε την περίοδο των Χριστουγέννων, αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Το υποκριτικό ταλέντο της Αγγλίδας ηθοποιού, Λίλι Τζέιμς σε ιστορικά δράματα είναι καλά εδραιωμένο, από τη σειρά Downton Abbey, που την έκανε ευρέως γνωστή, μέχρι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταφορά στην τηλεοπτική οθόνη του «War and Peace» (Πόλεμος και Ειρήνη) από το BBC.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον έσπασε σήμερα τη σιωπή του αναφορικά με τις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα, χαρακτηρίζοντας «ανησυχητικό» το τοξικό νέφος που εκλύεται από αυτές και το οποίο έχει καλύψει εδώ και περισσότερο από ένα μήνα το Σίδνεϊ.

Σελίδα 1 από 1794