20 Οκτώβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗ

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό που συνέβη σε λύκειο του Όρεγκον στις 17 Μαΐου αποκαλύφθηκε μέσα από το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.

Περίπου 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά το Σάββατο στο κέντρο της Κολωνίας, ενάντια στην τουρκική στρατιωτική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), ο Τουσκ με ανάρτησή του στο twitter γνωστοποίησε πως: «Το αίτημα για αναβολή μόλις παραλήφθηκε. Θα ξεκινήσω τώρα τις διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το πως θα αντιδράσουμε».

Στα πρόθυμα χέρια του Βλάντιμιρ Πούτιν φαίνεται ότι εναποθέτουν οι ΗΠΑ την κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία, καθώς αποσύρουν από την περιοχή όλα τους τα στρατεύματα και τα μεταφέρουν στο Ιράκ.

Περίπου 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά το Σάββατο στο κέντρο της Κολωνίας ενάντια στην τουρκική στρατιωτική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

Το βρετανικό κοινοβούλιο δεν ενέκρινε σήμερα τη συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit, με αποτέλεσμα η ενδεχόμενη αποχώρηση της Μ. Βρετανίας να μοιάζει από εδώ και πέρα ασαφής ως προς το πώς θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Νέα φάση αβεβαιότητας για το Brexit, καθώς το βρετανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε τροπολογία που υποχρεώνει τον Τζόνσον να καταθέσει ολόκληρη τη νομοθεσία για την αποχώρηση, προτού θέσει προς έγκριση τη συμφωνία που πέτυχε με την Ε.Ε.

Επιμένει στις απόψεις του ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για τον πόλεμο στη Συρία. Με νέες σκληρές δηλώσεις ο Ερντογάν επανήλθε στο θέμα της στρατιωτικής επιχείρησης και δήλωσε ότι «θα συντρίψουμε τα κεφάλια τους (εννοεί των Κούρδων) εάν δεν αποχωρήσουν πλήρως από την περιοχή».

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 αγνοούνται μετά την υποχώρηση φράγματος που είχε ανεγερθεί παράνομα κοντά σε ένα χρυσωρυχείο στη Σιβηρία.

Ο ηγέτης της Καταλονίας Κιμ Τόρα, ο οποίος τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της περιφέρειας, κάλεσε σήμερα σε συνομιλίες με την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας έπειτα από πέντε ημέρες ταραχών που προκάλεσε η καταδίκη σε ποινές κάθειρξης Καταλανών αυτονομιστών ηγετών.

Σελίδα 1 από 1730