15 Οκτώβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2019 10:58

Ανδρικά δαχτυλίδια: 4 χρυσοί κανόνες για το πώς να τα φορέσετε

Μία τάση που κάνει πλέον όλο και πιο συχνά την εμφάνισή της είναι τα δαχτυλίδια για άνδρες. Οι παραδοσιακές διακρίσεις ανάμεσα σε γυναικεία και ανδρικά αξεσουάρ δεν ισχύουν πλέον τόσο αυστηρά στη μόδα και οι άνδρες αισθάνονται ολοένα και περισσότερη αυτοπεποίθηση να πειραματιστούν και να αναδείξουν το δικό τους προσωπικό στυλ φορώντας διαφόρων ειδών κοσμήματα.

 Ωστόσο, σίγουρα, καλώς ή κακώς στα ανδρικά κοσμήματα δεν υπάρχει ούτε η ποικιλία ούτε η ελευθερία που θα βρει κανείς στα γυναικεία κοσμήματα. Για αυτό το λόγο, αν θέλετε να είστε κομψοί και να αποφύγετε το υπερβολικό ή το κιτς, καλό είναι να ακολουθήσετε κάποιους χρυσούς κανόνες στο πώς θα φοράτε το δαχτυλίδι. Τους συγκεντρώσαμε και σας τους παρουσιάζουμε παρακάτω.

Συμβολισμός δαχτύλου

Ενώ στις γυναίκες το δάχτυλο, στο οποίο φορούν το δαχτυλίδι δεν συμβολίζει κάτι συγκεκριμένο, δεν ισχύει το ίδιο και στους άνδρες. Το δαχτυλίδι στον αντίχειρα φανερώνει πλούτο και κοινωνική επιρροή, ενώ στο μικρό δάχτυλο είναι κυρίως statement δαχτυλίδι. Από την άλλη, το πιο κλασικό και ουδέτερο δάχτυλο, για να είστε σε αρμονία με τους κοινωνικούς κανόνες είναι ο παράμεσος, το οποίο άλλωστε ονομάζεται δάχτυλο του γάμου. Στο μεσαίο δάχτυλο είναι πολύ παράξενο να φοράει κάποιος άνδρας δαχτυλίδι, ενώ στο δείκτη αυτό συμβολίζει τη δύναμη και την αυθεντία μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία. Ανάλογα, λοιπόν, με το υπόρρητο μήνυμα που θέλετε να περάσετε με το δαχτυλίδι σας, πρέπει να το φορέσετε και στο αντίστοιχο δάχτυλο.

Μέγεθος

Το μέγεθος του δαχτυλιδιού παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο αν θα ταιριάζει με το χέρι σας και θα το ομορφαίνει. Και όταν λέμε μέγεθος, δεν εννοούμε μόνο τη διάμετρο, για να μην σας είναι το δαχτυλίδι πολύ χαλαρό ή σφιχτό. Εννοούμε κυρίως το σχέδιο. Σε άντρες με δυνατά και χοντρά δάχτυλα ταιριάζει ένα μεγάλο και επιβλητικό δαχτυλίδι, γιατί το μικρό θα χάνεται και θα δείχνει κάπως αστείο, ενώ στα λεπτά δάχτυλα ταιριάζουν τα λιτά δαχτυλίδια χωρίς έντονα στοιχεία.

Χέρι

Η ισορροπία είναι απαραίτητη στο look του άντρα, για να προκύπτει ένα αρμονικό και ήσυχο αποτέλεσμα που δεν θα προκαλεί. Οπότε, σας προτείνουμε να φοράτε το δαχτυλίδι σε διαφορετικό χέρι από αυτό που φοράτε το ρολόι, ενώ αν φοράτε περισσότερα δαχτυλίδια να τα μοιράζετε και στα δύο χέρια και όχι σε κοντινά δάχτυλα.

Μέταλλο

Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξετε είναι το μέταλλο, από το οποίο θα είναι φτιαγμένο το δαχτυλίδι σας. Το χρυσό ταιριάζει γενικά στους πιο θερμούς τόνους δέρματος, ενώ το ασήμι στους ψυχρούς. Υπάρχει, βέβαια, πλέον μεγάλη ποικιλία σε διάφορα μέταλλα, όπως τιτάνιο ή πλατίνα, αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να κυμανθείτε σε ασφαλείς δρόμους και να μην μπλέξετε τα μέταλλα μεταξύ τους αλλά να προτιμήσετε ένα για όλα σας τα αξεσουάρ.

Άρθρο από https://www.verorama.gr/kosmimata.html?petres=373

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr