20 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 19:00

Το ζώδιο του μήνα - Υδροχόος

Ο Ήλιος στον Υδροχόο ανατέλλει στις 20/1 στρέφοντας τη λάμψη του στο δυναμικό και πολύ ιδιαίτερο αυτό ζώδιο του Αέρα, οκτώ μέρες πριν και τη Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου,

η οποία πραγματοποιείται επίσης στο ζώδιο του Υδροχόου (28/1).
 

Ανεξάρτητα από το αν ένας Υδροχόος μας ταιριάζει ή όχι στη ζωή μας, δύσκολα θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανείς τη μοναδικότητα και τη σημασία της υδροχοϊσιας ενέργειας. Ένας Προμηθέας στο είδος του, ο Υδροχόος έχει ως σύμβολο έναν άντρα που φέρει ένα δοχείο με νερό, τη δύναμη της Ζωής. Εξαιτίας του συμβόλου αυτού δεν είναι σπάνια η παρανόηση ότι ο Υδροχόος είναι ζώδιο του Νερού. Ωστόσο ανήκει απόλυτα στα ζώδια του Αέρα (το τρίτο κατά σειρά), γνήσιος εκπρόσωπος της διανόησης, της λογικής σκέψης, της σφαιρικής αντίληψης, του βλέμματος στο μέλλον. Τι επιφυλάσσει λοιπόν το 2017 για όσους έχουν γενέθλια υπό την σκέπη του Υδροχόου;

Πρώτα απ’ όλα η περίοδος μέχρι και τις αρχές του Οκτωβρίου του 2017 χαρακτηρίζεται από την πολύ ευνοϊκή όψη του τριγώνου ανάμεσα στον Ήλιο στον Υδροχόο και στο Δία στο Ζυγό. Ζώδια του Αέρα και τα δύο, ευνοούν την ομαλή ροή ανάμεσα σε αυτά που οι Υδροχόοι σκέφτονται κι επιθυμούν να κάνουν, ειδικά όσον αφορά το κομμάτι της επικοινωνίας, της δημιουργικότητας, των μακρόπνοων σχεδίων, της επέκτασής τους σε κάτι καινούριο, είτε αυτό πρόκειται για μια προσωπική φιλοδοξία, είτε για μια ανώτερη σπουδή, είτε για ένα ταξίδι ή επαφή στο εξωτερικό. Για τους επόμενους δέκα μήνες μπορούν άφοβα να προσεγγίσουν όλα τα παραπάνω έχοντας την εύνοια της τύχης με το μέρος τους.

Όσο ο Κρόνος θα παραμένει στον Τοξότη (τέλη του 2017), πολλοί Υδροχόοι – και ειδικά εκείνοι των τελευταίων ημερών – μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με δυσκολίες ή γενικότερες προκλήσεις που αφορούν τη θέση τους ανάμεσα σε φίλους, συνεργάτες κι ευρύτερες κοινωνικές ομάδες. Για έναν ακόμα χρόνο δηλαδή θα έχουν μπροστά τους ξεκαθαρίσματα κι αναδιαρθρώσεις στους τομείς αυτούς, βάζοντας τα θεμέλια για μία καινούρια, πιο ρεαλιστική βάση. Με την έναρξη του 2018 ωστόσο, ο Κρόνος μπαίνει στον Αιγόκερω, γεγονός πολύ σημαντικό για τους Υδροχόους, μιας και ο Κρόνος είναι συγκυβερνήτης τους μαζί με τον Ουρανό.

Η επόμενη εξαετία λοιπόν (περίπου τρία χρόνια του Κρόνου στον Αιγόκερω κι άλλα τρία στον Υδροχόο) προβλέπεται πάρα πολύ ενδιαφέρουσα για τους Υδροχόους, για το λόγο ότι θα ανακαλύψουν σταδιακά αλλά σταθερά την πτυχή της προσωπικότητάς τους που εμπεριέχει ρεαλισμό, πρακτικότητα και γήινες αποχρώσεις. Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία τα οποία οι περισσότεροι Υδροχόοι περιφρονούν ή και πολλές φορές στην κυριολεξία αγνοούν. Η μεταστροφή αυτή θα λειτουργήσει πρώτα εσωτερικά (ανάγκη για συνεχή ενδοσκόπηση, αναζήτηση και ταύτιση με ασυνείδητα συναισθήματα) και στη συνέχεια θα περάσει και σε εξωτερικά επίπεδα (ενίσχυση του ρεαλισμού και της πρακτικής εφαρμογής στόχων). Όπως και να λειτουργήσει η επιρροή του Κρόνου, το βέβαιο είναι ότι για τα επόμενα χρόνια όλοι οι εκπρόσωποι του ζωδίου βαίνουν προς μία ποιοτική ενηλικίωση.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι και η ηλιακή έκλειψη του φετινού Αυγούστου (7/8) θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Υδροχόου, καλλιεργώντας τη δυναμική να κλείσουν νέα κεφάλαια στη ζωή τους. Τέλος, αρχές Μαΐου του 2017 στον Υδροχόο περνάει και ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης για δεκαοκτώ περίπου μήνες, ανασύροντας την έμφυτη ανάγκη μας για τη συλλογική προσπάθεια.
Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν, χρόνια τους πολλά, με έμπνευση και δημιουργικότητα!

 

ErinaG.
Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας

blog comments powered by Disqus