25 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017 18:34

Ο Ερμής σε ορθή πορεία

Εάν τις τελευταίες δυο-τρεις μέρες ήρθατε αντιμέτωποι με μια κατάσταση που δεν την περιμένατε ή σας συνέβη μια απρόσμενη ματαίωση ή κάτι χάλασε (ή κάτι έφτιαξε) αλλά χωρίς να το έχετε υπολογίσει στο πρόγραμμα, η εξήγηση είναι απλή:

από τις 8/1/2017 ο Ερμής, που ήταν ανάδρομος σε όλη τη διάρκεια των γιορτών (από 19/12/16), μπαίνει πλέον στην κανονική του πορεία διανύοντας ξανά τις τελευταίες μοίρες του Τοξότη, μέχρι να εισέλθει και πάλι στον Αιγόκερω στις 13/1.Τα μπρος-πίσω του Ερμή περίπου 3 φορές κάθε χρόνο έχουν μεταξύ τους πολλές ομοιότητες όσον αφορά τον τρόπο εκδήλωσής τους. Όπως δηλαδή τα πράγματα «κολλάνε», «παγώνουν» ή χαλούν όταν ο Ερμής γίνεται ανάδρομος, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τις ημέρες όπου επιστρέφει στην κανονική του πορεία.

Σαν ένα αυτοκίνητο συμβατικής τεχνολογίας όπου χρειάζεται προσπάθεια για να αλλάξουμε ταχύτητα με το λεβιέ έτσι κι ο Ερμής προκαλεί (μικρά ή και μεγάλα) τραντάγματα όταν πρόκειται να αλλάξει ταχύτητες. Ο βασικός τομέας έκφρασής του είναι αναμφισβήτητα η επικοινωνία. Ωστόσο όλος ο τρόπος λειτουργίας μας δεν είναι στην πραγματικότητα απόρροια της επικοινωνίας; Σκέψεις, προβληματισμοί, αποφάσεις, είναι παρακλάδια της επικοινωνίας η οποία, όταν ο Ερμής αλλάζει τροχιά, ανακατευθύνεται αναλόγως.

Για παράδειγμα, μερικές φορές αναβάλλουμε αποφάσεις (Ερμής ανάδρομος) κι άλλες έχουμε προχωρήσει από τη σκέψη στην πράξη στο λεπτό (Ερμής σε κανονική πορεία). Οι σκέψεις λοιπόν δεν είναι καθόλου αποκομμένες από τις πράξεις. Αντιθέτως, είναι η κινητήρια δύναμή τους, το υπόβαθρο λειτουργίας τους.

Πώς όμως πρόκειται να λειτουργήσει ο Ερμής το επόμενο διάστημα;

Πρώτα απ’ όλα, διατρέχοντας και πάλι τις τελευταίες μοίρες του Τοξότη θα μας δώσει τη δυνατότητα να σκεφτούμε τα πράγματα μέσα από ένα φιλοσοφικό πρίσμα ή – σε πιο απλά λόγια – να τσεκάρουμε και πάλι την κοσμοθεωρία μας, τις αντιλήψεις μας για τη ζωή, τα βαθύτερα πιστεύω μας που μας παρακινούν σε δράση. Το σύνολο των πεποιθήσεών μας είναι έντονα ενεργοποιημένο μέχρι τις 12/1, ενώ από τις 13/1 και μετά με την είσοδο του Ερμή στον Αιγόκερω περνάμε για τα καλά από τη θεωρία στην πράξη:

Mακροπρόθεσμοι στόχοι, πρακτικές εφαρμογές και ρεαλιστικά σχέδια έχουν την τιμητική τους σε όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου αλλά και του Φεβρουαρίου. Υποθέσεις που έμειναν εκκρεμείς από τα μέσα Δεκέμβρη, ακόμα και σχέδια που ήταν σε εξέλιξη αλλά διακόπηκαν από δω και στο εξής επανακάμπτουν πιο δυναμικά. Το θέμα είναι να εστιάσουμε στο πρακτικό κομμάτι της ζωής: η τρέχουσα περίοδος ευνοεί πολύ ό,τι σχετίζεται άμεσα με την πραγματικότητα, παρά τολμηρές ιδέες και όνειρα που ανήκουν στο χώρο της φαντασίας.

Mε τη σκέψη μας λοιπόν διαυγή και συντονισμένη με τις πρακτικές μας ανάγκες, ο Ερμής σε ορθή πορεία στον Αιγόκερω μπορεί να μας προσφέρει ικανοποιητικές λύσεις και χειροπιαστά αποτελέσματα. Με λίγη προσοχή κατά το πενθήμερο 6-11/1 σε βιαστικές αποφάσεις ή μικροατυχήματα είναι η ευκαιρία μας να εφαρμόσουμε τα σχέδιά μας και να καρπωθούμε τα οφέλη τους.

ErinaG.

Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)

blog comments powered by Disqus