29 Μάρτιος 2020

RSS Facebook Twitter

Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2016 08:04

Το Ζώδιο του Μήνα – Αιγόκερως

Σήμερα 21/12/16 μαζί με το χειμερινό ηλιοστάσιο έχουμε και την είσοδο του Ήλιου στον Αιγόκερω, το πρακτικό και φιλόδοξο ζώδιο της Γης, που ταυτόχρονα «κλείνει» το τρέχον έτος και «ανοίγει» το καινούριο.

Ο Ήλιος στον Αιγόκερω φέτος μπαίνει με τον Ερμή ήδη στο ζώδιό του και ήδη ανάδρομο από τις 19/12 μέχρι και τις 7/1/17. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και το 2016 ξεκίνησε με Ερμή ανάδρομο στον Αιγόκερω (9/1/16) και τελειώνει με παρόμοιο τρόπο. Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε δηλαδή ότι συμπληρώνεται ένας πλήρης κύκλος αναθεωρήσεων, αναπροσαρμογών, αλλαγών στον τρόπο σκέψης και λήψης αποφάσεων. Ειδικά για τους Αιγόκερους ο Ήλιος τους κάτω από τη σκιά του ανάδρομου Ερμή απαιτεί πολύ προσεκτικές κινήσεις και υπομονή προτού καταλήξουν σε συμπεράσματα και συμφωνίες.

Ωστόσο παράλληλα ευνοεί πολύ τις μεθοδικές κινήσεις και τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, καταστάσεις τις οποίες οι Αιγόκεροι εκτιμούν ιδιαίτερα κι επιλέγουν ως τρόπο λειτουργίας τους. Μια καλή ιδέα θα ήταν να ανατρέξουν στις αποφάσεις που πήραν στην αρχή του 2016 και να αξιολογήσουν την ορθότητα ή την ακαταλληλότητά τους. Ο ανάδρομος Ερμής θα δώσει γι’ αυτό τον χώρο και το χρόνο που χρειάζεται.

Σε συνάρτηση με τον Ερμή θα λειτουργήσει για τους επόμενους εννιά περίπου μήνες και ο Δίας στο Ζυγό, πλανητική θέση που αφορά κυρίως τα επαγγελματικά των Αιγόκερων. Με τον Πλούτωνα ακόμα στον Αιγόκερω, δημιουργείται η δυναμική του τετραγώνου μεταξύ Δία-Πλούτωνα, όψη που θα δώσει πολλές ευκαιρίες στην καριέρα αλλά και προοπτικές για δυναμικές νέες συνεργασίες. Εάν λοιπόν οι Αιγόκεροι επωφεληθούν από αυτές τις δυνατότητες, το τελείωμα του 2017 που σημαδεύεται από την είσοδο του Δία στο Σκορπιό (Οκτώβριος του 2017), άνοιγμα νέων κοινωνικών κύκλων βρίσκεται μπροστά τους, κι ίσως καταφέρουν να καταξιωθούν από ένα ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Θα χρειαστεί ωστόσο οι Αιγόκεροι να επιστρατεύσουν λίγη περισσότερη διπλωματία απ’ ό,τι συνήθως αλλά και μια συνετή χρήση της εξουσίας που τυχόν έχουν στα χέρια τους. Αν το πετύχουν, η αναβάθμιση του δημόσιου προφίλ τους είναι εξασφαλισμένη, όπως και η επίτευξη δύσκολων επαγγελματικών στόχων.

Τετράγωνο θα εξακολουθήσει να σχηματίζει με τον Ήλιο στον Αιγόκερω και ο Ουρανός, επηρεάζοντας ωστόσο περισσότερο τους εκπροσώπους των τελευταίων ημερών. Με Ήλιο/Ουρανό σε τετράγωνο οι εκπλήξεις (δυσάρεστες κι ευχάριστες), τα απρόοπτα, οι βαθιές αλλαγές δεν πρόκειται να λείψουν από το μενού. Συμπαραστάτης σε αυτό το πλαίσιο εξακολουθεί και πάλι να είναι ο Πλούτωνας με το δικό του τετράγωνο ως προς τον Ουρανό, αλλά ίσως σε πιο ήπια μορφή. Καταστροφή του παρωχημένου και υιοθέτηση του καινούριου στη θέση του είναι τα μεγάλα στοιχήματα εδώ, προτροπή που όλοι οι Αιγόκεροι θα πρέπει να λάβουν πολύ στα σοβαρά.

Τέλος, το 2017 είναι η τελευταία χρονιά με τον Κρόνο στον Τοξότη, που τη σκυτάλη θα δώσει τα επόμενα Χριστούγεννα στον Αιγόκερω. Μέχρι τότε, παλιοί κύκλοι κλείνουν οριστικά κι ανοίγουν χώρο για νέα θεμέλια στους προσωπικούς στόχους των Αιγόκερων. Για την ώρα, οι παρορμητικοί και ρεαλιστές Aιγόκεροι έχουν όλο το χρόνο να απολαύσουν τους κόπους και τα αποτελέσματα των πάντοτε σκληρών προσπαθειών τους.

Χρόνια τους πολλά!

 


ErinaG.


Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας

blog comments powered by Disqus