Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 08:45

Το Ζώδιο του Μήνα – Τοξότης

Στις 22/11 ο Ήλιος εισέρχεται στον Τοξότη, και εγκαινιάζει τη νέα ηλιακή χρονιά για το ανήσυχο και περιπετειώδες αυτό ζώδιο της Φωτιάς.

Ήδη με τον Κρόνο στο ζώδιό τους από τον Δεκέμβριο του 2014 οι Τοξότες βλέπουν μια δραστική αλλαγή στη ζωή τους την τελευταία διετία, κατάσταση που θα συνεχίσει ως έχει μέχρι και το τέλος περίπου του 2017. Μένει λοιπόν ένας ακόμη χρόνος, όπου το βασικό μοτίβο θα είναι η επιτακτική ανάγκη για δεσμεύσεις, δημιουργία πλαισίων σε πράξεις και συμπεριφορές, δυσκολία στην ελεύθερη έκφραση, αρκετές καθυστερήσεις και αναβολές σε πράγματα που οι Τοξότες θα ήθελαν να «τρέξουν» πιο γρήγορα. Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι της κυριαρχίας του Κρόνου στον Τοξότη να είναι ο περιορισμός στην ελευθερία τους ή ακόμα και η απομυθοποίηση κάποιων πεποιθήσεων που για πολλά χρόνια οι Τοξότες θεωρούσαν δεδομένες – ο Κρόνος πάντα μας συνδέει με την αντικειμενική πραγματικότητα και μας ζητά να την υιοθετήσουμε, όμως οι Τοξότες που έχουν την τάση να είναι μονίμως σε κίνηση και να εξερευνούν νέα πεδία, είναι φυσικό να αισθάνονται δυσάρεστα αρκετές φορές όταν η πεζή καθημερινότητα τους χτυπάει την πόρτα. Ωστόσο τα οφέλη που πρόκειται να αποκομίσουν από την επιρροή του Κρόνου είναι πολλαπλάσια της ταλαιπωρίας του: μόλις φύγει πια από το κεφάλι τους περισσότερη σοφία, πρακτική εμπειρία και δύναμη θα είναι τα δώρα του, αρκεί βέβαια οι Τοξότες να αναλάβουν πρόθυμα να δουλέψουν επάνω στις αδυναμίες τους και να δουν τη ζωή μέσα από ένα πιο ρεαλιστικό πλαίσιο.
Μια σημαντική αλλαγή που έχει ήδη λάβει χώρα στη ζωή τους είναι η μετατόπιση του Δία από την Παρθένο στο Ζυγό στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη. Πριν την μετάβαση αυτή και όσο ο Δίας ήταν ακόμη στην Παρθένο πολλοί Τοξότες μπορεί να χρειάστηκε να καταβάλλουν έξτρα προσπάθεια στη δουλειά τους, όπου υπήρξαν πολλές καινούριες ευκαιρίες, με αρκετή δυσκολία στην υλοποίησή τους ωστόσο. Με το Δία στο Ζυγό αναμένεται μια καλύτερη ισορροπία και μια δυνατότητα οι ευκαιρίες αυτές να μετατραπούν σε συγκεκριμένους στόχους για το μέλλον. Μέχρι το επόμενο φθινόπωρο λοιπόν θα δουν πολλή κινητικότητα στις κοινωνικές τους επαφές και στις συνεργασίες τους με ομάδες. Μέσα από αυτά τα πεδία οι Τοξότες έχουν να αποκομίσουν συνεργατικά οφέλη αλλά και μια πιο διευρυμένη κοινωνική συνείδηση.
Το 2017 (κι ένα μικρό μέρος από το 2018) θα είναι και η τελευταία χρονιά που ο Ουρανός θα βρίσκεται στον Κριό, όψη πολύ θετική για όλους τους Τοξότες, γιατί τους δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουν το φλογερό τους ταμπεραμέντο και να αναζητήσουν νέους ορίζοντες. Όσο ο Ουρανός παραμένει στον Κριό, οι Τοξότες (παρά τους όποιους περιορισμούς του Κρόνου) μπορούν σχετικά άνετα να ακολουθούν τις παρορμήσεις τους και να υπερασπίζονται την ανάγκη τους για ελευθερία. Έτσι, μπορούν να πετύχουν ακόμη πολλά με έναν τρόπο που τους είναι εύκολος και φυσικός, ειδικά στον τομέα του έρωτα, της δημιουργικότητας, του ρίσκου.
Σε γενικές γραμμές λοιπόν, η τρέχουσα ηλιακή τους χρονιά θα είναι μια περίοδος κορύφωσης πολλών πραγμάτων που βρίσκονται σε ζύμωση, μια περίοδος γεμάτη δύσκολες ίσως αλλά αξιόλογες προκλήσεις, που θα τους κάνει πιο σοφούς, πιο δυνατούς και πιο αποφασισμένους να τραβήξουν κι άλλο μπροστά.
Χρόνια τους πολλά!

 

 


ErinaG.


Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας

blog comments powered by Disqus
αρχή της σελίδας