Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016 20:12

Το Ζώδιο του Μήνα – Σκορπιός

Λίγες μέρες πριν από τη μετάβασή μας στη χειμερινή ώρα ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Σκορπιού στις 23/10. Δύο μέρες αργότερα στις 25/10 στο Σκορπιό μπαίνει και ο Ερμής (ο πλανήτης της επικοινωνίας), κι ο Οκτώβριος κλείνει με τη Νέα Σελήνη στο Σκορπιό στις 30/10.

Τα φετινά ηλιακά γενέθλια των Σκορπιών ξεκινούν κάτω από τη σκέπη του Δία στο Ζυγό, τοποθέτηση που ολοκληρώνει για τους Σκορπιούς έναν κύκλο πραγμάτων που βρισκόταν σε εξέλιξη για περισσότερο από δέκα χρόνια. Η διαίσθηση και η επαφή με τα βαθύτερα συναισθήματά τους είναι ένα από τα πιο δυνατά τους σημεία, ωστόσο και με την ενίσχυση του Δία στο Ζυγό η διαίσθηση αυτή γίνεται ακόμα πιο έντονη και προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη χρονιά, όπου ο Δίας θα μπει στο Σκορπιό (Οκτώβριος 2017).

Για την ώρα, το θέμα των σχέσεων και των ισορροπιών τους είναι κάτι που θα απασχολήσει πολύ τους Σκορπιούς μέσα στο επόμενο διάστημα, ειδικά αν θα έχουν να επιλύσουν κάποιο δίλημμα ή να προβούν σε κάποιους καθοριστικούς συμβιβασμούς για σχέσεις, συνεργασίες ή και τον ίδιο τους το γάμο.

Η Νέα Σελήνη στο ζώδιό τους στις 30/10 είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους Σκορπιούς να ξεκινήσουν πράγματα σε διάφορους τομείς της ζωής τους, ακόμα και να βάλουν σε νέα βάση πράγματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Η Σελήνη αυτή συμπίπτει με ανάδρομο Ουρανό στον Κριό (ο Άρης, κυβερνήτης του Κριού είναι και συγκυβερνήτης του Σκορπιού), κι έτσι οι αποφάσεις που τυχόν πάρουν οι Σκορπιοί στο διάστημα γύρω από τη Νέα Σελήνη γίνονται σε ένα ήπιο κλίμα.

Για άλλη μια χρονιά που ο Κρόνος παραμένει στον Τοξότη, οι Σκορπιοί ασχολούνται κατά κύριο λόγο με τα οικονομικά τους και την πρακτική υλοποίηση στόχων που είχαν θέσει την τριετία 2012-2015 όσο ακόμα ο Κρόνος ήταν στο δικό τους ζώδιο κι αναπλαισίωνε την καθημερινότητά τους. Τα υλικά αγαθά, οι προσωπικές τους αξίες, ακόμα και η ίδια η αυτό-εκτίμησή τους αλλάζει σταδιακά άξονα λειτουργίας με στόχο να υιοθετήσουν μεγαλύτερη οργάνωση στον τομέα αυτό.

Θετική είναι η όψη του Ήλιου στο Σκορπιό με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, συνδυασμός που ευνοεί κατά κύριο λόγο τα αισθηματικά τους, τη σχέση τους με τα παιδιά τους, την καλλιτεχνική τους δημιουργικότητα. Μέσα από αυτούς τομείς οι Σκορπιοί εξακολουθούν να αντλούν συναισθηματική στήριξη τα τελευταία χρόνια και να έρχονται σε επαφή με ιδεαλιστικές καταστάσεις που τους εμπνέουν και τους κινητοποιούν.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν η χρονιά που ακολουθεί είναι μια παραγωγική χρονιά χωρίς ιδιαίτερα σκαμπανεβάσματα, μιας και οι περισσότερες τρέχουσες πλανητικές όψεις επηρεάζουν περισσότερο τα Παρορμητικά και τα Μεταβλητά ζώδια, κι όχι τα Σταθερά στα οποία ανήκει ο Σκορπιός. Θα είναι ουσιαστικά η προετοιμασία για μια καθοριστική επόμενη χρονιά, η οποία θα έχει τη σφραγίδα του Δία στο Σκορπιό.

Χρόνια τους Πολλά!

ErinaG.

Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)

blog comments powered by Disqus
αρχή της σελίδας