29 Μάρτιος 2020

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2016 10:00

Τα άστρα αυτήν την εβδομάδα

Για τα καλά πια στα μέσα του φθινοπώρου, η εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 17/10 βρίσκεται ακόμη κάτω από την έντονη επιρροή της Πανσελήνου στον Κριό, η οποία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 16/10. Η ανάγκη για δράση, ικανοποίηση των προσωπικών μας επιθυμιών, ο εστιασμός στο ‘εγώ’ μας βρίσκονται σε απόλυτη αντίθεση με τις επιταγές του Δία στο Ζυγό που θέλει όλα να γίνονται με διπλωματία και συνεννόηση με τους άλλους.

Η ισχυρή επίδραση της Πανσελήνου όμως (όπου οι εσωτερικές μας συγκρούσεις ανάμεσα στο προσωπικό μας όφελος και το όφελος της σχέσης καλά κρατούν) θα διατηρηθεί και τις επόμενες μέρες που ο Άρης (κυβερνήτης του Κριού) θα έρθει σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω (19 & 20/10). Εδώ οι οποιεσδήποτε εντάσεις θα έχουν να κάνουν με θέματα εξουσίας και ισχύος και είναι πολύ πιθανόν κάποια από τα θέματα που θα (ξανα) πέσουν στο τραπέζι να προέρχονται και από τα συμβάντα της Πανσελήνου.

Αυτό εν μέρει έχει να κάνει και με το γεγονός ότι η Πανσέληνος πραγματοποιήθηκε σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Κριό, συνδυασμός κατά τον οποίο πυροδοτήθηκαν και προέκυψαν απρόσμενες καταστάσεις, όπως πχ μια ξαφνική μας επιθυμία να γίνει το δικό μας, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα να είμασταν πιο διαλλακτικοί. Με Άρη/Πλούτωνα λοιπόν το αίτημα για κυριαρχία οξύνει κι άλλο τις παρορμήσεις μας, γι’ αυτό θα χρειαστεί προσοχή και κοινός νους σε όλα τα θέματα που μας αφορούν ώστε να μην καταλήξουμε στο τέλος εκτεθειμένοι.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Αφροδίτη διανύει την τελευταία μέρα της στο Σκορπιό στις 17/10, και με κάποιον τρόπο πιθανές εντάσεις στις σχέσεις ολοκληρώνουν τον κύκλο τους, αφού πλέον από τις 18/10 η Αφροδίτη από το ζώδιο του Τοξότη θα μας παρακινεί περισσότερο προς την εξερεύνηση και το ρίσκο στις σχέσεις παρά στην ενασχόληση με πιο βαθιά θέματα.

Οι πρώτες λοιπόν μέρες αυτής της εβδομάδας μπορεί να μας φέρουν στα όρια της υπομονής και της επιμονής μας, μιας και η Αφροδίτη στο Σκορπιό δίνει έμφαση σε παρασκήνια και υπόγεια συναισθήματα, τα οποία συνήθως εκδηλώνονται εκρηκτικά προς τα έξω. Η τάση για διείσδυση σε βαθύτερα επίπεδα θα διατηρηθεί ωστόσο με την είσοδο του Ήλιου στο Σκορπιό στις 22/10, οπότε σε γενικές γραμμές η πληθώρα των εντάσεων που μπορεί να βιώνουμε όλοι σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό παραμένει σταθερή.

Στις 19/10 η Σελήνη μπαίνει στους Διδύμους κι έρχεται απέναντι από τον Κρόνο στον Τοξότη. Αυτή η αντίθεση μέλλει να ενεργοποιήσει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις συναισθηματικές ανάγκες και στα ‘πρέπει’ μας. Το θέμα των αξιών και των υποχρεώσεων θα είναι πολύ σημαντικό για τις επόμενες μέρες, κι ίσως βρεθούμε σε διλήμματα ανάμεσα στο τι μας ικανοποιεί συναισθηματικά αλλά ποιο είναι το σωστό σε πρακτικό επίπεδο.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν τις επόμενες μέρες θα χρειαστούμε αρκετή συναισθηματική στήριξη κι ανατροφοδότηση, διότι εύκολα κάτι μικρό κι ασήμαντο θα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεσή μας, ενώ στην πραγματικότητα ίσως και να μην είναι τελικά τόσο σημαντικό. Γι’ αυτό ας έχουμε κατά νου όσο περισσότερο μπορούμε τις παραινέσεις του Δία στο Ζυγό που μας θέλει μετριοπαθείς και συμφιλιωτικούς, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο μας φαίνεται πολύ δύσκολο στην παρούσα φάση.
Καλή εβδομάδα!


ErinaG.
Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)

blog comments powered by Disqus