10 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2016 20:48

Ο Δίας στο Ζυγό (από 9/9/16 μέχρι 10/10/17)

Ο Δίας, πλανήτης της επέκτασης, της ανώτερης γνώσης, της εξερεύνησης και των διαδρομών – σωματικών και φανταστικών -, ο Μεγάλος Δάσκαλος της ζωής, μπαίνει στο ζώδιο του Ζυγού για 13 ολόκληρους μήνες

και μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι αλλαγών που πρόκειται να αποφέρουν καρπούς μέσα στην επόμενη δωδεκαετία εάν κι εφόσον αφεθούμε στις παροτρύνσεις του.

Οι σχέσεις και οι συνεργασίες γίνονται η πρώτη μας προτεραιότητα.
Αν μέχρι πρόσφατα οι στόχοι και οι επιδιώξεις μας ήταν καθαρά ατομική υπόθεση, όσο ο Δίας θα βρίσκεται στο Ζυγό μπορεί να διαπιστώσουμε ότι τα πλεονεκτήματα μιας συνεργασίας και τα αποτελέσματα που αυτή μπορεί να φέρει είναι προς όφελός μας. Επομένως σκέψεις, ιδέες και προτάσεις για σύμπραξη ή αλληλοβοήθεια με άτομα που έχουμε σε εκτίμηση μπορεί να αποβούν πολύ γόνιμα μέσα στο επόμενο διάστημα.
Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις προσωπικές μας σχέσεις, είτε πρόκειται για το γάμο μας είτε για μια οποιαδήποτε στενή σχέση που θεωρούμε σημαντική στη ζωή μας. Η τάση είναι να πετύχουμε την αρμονία και την ισορροπία, και όχι να εγκλωβιζόμαστε σε ανταγωνισμούς ή εγωϊστικές συμπεριφορές.
Ευνοϊκός είναι ο Δίας στο Ζυγό και για όσους από εμάς δεν έχουν αλλά επιθυμούν να κάνουν μία σχέση, κάνοντάς μας πιο ανεκτικούς, αβρούς και συμβιβαστικούς στο να μοιραστούμε με τους άλλους.

Έμφαση στην ομορφιά και την αισθητική
Σε έναν κόσμο όπου ο αγώνας για την καθημερινή επιβίωση γίνεται ολοένα και δυσκολότερος, η ανάγκη για αναβάθμιση των αισθητικών μας αξιών γίνεται ακόμα πιο επιτακτική. Ακόμα και με μηδενική χρηματοδότηση, η επιθυμία μας να βελτιώσουμε την αισθητική μας σε κάθε πτυχή της ζωής μας θα γίνει πιο ορατή. Ανανέωση του στυλ ντυσίματος και της γενικότερης εξωτερικής μας εμφάνισης, αλλαγές στο χώρο του σπιτιού ή της εργασίας, ενασχόληση με οτιδήποτε καλαίσθητο είναι διαθέσεις που φέρνει μαζί του ο Δίας στο Ζυγό, μιας και ο Ζυγός κυβερνάται από την Αφροδίτη, τη θεά της Ομορφιάς. Χρήσιμο εργαλείο μας το διαδίκτυο και τα χιλιάδες πράγματα που μπορούμε να μάθουμε μέσα από αυτό, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Διπλωματία και δικαιοσύνη
Ο Δίας, ως πλανήτης που αντιπροσωπεύει την ανώτερη γνώση, τις θρησκείες και γενικότερα τις ιδεολογίες, συνδέεται και με τους νόμους και με την απονομή δικαιοσύνης. Έτσι, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, κάτω από την επήρειά του θα προσπαθήσουμε με ποικίλους τρόπους να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο μέσα από διαπραγματεύσεις και συμβιβαστική διάθεση, έχοντας κατά νου ότι το κοινό όφελος εμπλουτίζει πάντοτε και το προσωπικό. Υποστήριξη σε αυτήν την επίδραση του Δία προσφέρει και ο Κρόνος στον Τοξότη (ο Δίας είναι κυβερνήτης του Τοξότη), ο οποίος επιχειρεί να βάλει πλαίσια και κανόνες σε κάθε μορφής πεποιθήσεις. Το ίδιο ισχύει κι από τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς (οι Ιχθείς κυβερνιούνται και από το Δία), με έμφαση στον ανθρωπισμό και τη συλλογικότητα.

Βρισκόμαστε λοιπόν σε μία εποχή κατάλληλη για κοινωνικοποίηση και επίτευξη της «χρυσής τομής» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πολύ άμεσα από το Δία στο Ζυγό επηρεάζονται οι Ζυγοί, οι Δίδυμοι και οι Υδροχόοι, οι οποίοι δέχονται την ενέργειά του χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Για όλους μας ωστόσο, η παραμονή του Δία στο Ζυγό είναι η ευκαιρία μας για ανανεωμένες ισορροπίες και μια πιο ευτυχισμένη συμπόρευση με τους άλλους.

 


ErinaG.

Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας

blog comments powered by Disqus