19 Νοέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τρίτη, 23 Αύγουστος 2016 18:03

Το Ζώδιο του Μήνα – Παρθένος

Και καθώς το καλοκαίρι διανύει πλέον τις τελευταίες ημέρες του ο Ήλιος μπαίνει στην Παρθένο σήμερα 22/8/16, εγκαινιάζοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα ηλιακή χρονιά για τους εκπροσώπους του ζωδίου.

Πρώτα απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το φετινό φθινόπωρο ξεκινάει με μια Νέα Σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου την πρώτη κιόλας μέρα του Σεπτέμβρη. Η σελήνη αυτή συνοδεύεται και από μία ηλιακή έκλειψη, τη δεύτερη για το 2016. Ο συνδυασμός έκλειψης/Νέας Σελήνης είναι πολύ ιδιαίτερος διότι η Παρθένος φημίζεται για την εμμονή της με τη λεπτομέρεια, την άρτια οργάνωση, την μεθόδευση και την κατάστρωση σχεδίων.

Από την άλλη πλευρά μία ηλιακή έκλειψη «φωτίζει» το δρόμο για πολλές αλλαγές, η υλοποίηση των οποίων εξελίσσεται όχι μόνο τις ημέρες γύρω από την έκλειψη αλλά μπορεί και να διαρκέσει μέχρι έξι μήνες, ακόμα κι έναν ολόκληρο χρόνο. Με δεδομένο λοιπόν ότι το φθινόπωρο είναι παραδοσιακά η εποχή όπου όλοι οργανωνόμαστε για τον επερχόμενο χειμώνα, η Νέα Σελήνη μαζί με την έκλειψη θα δώσει στους Παρθένους ειδικά (αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα ζώδια) τη δυνατότητα να οργανωθούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Παράλληλα με την είσοδο του Ήλιου στην Παρθένο συναντάμε στο ίδιο ζώδιο και τον Ερμή, ήδη εκεί από τις 30 Ιουλίου και σε ανάδρομη τροχιά από τις 30/8 μέχρι και τις 21/9. Αυτή η τοποθέτηση μας προσκαλεί να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά και μεθοδικά όλα αυτά που θέλουμε να ταξινομήσουμε και να εφαρμόσουμε στο προσεχές μέλλον, και βέβαια οι Παρθένοι έχουν μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουν μια γενικότερη αναθεώρηση όλων όσων έχουν συμβεί στη ζωή τους από το περασμένο καλοκαίρι έως και σήμερα.

Μια επιπρόσθετη αιτία γι’ αυτήν την αναδρομή όσον αφορά τους Παρθένους συγκεκριμένα είναι οι τελευταίες ημέρες παραμονής του Δία στο ζώδιό τους (μέχρι τις 8/9). Από το περασμένο καλοκαίρι ο Δίας ευνόησε στο μάξιμουμ το εργατικό αυτό ζώδιο της Γης, υποσχόμενος να το στηρίξει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και να αναδείξει όλα τα ταλέντα του. Τώρα λοιπόν που ο Δίας συναντά προς το τέλος του ανάδρομο Ερμή μαζί με έκλειψη, οι Παρθένοι θα έχουν μπροστά τους μια σχετικά σύντομη αλλά ταυτόχρονα πολύ δυναμική περίοδο για να ολοκληρώσουν την δωδεκάμηνη στοχοθέτησή τους. Μόλις ο Δίας περάσει στο Ζυγό (9/9), θα μπορούν πλέον να υλοποιήσουν στόχους και να αποκομίσουν πρακτικά οφέλη, τόσο όσον αφορά τον οικονομικό τομέα όσο και τις σχέσεις τους και τη σταθερότητά τους.

Όσον αφορά το διάστημα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, ο Κρόνος σταθερά από τον Τοξότη θα επηρεάζει τους Παρθένους στον τομέα της οικογένειας, όπως ακριβώς έχει ξεκινήσει να κάνει από το τέλος του 2014. Αυστηρά πλαίσια, αντιμετώπιση προβλημάτων που απαιτούν λύση, οριοθέτηση του ρόλου που ο καθένας έχει μέσα στο σπίτι, πιθανές δυσκολίες στην αλλαγή μόνιμης κατοικίας είναι κάποια από τα θέματα που θα απασχολήσουν και φέτος τους περισσότερους Παρθένους. Μέχρι και το τέλος του 2017 θα πρέπει να έχουν εργαστεί σκληρά και συνειδητά για να τα ρυθμίσουν και να εξαλείψουν πάσης φύσεως εκκρεμότητες.

Πολύ σημαντική για τους Παρθένους είναι επίσης η σεληνιακή έκλειψη στις 16/9, η οποία γίνεται στους Ιχθείς και ενεργοποιεί τον Ποσειδώνα – είναι μια έκλειψη που τονίζει θέματα στο γάμο, τις σχέσεις και τις συνεργασίες, επισημαίνει ελλείψεις κι εξιδανικεύσεις, όμως επίσης βοηθάει τους Παρθένους να λειτουργήσουν με έναν τρόπο πιο ελεύθερο από τον συνηθισμένο τους, με περισσότερο συναίσθημα και βαθύτερη πίστη στον εαυτό τους. Η διάρκειά της επίσης για έξι μήνες ή έναν χρόνο.

Ευτυχισμένα γενέθλια!


ErinaG.
Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr