23 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 25 Ιούλιος 2016 09:12

Το Ζώδιο του Μήνα - Λέων

Και καθώς η καλοκαιρινή ζέστη καλά κρατεί, ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Λέοντα στις 22/7, που δεν είναι άλλο από το ζώδιο της κυριαρχίας του – είναι σε αυτό το ζώδιο που όλα τα χαρακτηριστικά του Ήλιου (ζωτικότητα, πληρότητα, αισιοδοξία, διαύγεια, γενναιοδωρία, ζωή) βρίσκουν τον πιο χαρακτηριστικό εκπρόσωπό τους. 

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι περισσότεροι Λέοντες, ακόμα και οι πιο εσωστρεφείς, είναι πάντοτε η χαρά της συναναστροφής: πάντοτε γεμάτοι ενέργεια, προχωρούν με ορίζοντα το Φως, και με απώτερο σκοπό τη χαρά και τη δημιουργία.

Τα φετινά γενέθλια των Λιονταριών δε διαφέρουν και πολύ από τα περσινά τους σε γενικές γραμμές. Το τρίγωνο της Φωτιάς (Ήλιος στο Λέοντα/Κρόνος στον Τοξότη/Ουρανός στον Κριό) θα παραμείνει ενεργό για ακόμα μια ηλιακή χρονιά, δίνοντας στους Λέοντες αναρίθμητες ευκαιρίες για υλοποίηση στόχων (Κρόνος) αλλά και για θεμελιώδεις αλλαγές (Ουρανός).

Οι ενέργειες αυτές  βοηθούν τα Λιοντάρια να διοχετεύσουν την αστείρευτη ζωτικότητά τους ενσωματώνοντας το Καινούριο και το Παλιό στο παρόν τους. Όσον αφορά τη βοήθεια που έρχεται από τον Κρόνο σε σχέση με την ολοκλήρωση σχεδίων, η πιο ευνοϊκή περίοδος για τους Λέοντες θα είναι από 13/8/16 ως 4/4/17, όπου και θα βρίσκεται σε ορθή πορεία.

Η αντίστοιχη περίοδος για τον Ουρανό θα είναι από 29/12/16 ως τις 2/8/17 – αυτή θα είναι η περίοδος κατά την οποία οι αλλαγές για τους Λέοντες θα γίνονται ως επί το πλείστον ομαλά και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Ωστόσο υπάρχουν και δύο πλανητικές ενέργειες οι οποίες δεν είναι και πολύ εύκολο να ενσωματωθούν στην καθημερινότητα του Λέοντα. Η μία είναι ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες και η άλλη ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, και οι δύο ανάδρομοι αυτή τη στιγμή. Και οι δυο πλανήτες σχηματίζουν όψη χιαστί με τον Ήλιο στο Λέοντα, κι αυτό σημαίνει δυσκολία στον χειρισμό καταστάσεων, ειδικά στον τομέα των οικονομικών (Ποσειδώνας) και στον τομέα των καθημερινών υποχρεώσεων και της καλής φυσικής κατάστασης (Πλούτωνας).

Σε αυτά τα πεδία υπάρχει μια γενικότερη δυσπραγία, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την τάση των Λιονταριών από τη μια να είναι γενναιόδωρα (γιατί ο Ποσειδώνας τους βγάζει από το πρόγραμμα και δημιουργεί παρανοήσεις/κακές εκτιμήσεις), κι από την άλλη ο Πλούτωνας τους αναγκάζει να προβούν σε θεμελιώδεις αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες.

Όσο ο Δίας παραμένει στην Παρθένο (μέχρι 8/9/16), η τύχη στα οικονομικά και την απόκτηση υλικών αγαθών θα είναι ακόμα με το μέρος των Λεόντων, όπως και η αίσθηση της ασφάλειας και της αυτοεκτίμησης. Με τη μετάβασή του στο Ζυγό, η έμφαση περνάει στο κομμάτι της επικοινωνίας, μιας και ο Δίας εκεί για έναν ολόκληρο χρόνο θα τους βοηθήσει στο να ασκήσουν την απαραίτητη διπλωματία κι επιχειρηματολογία για να υποστηρίξουν τις διεκδικήσεις τους.

Τέλος, μια ακόμη ενδιαφέρουσα περίοδος για τους Λέοντες μέχρι τα επόμενα γενέθλιά τους θα είναι και οι μέρες γύρω από τη σεληνιακή έκλειψη στις 11/2/17, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην 22η μοίρα του ζωδίου. Η φάση αυτή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα πολύ αποκαλυπτική όσον αφορά την ολοκλήρωση στόχων αλλά και την ανάδειξη όσων είναι ακόμα απαραίτητα να γίνουν.

Σε σταθερή λοιπόν πορεία εξέλιξης τα αγαπημένα Λιοντάρια – χρόνια τους πολλά!

ErinaG.
Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)
 

blog comments powered by Disqus