14 Νοέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2016 09:40

Το Ζώδιο του Μήνα – Καρκίνος

21 Ιουνίου και ο Ήλιος εισέρχεται στον Καρκίνο, ακριβώς την ίδια μέρα με το εαρινό ηλιοστάσιο. Βρισκόμαστε πλέον και επισήμως στην καρδιά του καλοκαιριού, γεμάτοι έντονα συναισθήματα και επιθυμία να βρισκόμαστε κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μιας και ο Καρκίνος αντιπροσωπεύει την ‘μητρική’ μας φύση, αυτή που νοιάζεται, (ανα)θρέφει και δημιουργεί ασφάλεια.

Τα φετινά γενέθλια των Καρκίνων ξημερώνουν μετά από την Πανσέληνο στον Τοξότη (20/6), μια πολύ ισχυρή Πανσέληνο που αφενός δημιουργεί την αίσθηση του κατεπείγοντος επειδή λαμβάνει χώρα στην 29η μοίρα του Τοξότη, αφετέρου βγάζει στην επιφάνεια όλα αυτά που μας βαραίνουν ή μας στεναχωρούν, λόγω του ότι – έστω κι από απόσταση –περνάει πάνω από τον Κρόνο και συντάσσεται με τη δύσκολη επιρροή του.

Όσον αφορά τον Καρκίνο συγκεκριμένα, η Πανσέληνος αυτή που προηγείται των γενεθλίων του, έρχεται να του υπενθυμίσει τυχόν εκκρεμότητες στην καθημερινότητά του αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη σωματική του κατάσταση και την καλή του υγεία: ότι έχει παραμεληθεί χρειάζεται επειγόντως αντιμετώπιση, ότι έχει μετατραπεί σε κακή καθημερινή συνήθεια πρέπει να αλλάξει. Αυτή η ανάγκη θα υπογραμμιστεί και πάλι κατά το διάστημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, με τον Άρη στον Τοξότη (από 3/8).

Για την ώρα ωστόσο ο Άρης βρίσκεται στο Σκορπιό, κι έτσι αυτά που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των Καρκίνων είναι τα αισθηματικά τους, η σχέση τους με τα παιδιά τους, η δημιουργικότητά τους, αυτά που τους δίνουν χαρά. Αναφορικά με αυτούς τους τομείς οι Καρκίνοι έχουν ισχυρό κίνητρο κι έντονη διάθεση να διεκδικήσουν το καλύτερο που μπορούν. Οι μάχες που θα δώσουν ωστόσο έχουν απέναντί τους και τον Πλούτωνα ανάδρομο μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε υπάρχει μια κάποια καταστολή στα παιχνίδια εξουσίας στα οποία ενδέχεται να βρεθούν αναμεμειγμένοι. Επιπλέον, ο κίνδυνος για παρανοήσεις και παρεξηγήσεις είναι αρκετά πιθανός όσο και ο Ποσειδώνας παραμένει ανάδρομος (19/11).

Όσοι Καρκίνοι έχουν να αντιμετωπίσουν και επαγγελματικά ζητήματα στην παρούσα φάση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί περί τα τέλη του Ιουλίου, όπου ο Ουρανός μπαίνει σε ανάδρομη τροχιά (29/7) και προκαλεί κλυδωνισμούς σε εργασιακά σχέδια που είχαν αποκτήσει μεγάλη ταχύτητα. Γύρω σε εκείνο το διάστημα οι Καρκίνοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις κινήσεις τους προκειμένου να αποφύγουν παγίδες και δυσάρεστα απρόοπτα.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά για το ευαίσθητο ζώδιο του Νερού και η μετακίνηση του Δία στο Ζυγό (από 9/9/16 ως και 10/10/17). Αυτή είναι η περίοδος που θα βρει πολλούς Καρκίνους σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών όσον αφορά τα οικογενειακά τους θέματα, το σπίτι και την οικογενειακή τους εστία, τις ρίζες και το παρελθόν τους. Σε περίπτωση που ήδη τους απασχολεί κάποιος από αυτούς τους τομείς θα διαπιστώσουν ότι τα θέματά τους αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα. Εάν πάλι ισχύει το αντίθετο, η περίοδος μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 θα ενεργοποιήσει στο μάξιμουμ τις παραπάνω κατηγορίες.

Για την ώρα, η 4η/7 μας υποδέχεται με μια Νέα Σελήνη στον Καρκίνο, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν μια επανεκκίνηση στους προσωπικούς τους στόχους και να τους χαρτογραφήσουν από την αρχή. Γενικότερα, η περίοδος μέχρι τα επόμενα γενέθλιά τους είναι αρκετά σταθερή, δίνοντάς τους πολλές ευκαιρίες για ανακατάταξη και βελτίωση και στα οικογενειακά και στα επαγγελματικά τους ζητήματα.

Χρόνια τους πολλά!

ErinaG.
Κάντεlike στη σελίδα AstroLoginστο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)
 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr