13 Νοέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2016 11:30

Ποσειδώνας ανάδρομος: Από το Βυθό

Η εβδομάδα που ξεκινάει μας βρίσκει ήδη με τρεις πλανήτες ανάδρομους: τον Άρη στο Σκορπιό, τον Κρόνο στον Τοξότη και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ενώ σήμερα 13/6 ανάδρομος γίνεται και ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες, ο οποίος θα παραμείνει σε αυτήν την κατάσταση μέχρι τις 20/11.

Ο Ποσειδώνας ήταν στη Μυθολογία ο βασιλιάς των Θαλασσών και στην Αστρολογία ο κυβερνήτης του ευαίσθητου ζωδίου των Ιχθύων, στενά συνδεδεμένο με το υγρό στοιχείο. Το Νερό με τη σειρά του εκπροσωπεί το Συναίσθημα, κι έτσι η βασική αλλαγή που έρχεται με τον Ποσειδώνα ανάδρομο έχει σα σημείο αναφοράς όλα αυτά που νιώθουμε, κυρίως σε ασυνείδητο επίπεδο.

Αγάπη για το συνάνθρωπο, ανάγκη για μια πιο υπερβατική ερμηνεία της πεζής πραγματικότητας, ψυχική ταύτιση, λαχτάρα για ποιητική δημιουργία σε όλες τις μορφές της τέχνης είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που αναδεικνύει ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες. Όλα εκείνα που λαχταρούμε, που ονειρευόμαστε, που θέλουμε να προσεγγίσουμε κι ας ξέρουμε ότι είναι πέρα και πάνω από την ανθρώπινη φύση μας.

Η έμπνευση και η τάση για διαφυγή είναι στο αποκορύφωμά τους, η πλάνη κι οι ψευδαισθήσεις επικρατέστερες από ποτέ. Ένας ωκεανός λοιπόν από συναισθήματα κι εικόνες, συνεχώς μεταβαλλόμενα όπως και τα κύματα της θάλασσας.

Όλα αυτά με τον Ποσειδώνα ανάδρομο παραμένουν ως έχουν. Με μια μικρή διαφοροποίηση: ότι τώρα πια όσα μας εμπνέουν και μας παρασύρουν, με ελκυστικό ή δόλιο τρόπο, τα βλέπουμε από μέσα προς τα έξω. Τι σημαίνει αυτό; Απλούστατα, αντί να ψάχνουμε την έμπνευση από ένα εξωτερικό ερέθισμα ή να την αποδίδουμε σε άλλους ανθρώπους, κάνουμε μια βουτιά και την αναζητούμε μέσα μας. Το ίδιο ισχύει και για κάθε λογής πλάνη, παρερμήνευση, παρανόηση. Όπως κάθε πλανήτης σε ανάδρομη τροχιά, έτσι κι ο Ποσειδώνας μας προσκαλεί να στραφούμε μέσα μας και να αναζητήσουμε εκεί τις απαντήσεις.

Ένα παράδειγμα: ας υποθέσουμε ότι είμαστε πεπεισμένοι ότι οι άλλοι μας εκμεταλλεύονται συναισθηματικά, πχ ένας φίλος επινοεί συνέχεια αφορμές για να μας συναντά, να μας λέει τον πόνο του και να ξαλαφρώνει, δίχως επί της ουσίας να νοιάζεται για τα δικά μας συναισθήματα. Μια τέτοια αλληλεπίδραση συχνά καταλήγει στο να αισθανόμαστε άδειοι στο τέλος της ημέρας και – το χειρότερο – θύματα της αδυναμίας μας.

Στο σημείο αυτό είναι λοιπόν που έρχεται η συμβολή του ανάδρομου Ποσειδώνα: εκεί που θα ήμασταν έτοιμοι να τα βάλουμε με τον άλλον που μας καπελώνει με τη συμπεριφορά του, το κέντρο βάρους της σκέψης μας πέφτει σε εμάς τους ίδιους. Μήπως είναι κάτι που κάνουμε και εμείς λάθος; Πώς είναι δυνατόν για κάποιον να είναι πάντα το θύμα; Γιατί αφηνόμαστε άραγε τόσο εύκολα στις διαθέσεις των άλλων;

Κάτι τέτοια κι άλλα πολλά ερωτηματικά προκύπτουν με την ανατάραξη των «νερών» του Ποσειδώνα. Κι επειδή ο Ποσειδώνας κινείται πολύ αργά, το χρώμα της εσωτερικής μας αναζήτησης θα είναι πολύ πιο έντονο τις ημέρες στην αρχή της ανάδρομης πορείας του (γύρω στις 13/6) όπως και το διάστημα που θα γίνει στάσιμος για να μπει πάλι σε ευθεία τροχιά (20/11). Μέχρι τότε ενδοσκόπηση και ταύτιση με το ευάλωτο κομμάτι μας θα μας δώσουν πολύ υλικό για την παρακάτω εξέλιξή μας.

ErinaG.

Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr