19 Νοέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2016 11:25

Άρης στο Σκορπιό: Ένας Συναισθηματικός Πολεμιστής

Κι εκεί που οι περιπέτειές μας με τον ανάδρομο Ερμή έλαβαν τέλος κι όλα φαίνονταν σιγά-σιγά να ξαναμπαίνουν σε μία σειρά, τις τελευταίες ημέρες όλο και κάτι αναπάντεχο προκύπτει στο δρόμο μας, όλο και μια ένταση θα ξεσπάσει, λες και υπάρχει στον αέρα η αίσθηση ότι μια βόμβα θα εκραγεί από στιγμή σε στιγμή.

Αμέσως η σκέψη μας πάει στα ζώδια της Φωτιάς και τη δυναμική τους – όταν το στοιχείο αυτό υπάρχει στους διελαύνοντες πλανήτες, η προσμονή της ανάφλεξης είναι αναμενόμενη. Όμως όχι. Αυτή τη φορά η εστία των συναισθηματικών μας αναταράξεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιστροφή του Άρη σε ένα από τα ζώδια της κυριαρχίας του, το Σκορπιό.

Η αυθόρμητη αντίδραση πολλών ανθρώπων απέναντι στο ζώδιο του Σκορπιού είναι η αποστροφή και η δυσφορία, όχι αδίκως πολλές φορές, μιας και η επιθετικότητα, η ένταση και η απολυτότητα αυτού του ζωδίου είναι παροιμιώδεις. Ωστόσο από την άλλη όψη του νομίσματος ο Σκορπιός είναι και το ζώδιο της δέσμευσης, της αφοσίωσης, του πάθους. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν ο Άρης, ο πλανήτης της διεκδίκησης και των επιθυμιών μας επισκέπτεται το Σταθερό ζώδιο του Νερού;

Πρώτα απ’ όλα να επισημάνουμε και πάλι ότι ο Άρης μπαίνει στο Σκορπιό σε ανάδρομη πορεία από τις 28/5 και θα παραμείνει στο ίδιο ζώδιο μέχρι τις 2/8. Η προηγούμενη περίοδος που ο Άρης ήταν ξανά στο Σκορπιό ήταν στις αρχές του 2016, από τις 4/1 μέχρι τις 5/3. Ο χειμώνας λοιπόν ξεκίνησε με έντονη την ανάγκη μας να αφεθούμε στα συναισθηματικά μας «θέλω», να υπακούσουμε τη φωνή όλων όσων νιώθουμε και πιστεύουμε και να να βγάλουμε προς τα έξω.

Τότε ήταν μια περίοδος εξωστρέφειας, με μια διάθεση για ολική υποταγή σε καθετί που ήταν κρυμμένο μέσα μας: πάθος, εξουσία, ζήλεια, θυμός, διεκδίκηση. Ο Άρης έκανε  τον πρώτο κύκλο του στο Σκορπιό, κι αναλόγως και με τους δικούς μας χειρισμούς έφερε και κάποια αποτελέσματα.

Παρόλα αυτά, η διαδικασία δεν τελείωσε εκεί, ακόμα κι αν αισθανθήκαμε ότι σε πολλά συναισθηματικά ζητήματα είχε μπει στις αρχές του Μάρτη ένα τέλος. Μέχρι που ο Άρης περνά για δεύτερη φορά στο Σκορπιό. Σε αυτήν την τρέχουσα φάση δύο είναι τα βασικά θέματα που θα μας απασχολήσουν: α) το να δώσουμε επιτέλους λύση και διέξοδο σε συναισθηματικές καταστάσεις τις οποίες δεν καταφέραμε να διαχειριστούμε ικανοποιητικά στην αρχή του χρόνου β) να «ξαναδούμε» μέσα από μια νέα ματιά όλα τα συναισθηματικά μας θέματα, ακόμα κι αυτά που θεωρητικά έχουν κλείσει. Με άλλα λόγια, ο ανάδρομος Άρης στο Σκορπιό έχει έντονη τη δράση της ενδοσκόπησης και του επαναπροσδιορισμού.

Φυσικά πιο έντονα από όλους επηρεάζονται Σκορπιοί και Ταύροι, αλλά και οι Λέοντες και οι Υδροχόοι, οι οποίοι πιέζονται για θεμελιώδεις αποδοχές πραγμάτων στη ζωή τους. Και τα τέσσερα αυτά Σταθερά ζώδια δυσκολεύονται τόσο στο να επιτρέπουν τις αλλαγές να λάβουν χώρα στη ζωή τους, όσο και στο να έρθουν αντιμέτωπα με συναισθήματα που απειλούν να τους βγάλουν εκτός συναισθηματικής ισορροπίας.

Σε γενικότερες γραμμές πάντως η περίοδος μέχρι τις αρχές Αυγούστου (ιδιαίτερα μέχρι το τέλος του Ιουνίου) θέλει από όλους μας ψυχραιμία αλλά και θάρρος στην αντιμετώπιση φορτισμένων καταστάσεων. Έτσι όμως θα μπορέσουμε ίσως τελικά να έχουμε κάνει ακόμα ένα ελπιδοφόρο βήμα προς τη συναισθηματική μας πληρότητα.

ErinaG.
Κάντεlike στη σελίδα AstroLoginστο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr