13 Νοέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Δευτέρα, 23 Μάιος 2016 09:51

Τα Απομεινάρια Μιας Ημέρας (ή τι να περιμένουμε από τον Ερμή σε τροχιά)

Η εβδομάδα ξεκινάει με μία Πανσέληνο πάνω από το κεφάλι μας (22/5) αλλά και την επιστροφή του Ερμή στην ευθεία πορεία του, επίσης στις 22/5.

Τα όσα συμβαίνουν κατά την περίοδο ενός ανάδρομου Ερμή είναι λίγο-πολύ γνωστά: βλάβες, καθυστερήσεις, παρεξηγήσεις όλων των ειδών, ματαιώσεις σχεδίων το τελευταίο λεπτό. Τι καλούμαστε όμως συγκεκριμένα να περιμένουμε από την επιστροφή του άσωτου Ερμή σε ορθή πορεία στο ζώδιο του Ταύρου;

Όλα θα μπορούσαν να είναι μια απλή, καθημερινή ιστορία: ο Ερμής μπήκε στον Ταύρο στις 6/4, και μέχρι τις 27/4 τα πράγματα ακολουθούσαν μια σταθερή πορεία, υποσχόμενα ασφάλεια, γαλήνη, προσέγγιση των στόχων μας με αργά αλλά σίγουρα βήματα.

Ώσπου, στις 28 του Απρίλη ο Ερμής γυρνάει ανάδρομος κι επιστρέφει (ημερολογιακά τουλάχιστον) στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν από τις 12 μέχρι τις 27 Απρίλη. Φανταστείτε δηλαδή έναν καθρέφτη να αντιστρέφει μια σειρά από αντικείμενα παρατεταγμένα σε μια συγκεκριμένη διάταξη, ιδωμένα όμως σε αυτή τη φάση από την αντίστροφη οπτική τους γωνία: πόση ασφάλεια, γαλήνη ή σιγουριά είχαν τελικά τα προαναφερθέντα γεγονότα; Ποιες πληροφορίες σχετικά με αυτά μας διέφυγαν; Πώς ακριβώς θα ήταν καλό να τα επαναπροσεγγίσουμε για να μπορέσουμε να τα επεξεργαστούμε με αποτελεσματικότερο τρόπο;

Θα μπορούσε να αναφέρει κανείς εδώ ότι η δράση του ανάδρομου Ερμή στον Ταύρο δεν αφορά μόνο στη συγκεκριμένη μικρή χρονική περίοδο του Απρίλη. Και φυσικά δε θα είχε άδικο, δεδομένου ότι ένας οποιοσδήποτε ανάδρομος Ερμής μας αναγκάζει συχνά να στρέψουμε το βλέμμα φορές μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει το μάτι ή, ακόμα καλύτερα, η συνειδητή μας σκέψη. Εδώ όμως καθοριστικό ρόλο παίζει και η ερμηνεία που δίνουμε σε ένα γεγονός. Για παράδειγμα, μπορεί στα μέσα του Απρίλη να επιχειρήσαμε να πάρουμε μια οριστική απόφαση για την αγορά ενός σπιτιού.

Αυτό από μόνο του είναι αναμφισβήτητα ένα συγκεκριμένο γεγονός. Ωστόσο, δεν είναι αποκομμένο ούτε από τις διαδικασίες που κάναμε μέχρι να φτάσουμε στην τελική μας επιλογή, ούτε από το αρχικό μας κίνητρο να αγοράσουμε ένα σπίτι, ούτε επίσης κι από το σπίτι στο οποίο ζούμε μέχρι τώρα. Με άλλα λόγια, μπορεί φαινομενικά ο ανάδρομος Ερμής να «επαναλαμβάνει» τα βήματα συγκεκριμένων ημερών, τα γεγονότα όμως είναι πάντα τοποθετημένα σε ένα πολύ ευρύτερο πλαίσιο. Κι αυτό είναι που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας όταν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα διάφορα εμπόδια που η ανάδρομη πορεία του μας βάζει στο δρόμο μας.

Ερμής σε τροχιά λοιπόν, και ξανά τα ίδια γεγονότα περνούν από μπροστά μας, ίσως με άλλη μορφή ή με διαφορετική από εμάς αντιμετώπιση, ή και τα δύο μαζί. Από τις 22/5 ως και τις 7/6 θα βρίσκεται ακόμα στο ίδιο περίπου ύφος των τελευταίων εβδομάδων, μέχρι να εξέλθει εντελώς από τον Ταύρο και να μπει πια στους Διδύμους στις 13/6. Για την ώρα, αξίζει να (ξανα)δούμε με πιο ώριμη ματιά τα πεπραγμένα και τις αποφάσεις μας και να προχωρήσουμε παρακάτω αν όχι με μεγαλύτερη σιγουριά, τουλάχιστον με καλύτερη συνειδητότητα.

ΥΓ: Προσοχή στις αρχές της εβδομάδας, διότι μέχρι να ξαναμπεί στην ορθή πορεία του για τα καλά ο κατεργάρης Ερμής λατρεύει τα (παντός τύπου) ατυχήματα …
ErinaG.

Κάντεlike στη σελίδα AstroLoginστο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr