30 Μάρτιος 2020

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2016 10:25

Ο Ερμής στον Αιγόκερω σε τροχιά: Ώρα για δράση

Κι ενώ το κρύο δεν παύει στιγμή να μας θυμίζει ότι βρισκόμαστε ακόμα πολύ βαθιά μέσα στην καρδιά του χειμώνα, από σήμερα Δευτέρα 25/1 αναθερμαίνονται οι … μηχανές του Ερμή, ο οποίος μπαίνει πια σε τροχιά και μας υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα σε διάφορους τομείς της ζωής μας. 

Με την Αφροδίτη στο ζώδιο του Αιγόκερου από 23/1 που επισημαίνει την ανάγκη μας για ρεαλισμό, αξιοπρέπεια και εντιμότητα στις σχέσεις και τη χθεσινή Πανσέληνο στο Λέοντα (24/1) που φώτισε και πάλι την ανάγκη μας για έρωτα και δημιουργία, η επάνοδος του Ερμή σε ορθόδρομη πορεία μπορεί να μας βοηθήσει να εφαρμόσουμε τα παρακάτω:

Να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη: πάντοτε το διάστημα που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή (δυόμιση εβδομάδες περίπου) χρειαζόμαστε χρόνο για επανεκτιμήσεις και αναθεωρήσεις. Από σήμερα και πέρα λοιπόν είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε τις σκέψεις αυτές με πρακτικό τρόπο, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερου, που συνδέεται άμεσα με την υλοποίηση στόχων.

Να εκφράσουμε ανοιχτά τις σκέψεις μας: σε περιόδους ανάδρομου Ερμή οι σκέψεις αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα απ’ ό,τι συνήθως, ίσως γιατί σκεφτόμαστε πιο βαθιά και πολλές φορές διαμορφώνουμε και κάποια τελικά συμπεράσματα. Εάν λοιπόν από την αρχή του χρόνου δώσαμε στον εαυτό μας τη δυνατότητα να μορφοποιήσουμε τις σκέψεις μας, η εβδομάδα που ξεκινάει είναι μια καλή ευκαιρία για να τις εκφράσουμε πλέον και ανοικτά.

Να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα μας και να κάνουμε κάτι δημιουργικό: ήδη με τη χθεσινή Πανσέληνο στο Λιοντάρι άνοιξε ο δρόμος για την καλύτερη αυτοέκφρασή μας μέσα από πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε δημιουργικοί: την τέχνη, τη σχέση μας με τα παιδιά μας, το υπολογισμένο ρίσκο που πιθανόν να οδηγεί σε κάτι θετικό. Ενώ λοιπόν η ενέργεια του Λέοντα εμπνέει, η αντίστοιχη του Αιγόκερου πραγματοποιεί. Συνεπώς, το ξεκίνημα της εβδομάδας θα μπορούσε να δέσει πολύ αρμονικά με την προώθηση μιας δημιουργικής δραστηριότητας.

Να κάνουμε μια αγορά ή να προβούμε σε μία συμφωνία: αν πράγματι το προηγούμενο δεκαπενθήμερο μας απασχόλησε ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να προωθήσουμε τους στόχους μας, ο Ερμής σε τροχιά μας επιτρέπει τώρα να προχωρήσουμε σε μία αγορά ή να υπογράψουμε ένα συμβόλαιο με πρακτικά για μας οφέλη. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε πρότζεκτ στηρίζεται στο σχεδιασμό, χρειάζεται οργάνωση και οδηγεί στην επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων.

Να αναθερμάνουμε σχέσεις ή συνεργασίες: εάν για οποιονδήποτε λόγο τις τελευταίες ημέρες είχαμε στασιμότητα σε μια σχέση ή εξετάζαμε προσεκτικά μια συνεργασία, με τον Ερμή σε ορθή πορεία στον Αιγόκερω - συν το πέρασμα της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο - έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε σχέσεις και συνεργασίες με αποτελεσματικότητα. Μπορούμε να έχουμε αποκρυσταλλωμένη άποψη για το τι θέλουμε αλλά και το πώς μπορούμε να το πετύχουμε με συγκεκριμένα κι εφικτά δεδομένα.

Επομένως, τις επόμενες ημέρες το τοπίο δράσης μας «καθαρίζει» αρκετά κι οπλιζόμαστε με δύναμη για στοχοθέτηση. Λαμβάνοντας τέλος υπόψη και την τρέχουσα θέση του Άρη στο Σκορπιό που σχηματίζει εξάγωνο με τον Ερμή, μπορούμε εκτός από την πρακτικότητα να θέσουμε σε λειτουργία και τη διαίσθηση. Κι όλα καλά θα πάνε!


ErinaG.


Μπορείτε να κάνετε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε για θέματα Αστρολογίας.

blog comments powered by Disqus