27 Ιούνιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2015 10:06

Το ζώδιο του μήνα - Κριός

Η άνοιξη μας υποδέχεται πια επισήμως με την είσοδο του Ήλιου στον Κριό στις 21/3, ακριβώς επάνω στο εαρινό ηλιοστάσιο, και πλέον οι μέρες αρχίζουν σιγά-σιγά να κερδίζουν έδαφος σε σχέση με τις νύχτες, παρατείνοντας ολοένα και περισσότερο το φως.

Μέσα σε αυτήν την φωτεινή και αισιόδοξη συνθήκη γεννιέται κι ο Κριός, οπότε δε θα μπορούσε παρά να φέρει στην προσωπικότητά του τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της άνοιξης: ζωντάνια, ανανεωμένη διάθεση για ζωή, ενθουσιασμό για καθετί καινούριο. Με κυβερνήτη του το θεό του πολέμου Άρη, ο Κριός συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία του καθαρόαιμου πολεμιστή: αγωνιστικότητα, τόλμη, ορμή για κάθε μάχη που βρίσκεται μπροστά του. Επιπλέον, ως αντιπροσωπευτικό ζώδιο της Φωτιάς, είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να περάσει στη δράση, να πιστέψει στον εαυτό του και να ηγηθεί για νέα πράγματα.

Πώς λοιπόν θα εξελιχθεί το 2015 για το θαυμαστό αυτό ζώδιο;
Πρώτα απ’ όλα με την είσοδο του Ουρανού στον Κριό από το 2011, όλοι οι Κριοί έχουν κατά καιρούς νιώσει αμέτρητες «αναφλέξεις» όσον αφορά το ούτως ή άλλως εύφλεκτο ταμπεραμέντο τους. Η αυτοπεποίθησή τους, ο παρορμητισμός κι η ανάγκη τους για δράση (η οποία, ωστόσο, πολλές φορές μετατρέπεται σε απίστευτη ανυπομονησία) εδώ και τέσσερα χρόνια βρίσκεται στο μάξιμουμ, άλλες φορές βοηθώντας τους να υπερνικήσουν όλους τους φόβους τους κι άλλες να ανατρέψουν το κατεστημένο.

Αρωγός της επιρροής του Ουρανού πάνω στους Κριούς είναι κι ο Δίας στο Λέοντα (από 16/7/14 μέχρι 1/8/2015). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Κριοί θα δουν ότι έχουν με το μέρος τους την εύνοια της τύχης, αλλά κυρίως την ψυχική ανάταση που τους είναι απόλυτα αναγκαία για να προχωρήσουν πράγματα. Ως γνωστόν, οι Κριοί έχουν αναλλοίωτη μέσα τους μία παιδική αγνότητα αλλά και μια αθωότητα, με αποτέλεσμα η παρουσία του Δία σε ένα φιλικό προς αυτούς ζώδιο της Φωτιάς να αναπτερώνει το ηθικό τους κι ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους.

Από την άλλη πλευρά ο Κρόνος στον Τοξότη (από 23/12/14 ως 20/12/17) θα αναγκάσει τους Κριούς να πάρουν πολύ στα σοβαρά τις σπουδές τους, τα σχέδιά τους για το μέλλον, τη γενικότερη επέκτασή τους, τις διασυνδέσεις που μπορεί να έχουν με το εξωτερικό. Αυτή είναι μία φάση όπου ο κάθε Κριός θα πρέπει να βάλει όρια και κανόνες σε αυτά που θέλει να πετύχει και να αξιοποιήσει πρακτικά τη γνώση και τις εμπειρίες που διαθέτει: δεν αρκεί πια να ξεκινάει πράγματα ή να ενθουσιάζεται από αυτά, αλλά χρειάζεται να μάθει και πώς να τα οργανώνει καλύτερα για να μπορεί να τα ολοκληρώνει. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα βοηθήσει και ο Δίας που θα μπει στην Παρθένο το φετινό Αύγουστο, όπου και θα εντείνει την πίεση του Κρόνου ώστε οι Κριοί να παραμερίσουν τις αρνητικές συνέπειες του αυθορμητισμού τους και να αναπτύξουν περισσότερες στρατηγικές υλοποίησης.

Μέσα από αυτό το πλαίσιο λοιπόν οι Κριοί, οι οποίοι είναι γεννημένοι αρχηγοί, έχουν να κερδίσουν πολλά πρακτικά οφέλη – αυτό θα πρέπει να το έχουν πάντα κατά νου το επόμενο διάστημα, ειδικά όταν η πίεση του Κρόνου από το ζώδιο του Τοξότη θα είναι έντονη και θα τους κάνει να νιώθουν ασφυκτικά.
Χρόνια τους πολλά!

 

ErinaG.

Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr