23 Μάιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Δευτέρα, 22 Δεκέμβριος 2014 09:50

Το Ζώδιο του μήνα : Αιγόκερως (από 22/12 /14 ως 19/01/2015)

H σημερινή εβδομάδα ξεκινάει με την σχεδόν ταυτόχρονη είσοδο Ήλιου και Νέας Σελήνης στον Αιγόκερω. 

Η διπλή αυτή είσοδος συμπίπτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο, και γι’ αυτό το λόγο έχει διπλή συμβολική αξία: το γεγονός ότι από την 23η κιόλας μέρα του Δεκέμβρη η μέρα γίνεται κατά τι μεγαλύτερη σε διάρκεια, σε συνδυασμό με τη Νέα Σελήνη που πάντοτε προμηνύει μια καινούρια αρχή, μπορεί να θεωρηθεί ως αφορμή για ένα γενικότερο νέο ξεκίνημα.

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ο Ήλιος περνά από τον Τοξότη στον Αιγόκερω, το Παρορμητικό αυτό ζώδιο της Γης το οποίο, τη δεδομένη χρονική στιγμή, φαίνεται να έχει την τιμητική του. Πρώτα απ’ όλα, ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω από το 2008, ενισχύοντας την εσωτερική του δύναμη και ωθώντας τον να εξερευνήσει το δυναμικό του σε μεγάλο βάθος, με πρωταρχικό στόχο να πετάξει από επάνω του όλα εκείνα τα στοιχεία του παρελθόντος που λειτουργούν πια ως βαρίδια και μόνο. Επιπλέον, στον Αιγόκερω αυτό το διάστημα βρίσκεται και ο Ερμής, ο οποίος επιδιώκει να μεταφέρει την επικοινωνία σε ένα ρεαλιστικό και πρακτικό επίπεδο, όπου λόγια και πράξεις θα πρέπει να συνάδουν και να λειτουργούν και τα δύο με άξονα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Τέλος, στον Αιγόκερω βρίσκεται και η Αφροδίτη, οπότε δοσοληψίες και αλληλεπιδράσεις έχουν επίσης έναν πολύ γήινο χαρακτήρα, χωρίς περιττές λεπτομέρειες κι εξωπραγματικές προσδοκίες.
Κοντά σε όλα αυτά, η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω έρχεται να υπογραμμίσει τη σπουδαιότητα όλων των παραπάνω στοιχείων και να κατευθύνει τη δράση μας προς μία συγκεκριμένη πορεία. Είναι φυσικά αυτονόητο ότι οι Αιγόκεροι είναι ιδιαίτερα ευνοημένοι μέσα από όλα αυτά, και οι τελευταίες ημέρες του φετινού Δεκέμβρη είναι οι πλέον κατάλληλες για να θέσουν νέους, σημαντικούς στόχους, οι οποίοι μπορούν να γίνουν πραγματικότητα μέσα στη χρονιά.

Η ορμή που χαρακτηρίζει τα γεγονότα της ζωής τους στο παρόν γίνεται ακόμα πιο έντονη και με το πέρασμα του Ουρανού σε ορθή πορεία στο ζώδιο του Κριού ήδη από την Κυριακή 21/12/14. Ο Ουρανός, πλανήτης της ταχύτητας και των αλλαγών, σε ανάδρομη πορεία από το καλοκαίρι, είχε κάπως αποδυναμωθεί, όμως πλέον επιστρέφει δριμύτερος με στόχο να επιφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες αλλαγές. Όσον αφορά τους Αιγόκερους, επηρεάζει περισσότερο οικογενειακά τους θέματα, θέματα μετακόμισης ή αλλαγής σπιτιού, όπως και αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν τους. Σε συνδυασμό λοιπόν και με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιό τους, ίσως είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να γυρίσουν σελίδα στους τομείς αυτούς.

Τέλος, την 23η του Δεκέμβρη, ο Κρόνος περνάει πια στον Τοξότη, κι αυτή η αλλαγή για τους Αιγόκερους σηματοδοτεί μια διαφορετική πια συνειδητότητα πραγμάτων που δεν μπορούν ίσως να εξηγήσουν ικανοποιητικά με τη λογική τους. Η τριετία με τον Κρόνο στον Τοξότη θα κάνει πιο απτό για τους Αιγόκερους το κομμάτι της μεταφυσικής τους διάστασης, του ασυνείδητου, του αφηρημένου, όλα όσα δηλαδή τους διαφεύγουν επειδή δεν ανήκουν στον κόσμο των χειροπιαστών πραγμάτων. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ξεκινούν τη φετινή και πολλά υποσχόμενη χρονιά, με τα καλύτερα εχέγγυα ότι θα καταφέρουν να κάνουν τα φιλόδοξα όνειρά τους πραγματικότητα.

 

ErinaG.

Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr