31 Μάρτιος 2020

RSS Facebook Twitter

Σάββατο, 23 Μάρτιος 2019 13:30

Το Ζώδιο του Μήνα - Κριός

Επίσημα πλέον και ημερολογιακά, η άνοιξη έκανε τη θριαμβευτική είσοδό της με τον Ήλιο στον Κριό στις 21/3, ημερομηνία της εαρινής ισημερίας, μία έναρξη που συνοδεύεται και με μία ακόμα υπερ-πανσέληνο στο ζώδιο του Ζυγού.

Τι σημαίνει όμως ο συνδυασμός αυτός γενικά αλλά και για τους Κριούς ειδικότερα;

Πρώτος στη σειρά του ζωδιακού κύκλου και χαρακτηρισμένος από το στοιχείο της Φωτιάς, ο Κριός σπεύδει, εκτός από τη φύση, να ξυπνήσει και τα βασικά μας ένστικτα, τη διάθεσή μας για ζωή και την έντονη επιθυμία να κάνουμε πράγματα με ενθουσιασμό και παρόρμηση. Συνεπώς οι εκπρόσωποι του ζωδίου βρίσκονται στο πικ της δημιουργικότητας και του δυναμικού τους, έτοιμοι να κατακτήσουν ολόκληρο τον κόσμο. Τώρα, η συγκυρία της ταυτόχρονης Πανσελήνου στο ίδιο σχεδόν χρονικό σημείο βάζει στο προσκήνιο και μία ακόμα παράμετρο: την συναισθηματική ανάγκη του να τοποθετήσουμε το ‘εγώ’ σε άμεση συνάρτηση με το ‘εμείς’. Η επερχόμενη Πανσέληνος δηλαδή επιτάσσει το πρόσταγμα να εστιάσουμε τόσο στις ατομικές όσο και στις συλλογικές μας ανάγκες μέσα στις σχέσεις και τις συνεργασίες μας. Ειδικά για τους Κριούς, η ανάγκη αυτή θα εμφανιστεί ως άκρως επιτακτική, τόσο στο παρόν αλλά και στη διάρκεια της ηλιακής τους χρονιάς.

Υπάρχουν ωστόσο τα περιθώρια οι ανάγκες αυτές να καλυφθούν στη ζωή των Κριών μέσα στο επόμενο διάστημα; Η απάντηση είναι θετική. Πρώτα απ’ όλα, η φετινή χρονιά έρχεται να ανταμώσει τους Κριούς με τελείως διαφορετικά δεδομένα όσον αφορά την τελευταία περίπου δεκαετία, κατά την οποία ο Ουρανός βρισκόταν στο ζώδιό τους και δημιουργούσε μεγάλες ανατροπές σε ανύποπτο χρόνο. Τώρα πια ο Ουρανός έχει εισχωρήσει στον Ταύρο, κι ως αποτέλεσμα οι Κριοί έχουν αποκτήσει την ηρεμία τους. Η αλλαγή αυτή, σε συνδυασμό και με την παραμονή του Δία στον Τοξότη μέχρι το τέλος του 2019, τους δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ανθρώπους και πράγματα πολύ πιο αποτελεσματικά: από την μια πλευρά η αποχώρηση του Ουρανού σταματά την αστάθεια, κι από την άλλη ο Δίας δίνει λύσεις και διεξόδους σε πολλές προσωπικές αναζητήσεις.

Όσον αφορά το κομμάτι της δουλειάς ωστόσο, τα πράγματα δεν αλλάζουν δραματικά σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Πλούτωνας και Κρόνος σταθερά στον Αιγόκερω, προσφέρουν ευκαιρίες μεν, απαιτούν πολύ σκληρή πειθαρχία δε. Τα δεδομένα αυτά ενδέχεται να μπλοκάρουν τους Κριούς, παρόλα αυτά η οποιαδήποτε επαγγελματική εξέλιξη προβλέπεται να έχει ενδιαφέρον, παρά τα εμπόδια και και τις αναβολές. Η μεταφορά του Δία στον Αιγόκερω στα τέλη του 2019 μέλλει να ενισχύσει τις ευκαιρίες, χωρίς όμως να αμβλύνει και τις αντικειμενικές δυσκολίες. Ωστόσο οι Κριοί θα πρέπει να έχουν στην άκρηη του μυαλού τους ότι ο κόπος και η πειθαρχεία θα αποφέρουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Ένα ακόμα σημείο που θα επιδράσει στην καθημερινότητά τους τούς επόμενους μήνες ο Ουρανός στον Ταύρο. Ειδικά μέσα στο 2019, θα δουν πολλές αλλαγές σε όλες τους τις σταθερές, και κυρίως στα οικονομικά τους. Ειδικά στον τομέα αυτόν θα χρειαστεί να είναι πολύ προσεκτικοί, διότι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με αναπάντεχες εκπλήξεις, αυξημένα έξοδα, αλλά και ριζικές αλλαγές στην οικονομική τους κατάσταση γενικότερα.

Συνοπτικά λοιπόν, η γενέθλια χρονιά τους χρειάζεται λογική σκέψη και προσεκτικές κινήσεις, ωστόσο οι ανταμοιβές θα είναι πολλές και ποιοτικές.
Χρόνια τους πολλά!

 

ErinaG.


Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας

blog comments powered by Disqus