29 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2019 10:02

Το Ζώδιο του Μήνα – Ιχθύες

Ήλιος στο ζώδιο των Ιχθύων, το τελευταίο από τα ζώδια στη σειρά του ζωδιακού κύκλου, γνωστό για την μεγαλοψυχία, την εμπάθεια αλλά και τα αναρίθμητα ταλέντα του. Ας δούμε τι τους επιφυλλάσσει το 2019.

Ο Ήλιος μπαίνει στους Ιχθύες στις 19/2 και μάλιστα κάτω από τη σκέπη του Ποσειδώνα στους Ιχθύες, στις μεσαίες μοίρες του. Ως ο βασικός τους ο κυβερνήτης, εξακολουθεί να τονίζει και να ενισχύει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ταυτίζονται με τη φαντασία, ένα από τα πιο δυνατά τους σημεία.

Το γεγονός ότι μιλάμε για τις μεσαίες μοίρες συμβολίζει το μέσο μιας μεγάλης διαδρομής, που ήδη έχει δείξει τα σημάδια της και μένει στο επόμενο διαστημα να πάρει την τελική της μορφή. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι γεγονός ότι την τελευταία περίπου δεκαετία πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου βιώνουν μια έντονη εσωτερικότητα, μια βαθιά σύνδεση με τον ασυνείδητό τους εαυτό και μια ανάγκη να βρουν επιτέλους τον πραγματικό προορισμό τους στη ζωή.

Έτσι, δεν είναι καθόλου παράξενο αν πολλοί από τους Ιχθύες έχουν αφιερωθεί σε έναν στόχο ή έχουν αποσυρθεί από τις καθημερινές τους συνήθειες: όλα αυτά είναι αποτελέσματα της επίδρασης του Ποσειδώνα, ο οποίος ενδυναμώνει την εσωτερική τους φωνή και τους προτρέπει να είναι εστιασμένοι σε ένα πνευματικό κάλεσμα που θα τους δείξει το δρόμο.

Πέρα από την εύνοια του Ποσειδώνα όμως, τη φετινή χρονιά οι Ιχθύες λαμβάνουν και την εύνοια του Δία στον Τοξότη. Ο Δίας θεωρείται ο παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων, κι ως εκ τούτου όλη η θετική του ενέργεια στρέφεται στο πρόσωπό τους. Τύχη, ευκαιρίες, αισιοδοξία, διάθεση για επέκταση, χρήματα, είναι μερικά από τα δώρα του Δία, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το πιο σημαντικό ωστόσο αγαθό που προκύπτει από τον συντονισμό Δία-Ποσειδώνα είναι η ενίσχυση της πίστης των Ιχθύων σε έναν ανώτερο σκοπό. Αυτή η πίστη είναι δύσκολο να περιγραφεί με συγκεκριμένες εικόνες, ωστόσο είναι σίγουρο ότι οι Ιχθύες που θα διαβάζουν αυτό το άρθρο βαθιά μέσα τους νιώθουν ότι κάτι μεγάλο βρίσκεται στη διαδρομή.

Μεγάλο ενδιαφέρον παράλληλα εμφανίζει για τους Ιχθύες και το πέρασμα του Ουρανού στον Ταύρο, τοποθέτηση που θα επηρεάσει πολύ την επικοινωνία τους σε όλες τις εκδοχές. Επειδή γενικότερα ο Ουρανός στον Ταύρο συμβολίζει την αλλαγή στα θεμέλια που εξασφαλίζουν σταθερότητα, ξαφνικά οι συνεσταλμένοι και λιγομίλητοι Ιχθύες εμφανίζονται ανατρεπτικοί, χειμαρρώδεις και με διάθεση για ανατροπές. Ο λόγος τους δυναμικός, φέρνει τα πάνω-κάτω σε παγιωμένες καταστάσεις και τους προτρέπει να τολμήσουν την ανατροπή. Είναι πολύ πιθανόν οι βασικότερες αψιμαχίες τους να λάβουν χώρα στο πολύ στενό οικογενειακό τους περιβάλλον, και δεν αποκλείονται αλλαγές στις σχέσεις τους με αυτό.

Γενικότερα πάντως θα λέγαμε ότι το 2019 είναι για τους Ιχθύες μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά, με την έννοια ότι θα τους δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουν τόσο σε δραστικές όσο και σε πολύ τολμηρές αλλαγές. Η ρευστότητα αλλά και η τριβή με πράγματα που δεν έχουν βιώσει ποτέ πιο πριν μέλλει να είναι η κινητήριος δύναμη που θα τους πάει παρακάτω. Μένει να φανεί αν θα αποφασίσουν να βγουν από τη ζώνη ασφαλείας τους και να τολμήσουν ένα μεγάλο βήμα.

Χρόνια τους πολλά!

ErinaG.
Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)

blog comments powered by Disqus