25 Αύγουστος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Πέμπτη, 27 Δεκέμβριος 2018 08:45

Το Ζώδιο του Μήνα – Αιγόκερως

Και φτάνουμε αισίως στο τέλος του 2018 με την είσοδο του Ήλιου στον Αιγόκερω στις 22/12 μαζί με το χειμερινό ηλιοστάσιο, που σηματοδοτεί και την έναρξη της αύξησης της διάρκειας της ημέρας με την ολοένα και πιο παρατεταμένη δύση του ηλίου. 

Ερχόμαστε λοιπόν στην αστρολογική προβολή του Αιγόκερου, του Παρορμητικού ζωδίου της Γης, που έχει ως άξονα βασικής τους λειτουργίας τις επαγγελματικές του φιλοδοξίες και την κοινωνική ανέλιξη. Ποιοι παράγοντες όμως πρόκειται να επηρεάσουν τη φετινή του πορεία;

Ξεκινώντας από την επιροοή της Σελήνης που σχετίζεται με τα καινούρια ξεκινήματα, τη σχέση μας με το παρελθόν μας αλλά και τον εσωτερικό συναισθηματικό μας κόσμο, δύο είναι τα ενδιαφέροντα στοιχεία που επιδρούν στους Αιγόκερους: η πρόσφατη είσοδος του Νότιου Δεσμού της Σελήνης στον Αιγόκερω αλλά και δύο εκλείψεις μέσα στο 2019, η πρώτη (ηλιακή) στις 6/1 και η δεύτερη (σεληνιακή) στις 16/7.

Όσον αφορά το Νότιο Δεσμό – του οποίου η διάρκεια θα είναι περίπου 18 μήνες – έχει να κάνει με τα φυσικά ταλέντα των Αιγόκερων και τα σταθερά σημεία της προσωπικότητάς τους, που αυτό το διάστημα θα αποτελούν σημείο αναφοράς σε πολλές από τις αποφάσεις τους. Η υπομονή, η στοχοπροσήλωση και το οργανωτικό τους πνεύμα θα είναι και το υλικό που θα τους βοηθήσει να προσανατολιστούν προς την επιλογή του κατάλληλου συντρόφου, μιας και ο Βόρειος Δεσμός βρίσκεται στον Καρκίνο, ζώδιο το οποίο συνδέει τον Αιγόκερω με το άλλο του μισό.

Σχετικά με τις εκλείψεις από την άλλη, είναι γνωστό ότι «χαράσσουν» ένα σημείο στο χρόνο που μπορεί να θεωρηθεί νευραλγικής σημασίας για κεφάλαια που ανοίγουν (ηλιακή έκλειψη) και καφάλαια που κλείνουν (σεληνιακή έκλειψη), σε βάθος χρόνου ως και σαρανταοκτώ μήνες αργότερα. Με άλλα λόγια το 2019 θα μπορούσε να χωριστεί για τους Αιγόκερους σε δύο μέρη: το πρώτο εξάμηνο που υποστηρίζει νέα δεδομένα στη ζωή τους, και το δεύτερο εξάμηνο που ολοκληρώνει τον κύκλο πραγμάτων. Αν μη τι άλλο, η δυναμική που επικρατεί είναι τεράστια, και γι’ αυτό είναι απαραίτητο όλοι οι εκπρόσωποι του ζωδίου να ενεργοποιηθούν προς πάσα κατεύθυνση.

Παράλληλα με τη σεληνιακή δραστηριότητα που θα φέρει στην επιφάνεια πολύ ενδιαφέρον υλικό, οι Αιγόκεροι συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά την υλοποίηση των στόχων τους υπό την αιγίδα του κυβερνήτη πλανήτη τους Κρόνου στο ζώδιό τους, ο οποίος απαιτεί σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα και ατσάλινες αντοχές. Για τους Αιγόκερους που είναι μυημένοι στις δυσκολίες, ο Κρόνος αυτός στέκεται αρωγός στην προσπάθεια, έτοιμος να ανταμείψει και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα – πειθαρχία και ρεαλισμός είναι οι λέξεις-κλειδιά του Κρόνου στον Αιγόκερω, γι’ αυτό και τα όποια εμπόδια δεν πρέπει να τους πτοούν για κανέναν λόγο.

Το ενδιαφέρον του πλανητικού σκηνικού έρχεται να πλαισιωθεί από ακόμη μία θέση, αυτή του Ουρανού στον Ταύρο. Έχοντας ήδη μπει για λίγο στον Ταύρο τον περασμένο Μάιο, ο Ουρανός ήταν σε θέση να μας δώσει μια γεύση από τις ριζικές αλλαγές που σκοπεύει να φέρει για τους Αιγόκερους, ειδικά στον τομέα της δημιουργίας και του έρωτα: ανατροπές, απρόσμενες εκπλήξεις, ολόφρεσκες ιδέες, είναι μερικά μόνο από τα αποτελέσματα αυτού του συνδυασμού.

Για να φτάσουμε τελικά σε ένα θριαμβευτικό κλείσιμο του 2019, με την είσοδο και του Δία στον Αιγόκερω στις 3/12/2019 όπου θα υπάρχει μια βελτίωση στα υπάρχοντα πλαίσια και μια ενίσχυση της ευημερίας. Κάνουμε λόγο λοιπόν για μια καθοριστική για τους Αιγόκερους χρονιά, με όλους τους δυνατούς άσσους στο μανίκι τους. Χρόνια τους πολλά!

 

ErinaG.


Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr