08 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018 13:04

Το Ζώδιο του Μήνα – Σκορπιός

Το Ζώδιο του Μήνα – Σκορπιός Photo by Shayna Take on Unsplash

Τέλη Οκτωβρίου έχουμε την αλλαγή της θερινής ώρας, γεγονός που πάντοτε σκιαγραφεί την εγγενή εσωστρέφεια ενός Ήλιου στο Σκορπιό, που φέτος μεσουρανεί από τις 23/10 μέχρι και τις 21/11.

Ο Σκορπιός, ακόμα κι αν είναι ιδιαίτερα κοινωνικός, χαρακτηρίζεται πάντα από μία τάση απομόνωσης και ενδοσκόπησης, αλλά και από το ταλέντο να πετυχαίνει οτιδήποτε χρειάζεται υπομονή κι επιμονή. Άραγε στη φετινή του ηλιακή χρονιά οι θέσεις των πλανητών θα είναι με το μέρος του;

Σε πρώτη ανάγνωση η απάντηση είναι απολύτως θετική. Με το Δία να διανύει τις τελευταίες του ημέρες στο ζώδιο του Σκορπιού (μέχρι και 8/11), οι Σκορπιοί γιορτάζουν τα φετινά τους γενέθλια μέσα σε ένα κλίμα ενδυνάμωσης κι έντονης κινητοποίησης προς πάσα κατεύθυνση.

Οι προηγούμενοι μήνες από το καλοκαίρι του 2017, με την ενέργεια που δέχτηκαν από το Δία, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ γόνιμο έδαφος ώστε οι Σκορπιοί να υλοποιήσουν στόχους, να οργανώσουν τις κινήσεις τους και να προχωρήσουν παρακάτω με πολλή περισσότερη εμπιστοσύνη σε αυτά που μπορούν να κάνουν.

Κι όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά να προκαλέεσουν και να κινητοποιήσουν και τους άλλους να τους ακολουθήσουν πιστά. Ένας Δίας στο Σκορπιό είναι πάντοτε γεμάτος από βαθιά σοφία και πίστη στη ζωή και τα πράγματα, κι έτσι οι Σκορπιοί έχουν ήδη πάρει το εσωτερικό πράσινο φως που θα τους βοηθήσει να οδηγηθούν σε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπραγμάτωση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και πριν ακόμα κλείσει το 2018 ενδέχεται να δουν μία σειρά από γεγονότα που θα ολοκληρώνονται το ένα μετά το άλλο, δίνοντάς τους την ικανοποίηση ότι οι κόποι τους τελικά ανταμείφθηκαν.

Σταθερός αρωγός στην προσπάθεια των Σκορπιών να δουν τις προσπάθειές τους να αποδίδουν είναι αδιαμφισβήτητα και ο Κρόνος στον Αιγόκερω, ο οποίος ευνοεί κυρίως τις συνεργασίες τους και τις συναναστροφές τους με ευρύτερες κοινωνικές ομάδες.

Ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο Σταθερό, κι ως εκ τούτου η μεθοδικότητα κι η οργανωτική ικανότητα του Αιγόκερου τον βοηθούν πολύ στο πρακτικό κομμάτι των σχέσεων, διατηρώντας ταυτόχρονα και το δικαίωμά του στην ιδιωτικότητά του. Με παρουσία δεύτερης συνεχούς χρονιάς στον Αιγόκερω, ο Κρόνος θα φροντίσει ακόμα πιο δυναμικά να εξασφαλίσει στος Σκορπιούς στήριξη από φίλους και συνεργάτες αλλά και ενδιαφέρουσες ιδέες για κάτι συλλογικό.

Ωστόσο, ο τομέας που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον γα τους Σκορπιούς τη φετινή ηλιακή τους χρονιά είναι ο τομέας του γάμου και των σχέσεων. Αιτία ο Ουρανός που εισήλθε στον Ταύρο τον Μάιο του 2018, με σαφή πρόθεση να ανατρέψει όλα όσα οι Σκορπιοί θεωρούσαν δεδομένα μέχρι πρότινος στον τομέα αυτό. Πιο συγκεκριμένα, ενώ σε γενικές γραμμές οι Σκορπιοί είναι πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις τους σε ότι αφορά τα αισθηματικά τους και δεν αγαπούν ιδιαίτερα τις εκπλήξεις, θα διαπιστώσουν αφενός ότι σχεδόν τίποτε από αυτά που θεωρούσαν δεδομένα δεν ισχύει κι αφετέρου ότι – ειδικά στον τομέα των σχέσεων – όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος. Σε σχέση με αυτή τη δυναμική, είτε θα βρεθούν προ εκπλήξεως και θα χάσουν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους, ή θα αρπάξουν την πρόκληση για ανανέωση και αλλαγή σελίδας.

Η αντίθεση Ήλιου-Ουρανού που επηρεάζει τους Σκορπιούς στον τομέα των σχέσεωνθα γίνεται ολοένα κι εντονότερη καθώς προχωράμε μέσα στο 2019. Συνεπώς, αναμένεται πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου να χωρίσουν από μια μακροχρόνια σχέση ή να δοκιμάσουν κάτι εντελώς αντισυμβατικό για τα δεδομένα τους.

Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα πάντως, ενδυναμωμένοι και με διαυγέστερη σκέψη, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια χρονιά γεμάτη νέες προκλήσεις.

Χρόνια τους πολλά!

ErinaG.
Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)

blog comments powered by Disqus