01 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 20 Αύγουστος 2018 08:24

Το Ζώδιο του Μήνα – Παρθένος

Άλλο ένα καλοκαίρι βαίνει ολοταχώς προς το τέλος του, και λίγο πριν τις τελευταίες μέρες ανεμελιάς και διακοπών, ο Ήλιος μπαίνει στο ζώδιο της Παρθένου (23/8) για να μας προετοιμάσει σιγά-σιγά και να μας οργανώσει για την επιστροφή στην καθημερινή μας ρουτίνα από Σεπτέμβριο.

Πώς όμως θα είναι η φετινή ηλιακή χρονιά των Παρθένων;

Με δύο λέξεις, ενδιαφέρουσα και παραγωγική. Κι αυτό γιατί δύο είναι οι βασικοί άξονες που ενισχύουν τους Παρθένους με πολλή θετική ενέργεια: ο συνδυασμός Κρόνου / Πλούτωνα στον Αιγόκερω και ο Ουρανός στον Ταύρο.

Όσον αφορά τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω δεν αναφερόμαστε σε κάτι καινούριο, μιας και η συγκεκριμένη πλανητική τοποθέτηση κλείνει πλέον μια δεκαετία. Τα αποτελέσματα είναι επομένως χειροπιαστά: τα τελευταία χρόνια πολλοί Παρθένοι θα διαπίστωσαν μια αλλαγή εκ βάθρων, τόσο στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πράγματα όσο και στις σχέσεις με τους γύρω τους. Ο Πλούτωνας είναι γενικά ο πλανήτης της μεταμόρφωσης, κι ειδικά όταν έρχεται σε επαφή με τον Ήλιο μας, μάς οδηγεί στα πιο δυσπρόσιτα μονοπάτια της ψυχής μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής, οτιδήποτε είναι παρωχημένο και δυσλειτουργικό ξηλώνεται και φεύγει από τη ζωή μας. Αυτό άλλωστε επιτάσσει και η δυναμική του Αιγόκερου, ο οποίος είναι ταγμένος στο ρεαλισμό και την κοινή λογική πίσω από τα πράγματα.

Την εξαιρετική αυτή διαδικασία του απόλυτου επαναπροσδιορισμού μέσω του Πλούτωνα έρχεται να ενισχύσει κι ο Κρόνος στον Αιγόκερω από τα τέλη του 2017. Η Παρθένος είναι ένα πολύ μεθοδικό και σκληρά εργαζόμενο ζώδιο της Γης, που έρχεται σε απόλυτη σύμπλευση με άλλη μία έκφραση του Αιγόκερου (επίσης ζωδίου της Γης). Ο Κρόνος στον Αιγόκερω έρχεται να προσθέσει στους Παρθένους τη στρατηγική και το σχεδιασμό που χρειάζονται ώστε να υλοποιήσουν οι Παρθένοι και το πιο φιλόδοξο και τολμηρό σχέδιό τους. Με σκληρή και μεθοδευμένη εργασία – ειδικά για την επόμενη τριετία – οι Παρθένοι θα δουν την καριέρα αλλά και όλους τους προσωπικούς τους στόχους να εκτινάσσονται στα ύψη.

Την πινελιά του σε αυτήν την ευνοϊκή όψη έρχεται να προσθέσει και ο Ουρανός από τον Ταύρο, ήδη από τον περασμένο Μάιο, μια δύναμη απελευθερωτική, με προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές στις υπάρχουσες δομές, αλλά με τρόπο φιλικό και γόνιμο για όλους τους Παρθένους. Έτσι λοιπόν βλέπουμε τη χρονιά αυτή να σχηματίζεται ένα πολύ ευνοϊκό τρίγωνο ανάμεσα στα ζώδια της Γης, το οποίο ευνοεί Αιγόκερους, Ταύρους και Παρθένους εξίσου, ειδικά όσους είναι γεννημένοι κατά το πρώτο δεκαήμερο. Συνεπώς η φετινή χρονιά για τους Παρθένους χαρακτηρίζεται από την απόλυτη εύνοια σε επαγγελματικά, έρωτα, αυτοέκφραση, δημιουργικότητα, σχέσεις με τα παιδιά τους, ακόμα και στην ανάληψη ενός ρίσκου με το σκεπτικό ότι θα τους πάει παρακάτω. Δυνατοί κι απελευθερωμένοι από αγκυλώσεις του παρελθόντος, οι Παρθένοι μπορούν να τραβήξουν μπροστά με την απόλυτη σιγουριά του νικητή και να διεκδικήσουν αυτά που θέλουν χωρίς ενδοιασμούς.

Τέλος, θετική είναι και η ενέργεια που λαμβάνουν οι Παρθένοι από το Δία στο Σκορπιό μέχρι τα τέλη Νοέμβρη, ειδικά σε ότι αφορά σπουδές και ταξίδια με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, συν εμπορικές συναλλαγές παντός τύπου. Από την άλλη πλευρά, οι σχέσεις και οι συνεργασίες τους παραμένουν υπό την αιγίδα του Ποσειδώνα στους Ιχθύες και διερευνούν ένα πιο συναισθηματικό τους κομμάτι. Η διερεύνηση αυτή θα γίνει ακόμα πιο έντονη με την είσοδο του Δία στον Τοξότη στα τέλη του 2018, ο οποίος θα φέρει και νέες επαγγελματικές προκλήσεις στον ορίζοντα.

Χρόνια τους πολλά!


ErinaG.
Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)

blog comments powered by Disqus