01 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2018 18:00

Το Ζώδιο του Μήνα – Καρκίνος

Μια δυναμική χρονιά – αν όχι και η δυναμικότερη της τελευταίας δεκαετίας -, ξεκινάει το φετινό καλοκαίρι με την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο στις 20/6 για όλους τους εκπροσώπους του ζωδίου, μαζί με το θερινό ηλιοστάσιο για το 2018.

 Η πιο αξιοσημείωτη πινελιά του τι μέλλει γενέσθαι αποτυπώνεται με την πρώτη κιόλας από τις τρεις εκλείψεις του καλοκαιριού – είναι η ηλιακή έκλειψη στην 20η μοίρα του Καρκίνου στις 13/6.

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για την έκλειψη αυτή, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι θα συμβεί στο ζώδιο όπου η Σελήνη βρίσκεται στη φυσική της θέση είναι αρκετό για να αντιληφθούμε την φοβερή επιρροή που θα έχει σε συναισθήματα, σχέσεις με τη μητέρα και τα μέλη της οικογένειας, το σπίτι, αλλά και καταστάσεις από το μακρινό παρελθόν, που έρχονται ξανά στο προσκήνιο. Αυτό που είναι εξίσου αξιοσημείωτο είναι ότι η Νέα Σελήνη που συνοδεύει την έκλειψη λαμβάνει χώρα απέναντι από Κρόνο και Πλούτωνα στον Αιγόκερω, όχι βέβαια σε ακριβή αντίθεση αλλά παρόλα αυτά με ισχυρό το αντίπαλο δέος που έχει σαν αφετηρία τον δυναμικό Αιγόκερω. Το βασικό στόρι είναι το εξής: φόβοι και ανασφάλειες (Καρκίνος) έρχονται αντιμέτωποι με την ανάγκη για οριοθέτηση και πειθαρχία (Αιγόκερως), το συναίσθημα απέναντι στη λογική και τον ρεαλισμό.

Όπως είναι φυσικό, οι αντιπαραθέσεις αυτές βιώνονται ως ιδιαίτερα σκληρές, ωστόσο επειδή η συγκεκριμένη έκλειψη είναι ηλιακή, ένα νέο ξεκίνημα θα μπορούσε να σηματοδοτηθεί για τους ευαίσθητος Καρκίνους, ένα ξεκίνημα που ίσως τους βοηθήσει να δουν την πραγματικότητα με μια πιο αντικειμενική ματιά και να οπλιστούν με δύναμη για να ατσαλώσουν τα συναισθήματά τους. Με δυο λόγια, ακόμα κι αν η έκλειψη δημιουργήσει μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα, οι Καρκίνοι θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι αυτό είναι μόνο η επιφάνεια: στο βάθος τους δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία για περάσουν από την ιδέα στην πράξη με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, ιδιότητες που θα τους συνοδεύουν για ένα δάστημα από έξι μήνες έως και δύο χρόνια.

Παράλληλα με την πειθαρχία και τη σκληρή δουλειά που οι Καρκίνοι θα αναγκαστούν να κάνουν για την επόμενη τριετία με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, ευνοϊκή επιρροή δέχονται από τον Δία στο Σκορπιό μέχρι το τέλος του 2018. Η ενέργεια του Σκορπιού βοηθάει τους Καρκίνους να οξύνουν κι άλλο τη διαίσθησή τους, ενισχύει τη φαντασία τους και καλλιεργεί ένα ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος στη δημιουργικότητα, την αυτοέκφραση, τη σχέση τους με τα παιδιά τους, και βέβαια τα αισθηματικά τους. Ένας καινούριος έρωτας, ακόμα κι αν αυτός δεν αφορά έναν άλλον άνθρωπο αλλά προέρχεται από μια πηγή που χαρίζει στους Καρκίνους ζωντάνια και πληρότητα, είναι ψηλά στο προσκήνιο. Εν ολίγοις, υπάρχει μια ιδιαίτερα παραγωγική περίοδος γι’ αυτούς, ειδικά εάν αποφασίσουν να πάρουν κι ένα υπολογισμένο ρίσκο.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Δία στο Σκορπιό κι ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες, ο οποίος ανοίγει δρόμους για τους Καρκίνους είτε κυριολεκτικά με επαφές και σπουδές στο εξωτερικό, είτε μεταφορικά, βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους. Γενικότερα μέχρι το τέλος του 2018 υπάρχει το Μεγάλο Τρίγωνο στα ζώδια του Νερού (Καρκίνος – Σκορπιός – Ποσειδώνας), που στηρίζει κάθε συναισθηματική έκφραση. Συνεπώς και για τους Καρκίνους η συναισθηματική πτυχή του εαυτού τους βρίσκεται στην καλύτερη φάση της. Έτσι, παρά τις όποιες δυσκολίες, νιώθουν ότι λίγο-πολύ οι άλλοι τους καταλαβαίνουν περισσότερο, και συχνά βρίσκουν διέξοδο μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση.

Χρόνια τους πολλά!

 

ErinaG.


Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας 

blog comments powered by Disqus