01 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2018 06:48

Το Ζώδιο του Μήνα – Ταύρος

Ο Ήλιος μπαίνει στον Ταύρο στις 20 Απριλίου, μέσα στην καρδιά της άνοιξης, και καλωσορίζει την βαθιά αναγέννηση της Φύσης, απομακρύνοντάς μας πια για τα καλά από τη σκοτεινιά και τα κρύα του χειμώνα.

 Ο Ταύρος, ως σταθερό ζώδιο της Γης και προστατευόμενος από τη θεά Αφροδίτη, συμβολίζει όλα όσα χρειάζονται οι πέντε αισθήσεις μας για να αντλήσουν πλήρη ικανοποίηση και να μας κάνουν να απολαύσουμε πλήρως τις μικρές καθημερινές χαρές της ζωής.

Τα φετινά γενέθλια του Ταύρου ωστόσο, παρά τη γαλήνη και την ηρεμία που συνήθως φέρνουν μαζί τους, πρόκειται να είναι ίσως και τα πιο επεισοδειακά των τελευταίων χρόνων. Τι επιφυλλάσσει λοιπόν το Σύμπαν για τους γοητευτικούς και αισθησιακούς εκπροσώπους του ζωδίου;

Η θριαμβευτική έναρξη λαμβάνει χώρα στις 16 Μαϊου, με την είσοδο του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι η προηγούμενη φορά που ο Ουρανός βρισκόταν στον Ταύρο ήταν το 1941, κατά τη διάρκεια δηλαδή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι γνωστό πως ο Ουρανός φέρει μία ηλεκτροφόρα ενέργεια που προκαλεί τις απόλυτες ανατροπές και δημιουργεί – πολλές φορές – ακαριαία νέο έδαφος για ριζικές αλλαγές στη ζωή μας.

Ο Ουρανός, ως κυβερνήτης του Υδροχόου διψάει για επανάσταση. Ο Ταύρος από την άλλη πλευρά, ονειρεύεται μια ζωή με σταθερότητα και ηρεμία. Στο ζώδιο του Ταύρου η θέση του Ουρανού είναι «αδύναμη», πράγμα που αυτομάτως σημαίνει ότι το σμίξιμό τους δε θα είναι εύκολο, κι ότι θα χρειαστεί μια ικανή περίοδος προσαρμογής.

Όπως γίνεται κατανοητό, ο συνδυασμός των δύο μέλλει να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα, μιας και όλοι μας λίγο-πολύ θα νιώσουμε είτε την ανάγκη είτε την υποχρέωση να ξεφύγουμε από την πεπατημένη. Ειδικά στους Ταύρους, ολόκληρη η κοσμοθεωρία τους θα αλλάξει εκ βάθρων, κι έτσι το 2018 θα είναι η χρονιά-ορόσημο κατά την οποία θα βιώσουν τις πρώτες μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους, και ειδικότερα στον έρωτα και το χρήμα.

Ειδικά στο κομμάτι του έρωτα, οι ζυμώσεις και η ένταση έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους για τους Ταύρους με την είσοδο του Δία στο Σκορπιό από τον περασμένο Οκτώβριο. Σχέσεις που ήδη υπήρχαν φαίνεται να βιώνουν δοκιμασίες, καινούριες βρίσκονται προ των πυλών, και γενικότερα φαίνεται να προκύπτουν συνέχεια θέματα που αφορούν σχέσεις και συνεργασίες από το πουθενά.

Μέχρι το κλείσιμο του 2018 λοιπόν οι Ταύροι θα έχουν πάρα πολλές ευκαιρίες να δημιουργήσουν μια ενδιαφέρουσα σχέση, ειδικά αν ανοίξουν την πόρτα σε άτομα με τα οποία μέχρι πρότινος θεωρούσαν ότι δεν ταιριάζουν. Αυτό ισχύει όχι μόνο στον αισθηματικό τομέα, αλλά γενικότερα σε στενές σχέσεις και συνεργασίες που υπάρχουν στη ζωή τους.

Παρά τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα που μπορεί να δημιουργεί ο Δίας στο Σκορπιό ωστόσο, οι Ταύροι δέχονται αμέριστη υποστήριξη από τον Κρόνο και τον Πλούτωνα που βρίσκονται στον Αιγόκερω και σχηματίζουν ένα πολύ ευνοϊκό τρίγωνο με τον Ήλιο τους.

Σε συνδυασμό και με τον Ουρανό στον Ταύρο, η βασική ιδέα είναι ότι σε όλα αυτά που οι Ταύροι θα επενδύσουν κόπο και χρόνο, μια καινούρια αρχή θα φανεί στον ορίζοντα, δημιουργώντας ευνοϊκότερες γι’αυτούς προϋποθέσεις σε βάθος χρόνου. Αυτό που θα χρειαστεί από τη μεριά τους είναι καθαρή σκέψη, μειωμένες αντιστάσεις και τόλμη για να υποδεχτούν το καθετί καινούριο, ακόμα κι αν αυτό τους ξεβολέψει στην αρχή.

Χρόνια τους Πολλά!
ErinaG.

Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)

blog comments powered by Disqus