28 Μάρτιος 2020

RSS Facebook Twitter

Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 07:58

Το Ζώδιο του Μήνα – Ιχθύες

Μαζί με το ξεκίνημα της άνοιξης που ήδη αχνοφαίνεται στον ορίζοντα έχουμε και την είσοδο του Ήλιου στο ονειρικό και δημιουργικό ζώδιο των Ιχθύων στις 19/2. 

Η Αφροδίτη βρίσκεται ήδη στους Ιχθύες από τις 11/2, ο Ερμής μπήκε κι αυτός στις 18/2, ενώ ο Ποσειδώνας βρίσκεται σταθερά εδώ και κάποια χρόνια (από το 2011) στο Μεταβλητό αυτό ζώδιο του Νερού.

Τι επιφυλλάσσει όμως η φετινή ηλιακή χρονιά για τα Ψάρια;

Πρώτα απ’όλα θα πρέπει να επισημάνουμε ότι από το 2014 η έλευση του Κρόνου στον Τοξότη (2014 – 2017) αλλά και η είσοδος του Δία στην Παρθένο (Αύγουστος 2015 – Σεπτέμβριος 2016), αυτό που κυρίως προκάλεσε στη ζωή των Ιχθύων ήταν μια έντονη αίσθηση ρευστότητας και μια τάση για συνεχείς μεταβολές. Για πάνω από τρία χρόνια λοιπόν οι Ιχθύες, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς έχουν μια φύση ρευστή και μεταβαλλόμενη, μπορεί να ένιωθαν ότι τα πάντα βρίσκονται στον αέρα κι ότι τίποτε δεν έχει έλθει για να μείνει.

Το σκηνικό αυτό αλλάζει σημαντικά από τον Οκτώβριο του 2017 με την είσοδο του Δία στο Σκορπιό αλλά και την αντίστοιχη του Κρόνου στον Αιγόκερω το Δεκέμβρη του 2017. Μέσα στα πλαίσια αυτής της αλλαγής, υπάρχει μια μετατόπιση της πλανητικής δραστηριότητας με έμφαση σε σχέδια επέκτασης (Δίας) και ευρύτερης κοινωνικοποίησης (Κρόνος).

Βλέπουμε δηλαδή ότι οι σκληρές όψεις των τετραγώνων που κρατούσαν τους Ιχθύες σε μια ακατάπαυστη εγρήγορση μετατρέπονται τώρα σε πιο διαχειρίσιμα εξάγωνα, που σκοπό έχουν να δώσουν στους Ιχθύες ευκαιρίες περαιτέρω εξέλιξης.

Πρώτα απ’όλα, με το Δία σε ένα προσφιλές σε αυτούς ζώδιο του Νερού το Σκορπιό, ταξίδια, επαφές με το εξωτερικό, ανώτερες σπουδές, διεύρυνση του ήδη υπάρχοντος ορίζοντά τους δημιουργούν τις προϋποθέσεις που βοηθούν τους Ιχθύες να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους και να αναζητήσουν έμπνευση κι έκφραση μέσα από πιο πνευματικούς τομείς.

Η πνευματικότητα είναι άλλωστε κάτι που ταιριάζει στα Ψάρια, μιας και έχουν την μοναδική ικανότητα να εμβαθύνουν, να αναζητούν και να προβληματίζονται για τα προαιώνια μυστικά της ψυχής. Η τριβή τους με φιλοσοφίες, θρησκείες και γενικότερες πιο διευρυμένες φιλοσοφίες είναι μέσα στο μενού της φετινής ηλιακής τους χρονιάς, ειδικά αν ήδη εμπλέκονται με σπουδές.

Είναι μια χρονιά που θα αναπτύξει πολύ το δυναμικό τους και θα τους φέρει σε επαφή με νέα, πολύ σημαντικά δεδομένα για την εσωτερική – αλλά και εξωτερική – τους ανάπτυξη.
Αντιστοίχως, ο Κρόνος στον Αιγόκερω θα απαιτήσει πολλή δουλειά στον τομέα των κοινωνικών ομάδων, των φίλων και των συνεργατών.

Η επόμενη τριετία είναι η περίοδος κατά την οποία με πειθαρχεία, συνειδητότητα και πολλή προσπάθεια οι Ιχθύες θα μπορέσουν να οικοδομήσουν γερεές βάσεις με συνεργάτες αλλά και να σμιλέψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα σχέδιά τους για το μέλλον. Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο που προσδίδει στους Ιχθύες μια πρακτικότητα που την έχουν ανάγκη, αλλά και μια σταθερότητα την οποία συνήθως δυσκολεύονται να αποκτήσουν από μόνοι τους.

Αν κάποιος τομέας θα χρειαστεί προσοχή αυτός είναι ο τομέας της επικοινωνίας, όπου με την μετάβαση του Ουρανού από το ζώδιο του Κριού στον Ταύρο στα μέσα του Μαϊου, μια έντονη εκρηκτικότητα αλλά και πολλές αναπάντεχες αλλάγές στο στενό κοινωνικό τους πλαίσιο μπορεί να βγάλουν τους Ιχθύες εκτός ισορροπίας.

Ωστόσο η φετινή ηλιακή τους χρονιά είναι κατά βάση μία τεράστια αλλαγή από το ύφος των προηγούμενων, οπότε δεν έχουν παρά να εκμεταλλευτούν τις νέες συνθήκες και να προχωρήσουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση παρακάτω.
Χρόνια τους πολλά!

ErinaG.

Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)

blog comments powered by Disqus