01 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018 12:30

Το Ζώδιο του Μήνα – Υδροχόος

Επαναστάτης, πρωτοπόρος, συχνά εκκεντρικός και δύσκολος στο να περιγραφεί, ο Ήλιος στον Υδροχόο κάνει τη φετινή του παρουσία αισθητή στις 20/1, δυό μέρες αφότου η Αφροδίτη έχει ήδη μπει σε αυτόν.
Πώς θα είναι λοιπόν το 2018 για το Σταθερό αυτό ζώδιο του Αέρα;

Αν κοιτάξουμε λιγάκι τον παραπάνω χαρακτηρισμό, βλέπουμε αμέσως μια αντίφαση: «σταθερό» και «αέρας» είναι δύο λέξεις που δύσκολα μπορούν να συνυπάρξουν ταυτόχρονα, μιας και ο αέρας είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από σταθερός. Η παράδοξη αυτή συνύπαρξη περιγράφει πολύ καλά την περίεργη φύση του Υδροχόου, η οποία είναι μονίμως μια αντίφαση – συνεχής τάση για κάτι καινούριο και δραστικό, αλλά ταυτόχρονα μια πολύ συμπαγής εμμονή στις πεποιθήσεις του.

Το πιο συμβατικό κομμάτι του Υδροχόου εμπεριέχεται επιπλέον στον δεύτερο κυβερνήτη του (ο πρώτος είναι ο Ουρανός), τον Κρόνο, ο οποίος ήδη από τις 20/12/17 έχει μπει στο ζώδιο της κυριαρχίας του, τον Αιγόκερω. Άρα λοιπόν το 2018 ξεκινά με έναν πολύ ισχυροποιημένο Κρόνο και για τους Υδροχόους, οι οποίοι μέσα στην επόμενη τριετία θα έχουν να λύσουν ζητήματα που αφορούν το πρακτικό κομμάτι της ζωής τους, τα επαγγελματικά τους σχέδια, τους πιο τετριμμένους στόχους τους. Η διαδικασία αυτή θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, διότι είναι αυτή που με κάποιον τρόπο θα «γειώσει» τους ασυγκράτητους Υδροχόους και θα τους φέρει σε πιο άμεση επαφή με το κομμάτι της ωρίμανσής του. Μια ωρίμανση που συνολικά θα διαρκέσει έξι χρόνια, μιας και το 2021 ο Κρόνος θα περάσει για μια τριετία στον Υδροχόο.

Μεγάλες αλλαγές προβλέπονται λοιπόν, αρχής γενομένης από το Φεβρουάριο του 2018, με την πρώτη ηλιακή έκλειψη της χρονιάς στις 15/2, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Υδροχόου και δίνει το εξής στίγμα: μήπως είναι καιρός για μια εντελώς καινούρια αρχή; Μήπως οι επαναστατικές ιδέες ή ο αντισυμβατικός τρόπος ζωής του Υδροχόου χρειάζεται προσέγγιση μέσα από μια άλλη οπτική γωνία; Μήπως τελικά το γήινο κομμάτι του που τόσο περιφρονεί είναι τελικά και το επόμενο βήμα που θα τον εξελίξει σαν προσωπικότητα;

Οι αλλαγές αυτές έχουν ήδη κάνει αισθητή την παρουσία τους από το καλοκαίρι με διάφορες μορφές: γεγονότα στη δουλειά, πιθανά προβλήματα υγείας, επαναξιολόγηση σημαντικών σχέσεων. Όλα τα παραπάνω είναι ενδείξεις που θέλουν προσοχή και μελέτη – βρίσκονται οι Υδροχόοι στον σωστό γι’αυτούς δρόμο ή πρέπει να κάνουν μια παύση και να ξαναδούν κάποια πράγματα;

Μέσα στο μοτίβο αυτής της γενικότερης αναθεώρησης λειτουργεί και ο Δίας στο Σκορπιό, ο οποίος τετραγωνίζει τον Ήλιο στον Υδροχόο και τον σπρώχνει να έρθει σε μια βαθύτερη επαφή με τα συναισθήματά του. Μέχρι και τον επόμενο Νοέμβριο λοιπόν πολλά κι ενδιαφέρονται γεγονότα προβλέπεται να συμβούν στα αισθηματικά των Υδροχόων, με καινούριες σχέσεις στον ορίζοντα ή και ήδη υπάρχουσες, που όμως θα περάσουν μέσα από κρίσιμες φάσεις και έντονες ζυμώσεις.

Κοντά σε όλα αυτά και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω που επιμένει να τους στρέφει την προσοχή σε οικονομικά ζητήματα. Ειδικά και με την είσοδο του Κρόνου στον Αιγόκερω, τα οικονομικά ζητήματα θα γίνουν ιδιαίτερα απαιτητικά και θα χρειαστεί μια πολύ εξορθολιγισμένη διαχείριση σε χρήμα και υλικά αγαθά.

Μέσα από μια έντονη χρονιά λοιπόν, χρόνια πολλά στους Υδροχόους, με την ευχή και την πεποίθηση το 2018 να φέρει τις αλλαγές που θα κάνουν τη ζωή τους πολύ παραγωγική κι ενδιαφέρουσα!

ErinaG.
Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)

blog comments powered by Disqus