01 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Τρίτη, 26 Δεκέμβριος 2017 10:26

Το Ζώδιο του Μήνα – Αιγόκερως

Μια μοναδική, εντελώς ξεχωριστή χρονιά περιμένει φέτος τους Αιγόκερους, μιας και τα φετινά τους γενέθλια ξεκινούν με δύο πολύ σημαντικές πλανητικές επιρροές: την επιστροφή του Ερμή στην ορθή  πορεία του στις 22/12 (ημερομηνία που συμπίπτει και με την είσοδο του Ήλιου στον Αιγόκερω), αλλά κυρίως με την είσοδο του Κρόνου στον Αιγόκερω στις 20/12.

Αρχικά, η επιστροφή του Ερμή στην ορθή του πορεία στο ζώδιο του Τοξότη σηματοδοτεί για τους Αιγόκερους μια χρονική στιγμή κατά την οποία οι σκέψεις τους, οι εσωτερικές τους αναζητήσεις και η γενικότερη φιλοσοφία τους απέναντι στη ζωή φαίνεται να έχουν απόλυτα ξεκαθαρίσει αλλά και καθορίσει τα επόμενα βήματά τους. Το σημαντικότερο από τα βήματα αυτά είναι φυσικά η είσοδος του Κρόνου στον Αιγόκερω, του οποίου είναι και κυβερνήτης.

Γενικότερα, όταν ένας πλανήτης μπαίνει στο ζώδιο της κυριαρχίας του, η δύναμή του όπως είναι φυσικό πολλαπλασιάζεται. Ταυτόχρονα αναδεικνύει ατόφια και όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζωδίου που κυβερνά. Έτσι λοπόν, από τις 20/12 και για τα επόμενα τρία περίπου χρόνια, οι Αιγόκεροι υπό την καθοδήγηση του Κρόνου έχουν να μας παρουσιάσουν πολλά και θαυματουργά.

Πρώτα απ’όλα, ως το κατεξοχήν ζώδιο της οργάνωσης και της φιλοδοξίας, ο Αιγόκερως θα οπλιστεί με ανεξάντλητη δύναμη και έμπνευση για να προχωρήσει τα σχέδιά του. Πειθαρχημένος στο έπακρο από πολύ μικρή ηλικία, θα έχει τώρα να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα όλες του τις  ευθύνες και να χαράξει τις διαδρομές που θεωρεί καταλληλότερες για να φτάσει στην κορυφή. Αν και ούτως ή άλλως οι Αιγόκεροι δε φημίζονται για τον έντονο συναισθηματικό τους κόσμο, τώρα με τον Κρόνο ως κυρίαρχο καθοδηγητή τους θα προβάλλουν προς τα έξω ακόμα πιο δυναμικά την πρακτική τους φύση. Μέσα σ’αυτό το πλαίσιο, όσοι εκπρόσωποι του ζωδίου έχουν ήδη καταστρώσει τα μελλοντικά τους σχέδια θα διαπιστώσουν ότι τους επόμενους μήνες θα χρειαστεί να εργαστούν με φρενήρεις ρυθμούς.

Ωστόσο τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι παραπάνω από θεαματικά. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι ο Πλούτωνας που παραμένει στον Αιγόκερω κι ενισχύει τα αποτελέσματα του Κρόνου, προσθέτοντας βάθος και εσωτερική δύναμη. Παρόλα αυτά, δε θα λείψουν και καταστάσεις με τάσεις απομόνωσης ή ακόμα και απογοήτευσης, μιας και Κρόνος με Πλούτωνα συμβολίζουν το σκοτεινό και απροσπέλαστο κομμάτι μας. Οι τάσεις εσωστρέφειας θα είναι αρκετά συχνές, ακόμα κι αυτές όμως ως τελικό τους αποτέλεσμα θα έχουν την ωρίμανση και την επίτευξη των μεγαλεπήβολων στόχων.

Αν και οι Αιγόκεροι δεν αγαπούν τις αλλαγές, η είσοδος του Ουρανού στον Ταύρο στα μέσα Μαϊου θα κάνει τις όποιες αλλαγές καλοδεχούμενες και ταυτόχρονα πολύ εποικοδομητικές. Ο Ουρανός στον Ταύρο πρόκειται να δημιουργήσει αρκετούς κλυδωνισμούς σε όλες τις σταθερές μας, για τον Αιγόκερω όμως αυτοί οι κλυδωνισμοί θα είναι πηγή ενέργειας για να λειτουργήσουν πιο ανανεωτικά. Νέες ιδέες, απομάκρυνση από στερεότυπα, πρόσφορο έδαφος για καινούρια πράγματα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του Ουρανού στον Ταύρο όσον αφορά τους Αιγόκερους.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε και την επιρροή του Δία, ο οποίος από το ζώδιο του Σκορπιού ενισχύει την κοινωνικότητα των Αιγόκερων και φέρνει στη ζωή τους πολύ σημαντικούς ανθρώπους από το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Μιλάμε λοιπόν για μια εξαιρετικά δυναμική χρονιά, την δυναμικότερη ίσως των τελευταίων δεκαετιών για τους εργατικούς κι ακούραστους Αιγόκερους. Χρόνια τους Πολλά!

ErinaG.
Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)

blog comments powered by Disqus