01 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Πέμπτη, 25 Μάιος 2017 18:13

Το Ζώδιο του Μήνα – Δίδυμοι

Πάντα αεικίνητοι και με διάθεση για ζωή, οι Δίδυμοι δέχονται και πάλι την εύνοια του Ήλιου στο ζώδιό τους από τις 21/5 για να συναντήσουν και τον Άρη, ο οποίος βρίσκεται στους Διδύμους ήδη από τις 21/4.

Η σύνδεση των Διδύμων με το καλοκαίρι δεν είναι καθόλου τυχαία: γεμάτη από τις γήινες απολαύσεις που της έχει προσφέρει ο Ήλιος στον Ταύρο, η αποτύπωση της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από το μεταβλητό αυτό ζώδιο του Αέρα ψάχνει τώρα για τη γνώση, για πνευματικά ερεθίσματα με την κάθε ευκαιρία. Συνεπώς το καλοκαίρι, κατά το οποίο οι καιρικές συνθήκες ευνοούν, οι διανοητικές μας αναζητήσεις είναι αναμενόμενα στο φόρτε τους.

Τι επιφυλλάσει λοιπόν η φετινή ηλιακή χρονιά για τους Δίδυμους;

Πρώτα απ’όλα με το τέλος του 2017 ο Κρόνος φεύγει από το ζώδιο του Τοξότη, τοποθέτηση που δημιούργησε αρκετές δυσκολίες στους Διδύμους τα τελευταία τρία περίπου χρόνια. Ο βασικός του άξονας λειτουργίας που ήταν η αναμέτρηση με την πραγματικότητα και το πώς αυτή εκδηλώνεται στο γάμο, τις σχέσεις και τις συνεγασίες των Διδύμων, σε μεγάλο βαθμό ανάγκασε (κι εξακολουθεί ακόμα να αναγκάζει πολλούς από τους εκπροσώπους του ζωδίου) να παίρνουν πολύ πιο σοβαρά κάθε έννοια δέσμευσης. Αυτή η συνθήκη είναι πολύ δύσκολη για τον μέσο Δίδυμο, διότι δεν αγαπά ιδιαίτερα τη δέσμευση και δύσκολα σταθεροποιείται σε ένα σημείο.

Αν λοιπόν πάρουμε ως δεδομένο ότι ο Κρόνος μας δίνει με την επιρροή του μαθήματα ζωής, οι Δίδυμοι ίσως να εμαθαν τι είναι αυτό που τελικά ψάχνουν σε μια σχέση και πώς μπορούν να τη γειώσουν σε μία χειροπιαστή πραγματικότητα. Εάν βρίσκονταν ήδη σε μια σοβαρή σχέση, δύο είναι οι επικρατέστερες εκδοχές: πιθανοί κραδασμοί και σκαμπανεβάσματα να κλόνισαν ανεπανόρθωτα τη σχέση, ή να έδειξαν τις αληθινές της αντοχές. Το σίγουρο είναι ότι πλέον οι Δίδυμοι θα περάσουν σε μια φάση μεγαλύτερη αυτογνωσίας και αυτοπειθαρχίας στο κομμάτι της δέσμευσης, οπότε με την αρχή του 2018 θα είναι περισσότερο έτοιμοι να προχωρήσουν σε κάτι πιο μόνιμο και σαφώς πιο οριοθετημένο.

Εύνοια στα αισθηματικά, τη σχέση τους με τα παιδιά τους, τη δημιουργικότητα και τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες δίδεται στους Διδύμους από το Δία στο Ζυγό μέχρι και τις αρχές του Οκτώβρη. Ισορροπίες και πνευματική εγρήγορση σε όλους τους παραπάνω τομείς είναι τα δώρα του Δία για τους Διδύμους. Ωστόσο το σκηνικό αλλάζει αρκετά με την μετάβαση το Δία στο Σκορπιό (Οκτώβρης 2017), τοποθέτηση αρκετά δύσκολη για τους Διδύμους, μιας και τους είναι δύσκολο να αξιοποιήσουν την σκορπίσια ενέργεια, η οποία απαιτεί εστιασμό (κάτι που οι Δίδυμοι αδυνατούν να υιοθετήσουν), αλλά κι εμβάθυνση (η οποία είναι τελείως αντίθετη με την συνεχώς μεταβαλλόμενη φύση τους). Κάτω από αυτό το πρίσμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι με κάποιον τρόπο η δύσκολη φάση του Κρόνου στον Τοξότη δεν είναι και το τέλος όλων των προβλημάτων για τους Διδύμους.

Σε γενικότερες γραμμές, θα λέγαμε ότι οι Δίδυμοι περνούν μια παρατεταμένη περίοδο ενηλικίωσης, της οποίας τους καρπούς πιθανόν να αργήσουν να αντιληφθούν. Ωστόσο σίγουρα κάτι αλλάζει γι’αυτούς, κάτι θεμελιώδες κι ουσιαστικό στον τρόπο που βλέπουν τη ζωή και τα πράγματα.

Με την ευχή λοιπόν ότι θα βρουν τον τρόπο να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και θα εξελιχθούν ακόμα περισσότερο, χρόνια τους πολλά!

ErinaG.
Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)

blog comments powered by Disqus