28 Μάρτιος 2020

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 17:59

Το Ζώδιο του Μήνα – Κριός

Με την είσοδο του Ήλιου στον Κριό στις 20/3 εγκαινιάζεται πια και επισήμως η έναρξη της Άνοιξης, η εποχή όπου η Φύση αναγεννιέται και φορά τα καινούρια της ρούχα. 

Κυριολεκτικά και συμβολικά λοιπόν βρισκόμαστε όλοι μας σε μία φάση ανανέωσης, αναπτέρωσης του ηθικού και μιας δυνατότητας να δούμε τα πράγματα μέσα από ένα πιο φωτεινό πρίσμα.

Τι προβλέπει λοιπόν η φετινή ηλιακή χρονιά για το τολμηρό και παρορμητικό ζώδιο των Κριών;

Το πρώτο που θα επισημάνουμε είναι ότι τα γενέθλια των Κριών συμπίπτουν φέτος με την Αφροδίτη ανάδρομη στο ζώδιό τους μέχρι και την 1η/4, μία περίοδος όπου το ενδιαφέρον τους αλλά και το πεδίο των βασικών εξελίξεων βρίσκεται στον τομέα του γάμου, των σχέσεων, των συνεργασιών και του χρήματος.

Σχέσεις που δε λειτούργησαν στο παρελθόν επανέρχονται δριμύτερες, γάμοι σε αδιέξοδο περνούν μια φάση ύφεσης, οικονομικά θέματα που έχουν χρονίσει ζητούν εκ νέου λύσεις, πιθανότατα μέσα και από τη βοήθεια άλλων, μιας και απέναντι από την Αφροδίτη βρίσκεται ο Δίας στο Ζυγό, ο οποίος επιτάσσει ισορροπίες μέσα από συνεργασίες.

Η φάση αυτών των ζυμώσεων θα ολοκληρωθεί οριστικά στις αρχές Μαΐου, οπότε τα πράγματα θα μπουν και πάλι σε μια κανονική ροή, πιθανότατα με εντελώς καινούρια δεδομένα. Βέβαια, το γεγονός ότι η φετινή ηλιακή χρονιά των Κριών ξεκινά με ανάδρομη Αφροδίτη με κάποιον τρόπο καθορίζει και το πλαίσιο στις σχέσεις και στα οικονομικά των Κριών μέχρι τα επόμενα γενέθλιά τους. Αυτό σημαίνει ότι θα αφαιρέσει κάτι από τον άκρατο αυθορμητισμό με τον οποίο συνηθίζουν να μπαίνουν στις σχέσεις ή την αλόγιστη σπατάλη χρημάτων που τους είναι συχνά δεύτερη φύση.

Οι σχέσεις, το χρήμα και οι ισορροπίες αυτών θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των Κριών πολύ έντονα μέχρι και τις αρχές του επόμενου Οκτώβρη για τον επιπρόσθετο λόγο ότι ο Δίας βρίσκεται στο Ζυγό ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο τους και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τους στη σύνδεσή τους με τους άλλους. Έτσι, είναι αναμενόμενο ότι οι Κριοί θα αποχωριστούν τα όποια εγωιστικά τους κίνητρα και θα κοιτάξουν να σχετιστούν με τους άλλους και να μοιραστούν μαζί τους πράγματα, πράξη που είναι εντελώς αντίθετη με τον συνηθισμένο τρόπο λειτουργίας τους.

Για το λόγο αυτό, πολλοί Κριοί θα έχουν ευκαιρίες να μπουν σε μία σχέση ή (αν ήδη βρίσκονται σε σχέση ή γάμο) θα έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν κατάματα τις αδυναμίες της. Από τον Οκτώβριο και μετά που ο Δίας θα μπει στο Σκορπιό θα περάσουν στην επόμενη φάση, που είναι η διαχείριση των βαθύτερων συναισθημάτων τους.

Επίσης, θα πρέπει να επισημανθεί ότι για τελευταία χρονιά που ο Κρόνος βρίσκεται στον Τοξότη, οι Κριοί θα έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν πολλούς από τους στόχους τους, ειδικά εάν αυτοί είναι μακροπρόθεσμοι, αφορούν την εξέλιξή τους και σχετίζονται με ταξίδια, ανώτερες σπουδές κι επαφές με τ εξωτερικό. Εξυπακούεται βέβαια ότι θα καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια από την πλευρά τους και θα επιδείξουν σύνεση και πειθαρχία.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε και την συνεχιζόμενη παραμονή του Ουρανού στον Κριό (μέχρι και τα μέσα του 2018) που ενισχύει την τάση για αλλαγές και αποδέσμευση από παρωχημένα στεγανά.
Χρόνια τους πολλά!

ErinaG.

Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)
 

blog comments powered by Disqus