01 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 21:30

Αφροδίτη Ανάδρομη στον Κριό (από 4/3 έως 15/4/2017)

Ακόμα κι αν κάποιοι δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον για την Αστρολογία, αυτόματα μπορούν να συνδέσουν τη θεά Αφροδίτη με τον έρωτα και την όμορφη αισθητική,

όπως και την εξιδανικευμένη εικόνα που έχουμε για τις σχέσεις. Συνήθως οι διαδρομές της στο πλανητικό στερέωμα είναι ομαλές, εκτός από κάποιες περιόδους που γυρνάει ανάδρομη, όπως συμβαίνει αυτό το διάστημα. Συγκεκριμένα, η Αφροδίτη γυρνάει σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Κριού στις 4/3 και θα επιστρέψει στην κανονική της ροή στις 15/4/17 (ωστόσο η απόλυτη έξοδός της από την ανάδρομη πορεία θα πραγματοποιηθεί στις 18/5).

Τι θα συμβεί λοιπόν κατά τη διάρκεια αυτών των σαράντα ημερών όπου φαινομενικά η Αφροδίτη θα κινείται προς τα πίσω;

Το πρώτο πράγμα το οποίο κοιτάζουμε είναι το ζώδιο από το οποίο φεύγει κι εκείνο το οποίο έρχεται να συναντήσει. Έτσι, τη βλέπουμε να αποχωρίζεται το ζώδιο του Κριού που χαρακτηρίζεται από αυθορμητισμό, τόλμη, έμφαση στο εγώ και στις ατομικές επιθυμίες για να συνδεθεί και πάλι με το ζώδιο των Ιχθύων, όπου και βρισκόταν από τις 3/1 μέχρι και τις 3/2/2017. Φαντασία, ευαισθησία, ταύτιση με το συλλογικό ασυνείδητο είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά των Ιχθύων, τα οποία θα νιώσουμε και πάλι έντονα για λίγες μέρες μέσα από την πορεία της Αφροδίτης. Και ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών; Μα φυσικά οι σχέσεις και η πορεία τους μέσα στο χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το διάστημα η Αφροδίτη έχει απέναντί της το Δία στο Ζυγό, κι ότι ο Ζυγός είναι το δεύτερο ζώδιο το οποίο η ίδια κυβερνά (το πρώτο είναι ο Ταύρος). Άρα ουσιαστικά η Αφροδίτη έρχεται αντιμέτωπη με το ζώδιο που ορίζει και χαρακτηρίζει. Ως γνωστόν, οι Ζυγοί είναι κατ’ εξοχήν το ζώδιο των σχέσεων, συνεπώς έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση: τη θεά του Έρωτα αντιμέτωπη με το ίδιο όπλο της.

Η περίοδος της ανάδρομης Αφροδίτης είναι μία φάση κατά την οποία όλοι στρεφόμαστε προς τα μέσα, κι ο τρόπος με τον οποίο συνδεόμαστε με τους άλλους  αποκτά μια διαφορετική απόχρωση. Οι τωρινές μας σχέσεις μπορεί να περάσουν κάτω από το μικροσκόπιο για αναθεώρηση, και οι άνθρωποι με τους οποίους σχετιζόμαστε μπορεί να μας απασχολήσουν στην καρδιά και τη σκέψη μας πολύ περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως. Είναι πιθανό επίσης να έρθουμε σε επαφή ακόμα και με ανθρώπους με τους οποίους είχαμε χαθεί για κάποιο χρονικό διάστημα, κι έτσι παλιοί σύντροφοι ή και στενοί φίλοι να μας εκπλήξουν με την απροσδόκητη επανεμφάνισή τους! Η ανάδρομη Αφροδίτη σχετίζεται ακόμη και με το πόσο τελικά αγαπάμε τον ίδιο μας τον εαυτό και πώς η αγάπη (ή αντίστοιχα η έλλειψη αυτής) αντανακλάται εξωτερικά απέναντι στους άλλους. Οι σχέσεις μας – όχι μόνο οι ερωτικές, αλλά όλων των ειδών – θα έχουν την τάση να μας αποκαλύψουν όσες ελλείψεις έχουμε στην αγάπη μας για τον εαυτό μας. Αυτές θα φανούν ξεκάθαρα σε όσα δεν ανεχόμαστε και κριτικάρουμε στους άλλους.

Επί της ουσίας δηλαδή, αυτό που θα συμβεί κατά τη διάρκεια της ανάδρομης Αφροδίτης σε όσους από εμάς έχουμε τη διάθεση αλλά και τη δύναμη να το αντιμετωπίσουμε είναι μια καθαρή εικόνα στο πώς σχετιζόμαστε. Αν κάπου η εικόνα χωλαίνει, δεν έχουμε παρά να αποφασίσουμε να τη διορθώσουμε. Εάν πάλι είναι αυτό που πράγματι επιθυμούμε, δε μένει παρά να συνεχίσουμε τη δική μας διαδρομή σε ακόμα πιο ανοιχτούς ορίζοντες.

Τέλος, επειδή η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει και το χρήμα, καλό θα ήταν να είμαστε προσεκτικοί και με τις οικονομικές συναλλαγές μας.

blog comments powered by Disqus