01 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 08:58

Το Ζώδιο του Μήνα – Ιχθύες

Ο χειμώνας βρίσκεται στα τελειώματά του με την είσοδο του Ήλιου στους Ιχθύες στις 18/2, το τελευταίο στη σειρά ζώδιο του ζωδιακού κύκλου αλλά και το τρίτο από τα ζώδια του Νερού.

Συμβολικά λοιπόν με τους Ιχθύες βρισκόμαστε σε ένα ‘τέλος’, ένα ‘τελείωμα’ στις διαδρομές της ψυχής, μια ολοκλήρωση που μας αποδεσμεύει από την ταύτιση με το ‘εγώ’ και μας συνδέει με το πανανθρώπινο ‘εμείς’. Η περίοδος λοιπόν κατά την οποία ο Ήλιος στους Ιχθύες μεσουρανεί μας βρίσκει έτοιμους να ταυτιστούμε με το πιο ευαίσθητο κομμάτι της ψυχοσύνθεσής μας, εκεί όπου νιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι και – κυρίως – δεν είμαστε παρά περαστικοί από τον κύκλο της Ζωής.

Τι επιφυλάσσει λοιπόν το ηλιακό έτος για τους εκπροσώπους του μεταβλητού και δημιουργικού αυτού ζωδίου;

Πρώτα απ’ όλα να επισημάνουμε ότι τα φετινά γενέθλια των Ιχθύων συμπίπτουν με μία ηλιακή έκλειψη που πραγματοποιείται στις 26/2. Συνεπώς, λόγω του ότι οι ηλιακές εκλείψεις σηματοδοτούν μια καινούρια και ελπιδοφόρα αφετηρία για πολλά πράγματα, είναι πολύ πιθανό μια ολοκαίνουργια σελίδα να ανοίξει λίγο πριν την έλευση της άνοιξης για τους Ιχθύες. Δημιουργικότητα, φρέσκιες ιδέες, μια στενότερη επαφή με τον εσωτερικό τους κόσμο και τα ταλέντα τους είναι στο προσκήνιο εδώ και τώρα. Κι όλα αυτά βέβαια κάτω από τη φιλάνθρωπη σκέπη του κυρίαρχου πλανήτη τους Ποσειδώνα, ο οποίος θα βρίσκεται στους Ιχθύες μέχρι το 2025 και θα ενισχύει όλες τους τις προσπάθειες να επιτύχουν τους στόχους τους παραμένοντας πιστοί στην συναισθηματικοί τους φύση.

Παράλληλα όμως με τον Ποσειδώνα οι Ιχθύες κυβερνώνται και από το Δία, ο οποίος μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι στο Ζυγό και στη συνέχεια θα περάσει στο Σκορπιό. Αυτή η τοποθέτηση για τους Ιχθύες σημαίνει ενασχόληση με σχέσεις και ισορροπίες (Ζυγός), όπου θα δοθούν ευκαιρίες να βελτιώσουν ό,τι είναι ασταθές αλλά και να δουν καταστάσεις μέσα από ένα πιο ουδέτερο μάτι. Όντας βαθιά συναισθηματικοί, πολύ συχνά οι Ιχθύες χάνουν την αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων, οπότε ο Δίας στο Ζυγό είναι γι’ αυτούς μια πρόκληση  να γίνουν πιο αντικειμενικοί. Στη συνέχεια, όταν ο Δίας περάσει στο Σκορπιό (ζώδιο του Νερού πολύ πιο συμβατό με τη φύση των Ιχθύων), θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η σπουδαιότητα των σχέσεων και των συνεργασιών, και έμφαση θα δοθεί στη γνησιότητα και το βάθος των δεσμών.

Το τέλος του 2017 συμπεριλαμβάνει ακόμα έναν σημαντικό σταθμό στη ζωή των Ιχθύων, μιας και ο Κρόνος θα βγει από τον Τοξότη και θα περάσει στον Αιγόκερω. Αυτή η μετάβαση σημαίνει ότι κλείνει ένας τριετής κύκλος δοκιμασιών των Ιχθύων όσον αφορά το σύστημα πεποιθήσεων και αξιών τους: η ιδεολογία και τα πιστεύω τους αλλάζουν εκ βάθρων, και είναι πολύ πιθανό όλα όσα πρέσβευαν για χρόνια ολόκληρα είτε να ανατραπούν εντελώς, είτε να αντικατασταθούν από μια νέα προσέγγιση της ζωής. Ειδικά στον τομέα της καριέρας, νέοι δρόμοι για στόχους και συνεργασίες για το μέλλον προκύπτουν, όπως και μια μετατόπιση του ενδιαφέροντός τους στην κοινωνική τους ταυτότητα.

Εποχή πολλών ζυμώσεων λοιπόν για τα διαισθητικά κι ευάλωτα Ψαράκια, τα οποία όμως βρίσκονται σε μια διαδικασία βαθιάς ωρίμανσης και αυτογνωσίας. Χρόνια τους πολλά!

ErinaG.
Κάντε  like στη σελίδα AstroLogin στο Facebook για να ενημερώνεστε σε θέματα Αστρολογίας (http://www.facebook.com/pages/AstroLogin/338870169538888)

blog comments powered by Disqus