10 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2020 23:15

H Benetton διακόπτει τη συνεργασία της με τον διάσημο φωτογράφο Ολιβιέρο Τοσκάνι

Η ιταλική εταιρεία ένδυσης Benetton ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τη συνεργασία της με τον διάσημο φωτογράφο της Ολιβιέρο Τοσκάνι, έπειτα από δηλώσεις που έκανε ο ίδιος με τις οποίες ευτέλιζε την τραγωδία στη γέφυρα της Γένοβας, που κατέρρευσε το 2018 σκοτώνοντας 43 ανθρώπους.

Η οικογένεια Μπένετον είναι η κύρια μέτοχος της εταιρείας ASPI (Autostrade per l'Italia), που διαχειριζόταν τη γέφυρα Μοράντι της Γένοβας, όταν εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

«Όμως, ποιον ενδιαφέρει που κατέρρευσε μια γέφυρα» είπε, κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής εκπομπής χθες, ο Τοσκάνι. Στη συνέχεια, επιχείρησε να διορθώσει λέγοντας ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.

«Λυπάμαι που τα... μπερδεμένα λεγόμενά μου μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν κάτι παράλογο για εμένα, όπως ότι η γέφυρα δεν με ενδιαφέρει καθόλου», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Εγώ, όπως όλοι οι άλλοι, ενδιαφέρθηκα και αγανάκτησα με αυτήν την τραγωδία, όμως είναι παράλογο που ορισμένοι δημοσιογράφοι μου ζητούν να λογοδοτήσω», κατέληξε.

«Ο όμιλος Benetton και ο πρόεδρός του Λουτσιάνο Μπένετον, διαχωρίζοντας τη θέση τους με τον πλέον απόλυτο τρόπο από τις δηλώσεις του Ολιβιέρο Τοσκάνι σχετικά με την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι, αδυνατούν να συνεχίζουν τη συνεργασία τους με τον καλλιτεχνικό διευθυντή» Ολιβιέρο Τοσκάνι, σημειώνει η εταιρεία σε ένα δελτίο Tύπου.

«Ο Λουτσιάνο Μπένετον και όλος ο όμιλος επαναλαμβάνουν την ειλικρινή αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των θυμάτων και όλους εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την φοβερή τραγωδία», καταλήγει το σύντομο δελτίο Tύπου.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Ολιβιέρο Τοσκάνι έχτισε την καριέρα του με καμπάνιες για την εταιρεία Μπένετον που θεωρήθηκαν σοκαριστικές, σκανδαλώδεις ή και προκλητικές. Ορισμένες εξ αυτών, ένας άνδρας που πεθαίνει από Aids (1992), θανατοποινίτες στις ΗΠΑ (2000), μια μαύρη γυναίκα που θηλάζει ένα λευκό παιδί.

Πολλές από αυτές τις καμπάνιες για την United Colors of Benetton απαγορεύτηκαν στην Ιταλία, ιδίως εκείνη που δείχνει δύο άνδρες να φιλιούνται στο στόμα.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]