24 Αύγουστος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Παρασκευή, 09 Νοέμβριος 2018 14:00

Οι καλύτερες ασκήσεις για ξεκινήσεις την μέρα σου!

Οι διατάσεις ή αλλιώς stretching είναι αποτελεσματικές ασκήσεις οι οποίες βοηθούν σημαντικά το σώμα μας να χαλαρώσει και μας προσφέρουν πολλά οφέλη βοηθώντας μας να ξεκινήσουμε υπέροχα την ημέρα μας!

Γιατί όμως μας είναι τόσο απαραίτητες;


Μειώνουν το στρες

Ο γρήγορος ρυθμός ζωής σε συνδυασμό με τα προβλήματα της καθημερινότητας εντείνουν τα συναισθήματα άγχους και κόπωσης, που μπορεί να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα στον οργανισμό. Το stretching μπορεί να μειώσει την ένταση, να απομακρύνει το στρες και να μειώσει το άγχος, βοηθώντας τον οργανισμό να αντεπεξέλθει στις καθημερινές δυσκολίες.

Βελτιώνουν την στάση του σώματος και την ευλυγισία

Οι διατατικές ασκήσεις βοηθούν στην ενίσχυση της ελαστικότητας του σώματος, κάνοντάς μας πιο ευλύγιστους. Ακόμη έχει αποδειχθεί πως βελτιώνουν σημαντικά την στάση του σώματος, χαλαρώνοντας τους μυς που είναι σφιχτοί λόγω καθιστικής ζωής ή άλλων προβλημάτων.

Ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο τραυματισμού

Το stretching ενεργοποιεί τους μύες του σώματος και βοηθά στην αύξηση της θερμοκρασίας του, προφυλάσσοντας τους μυς από ενδεχόμενους τραυματισμούς. Πριν ξεκινήσεις την προπόνησή σου, κάνε μια σύντομη προθέρμανση και διατάσεις για να προετοιμάσεις τους μυς σου και να μην τραυματιστείς.

Βελτιώνουν συνολικά την υγεία

Οι ασκήσεις stretching μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, του καρδιακού ρυθμού και στην ρύθμιση του ρυθμού αναπνοής, βελτιώνοντας την υγεία του οργανισμού και απομακρύνοντας την μυϊκή ένταση και το άγχος.

Οι διατατικές ασκήσεις πρέπει να αποτελούν τμήμα της πρωινής σου ρουτίνας, γιατί σου προσφέρουν πνευματική αλλά και σωματική ευεξία.

Το παρακάτω video σου δείχνει πως σε μόλις πέντε λεπτά μπορείς να επωφεληθείς από το stretching και να ξεκινήσεις όμορφα την μέρα σου!

govastileto.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr