24 Μάρτιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πέμπτη, 17 Μάιος 2018 20:15

Υστερία για την ιατρική κάνναβη όταν επί χρόνια κυκλοφορούν στην αγορά φάρμακα με όπιο

Μια πρωτοφανής υστερία συντηρητισμού που στόχο έχει να αποδομήσει με όχι πάντως ιδιαίτερα πειστικό τρόπο την υπουργική απόφαση για την καλλιέργεια και επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης, έχει καταλάβει τις τελευταίες ημέρες τόσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο βέβαια και ορισμένα μέσα ενημέρωσης τα οποία συνηθίζουν να αντιπολιτεύονται κάθε τι προοδευτικό.

Ας δεχθούμε ότι καθένας μπορεί για τους δικούς του λόγους να συμφωνεί ή να διαφωνεί με ένα νομοσχέδιο ή μια υπουργική απόφαση. Στην προκειμένη περίπτωση όμως πόση βάση έχει αυτή η υστερία που εκπορεύεται από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που όλως τυχαίως είναι φιλικά προσκείμενα στη γνωστή για τον συντηρητισμό της ΝΔ; Στην πραγματικότητα καμία και η απάντηση είναι απλή.

Φτάσαμε στο 2018 για να νομιμοποιήσουμε επιτέλους στην Ελλάδα τη λεγόμενη φαρμακευτική κάνναβη. Το γεγονός μπορεί να παρουσιαστεί ως τρομερό ειδικά αν κανείς αρχίσει να λέει (όπως κάνει για παράδειγμα ο Θέμος Αναστασιάδης) ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για τη νομιμοποίηση και της χρήσης κάνναβης για λόγους ψυχαγωγίας. Δεν είναι όμως. Και ο λόγος είναι ότι επί χρόνια στη χώρα μας (και αλλού φυσικά) είναι νόμιμα και κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά φάρμακα με βασικό συστατικό τους το όπιο. Την ουσία δηλαδή που χρησιμοποιείται ως βάση ακόμη και για την ηρωίνη.

πανδωρα

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr