16 Ιανουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

Shirley Valentine

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 07:24

Προσοχή! Τι δεν πρέπει να κάνεις αμέσως μετά το φαγητό

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε κατά γράμμα ώστε να βοηθάμε τον οργανισμό μας μετά το φαγητό.

Δεν κοιμάστε αμέσως μετά το φαγητό

Μετά το γεύμα είναι καλύτερο να μην κοιμηθείτε αμέσως αλλά να δώσετε λίγο χρόνο στον οργανισμό σας για να μεταβολίσει το φαγητό. Αν κοιμηθείτε μετά το φαγητό, το πιθανότερο είναι να προκαλέσετε στον οργανισμό σας στομαχικές διαταραχές.

Δεν καπνίζουμε αμέσως  μετά το φαγητό

Μετά το γεύμα, σχεδόν όλα τα όργανα του σώματός μας χρησιμοποιούνται για να τεθεί σε λειτουργία η διαδικασία της πέψης πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα η νικοτίνη να απορροφάται καλύτερα.

Μην πάτε κατευθείαν για προπόνηση

Οι γυμναστές και προπονητές τονίζουν ότι η γυμναστική δεν επιτρέπεται αμέσως μετά το φαγητό αλλά μετά από 2-3 ώρες.

Δεν πίνετε τσάι

Οι μελέτες δείχνουν ότι το τσάι σχετίζεται με την αφομοίωση του σιδήρου πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα που πάσχουν από έλλειψη σιδήρου πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση του τσαγιού αμέσως μετά το φαγητό.

Δεν κάνετε μπάνιο

Μην νομίζετε ότι θα πρέπει να περιμένετε πολύ, μόνο 30 λεπτά. Όταν κάνουμε ντους ή μπάνιο η θερμοκρασία του σώματός μας αυξάνεται ελαφρώς. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η αύξηση στη θερμοκρασία, το σώμα μας στέλνει λίγο περισσότερο αίμα στο δέρμα απ’ ό,τι συνήθως. 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr