12 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τετάρτη, 07 Ιούνιος 2017 20:12

«Διακοπές» σε Κέντρα Υγείας θα κάνουν πάνω από 100 φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ

«Πού θα περάσεις το φετινό καλοκαίρι;». «Στο Κέντρο Υγείας» απαντούν περισσότεροι από 100 φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ, οι οποίοι επέλεξαν να υποστηρίξουν έξι Κέντρα Υγείας που λόγω κρίσης αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

Οι φοιτητές αυτοί από τις 10 Ιουλίου και για επτά εβδομάδες θα προσφέρουν περισσότερες από 5.000 ώρες εθελοντικής δράσης, συνδράμοντας στο απαιτητικό έργο των ιατρών σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Πρόκειται για δράση του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ε.Κ.Υ.Β.Ε. 2017 - «Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος».
Τα Κέντρα Υγείας τα οποία θα υποστηρίξουν οι φοιτητές είναι της Αριδαίας, της Κασσανδρείας, της Καλλικράτειας, του Αγίου Νικολάου, των Μουδανιών και της Νέας Μαδύτου.

«Σε κάθε Κέντρο Υγείας θα μένουν επί μία εβδομάδα δύο φοιτητές Ιατρικής, τρίτου έτους και άνω, οι οποίοι θα βοηθάνε τον αγροτικό ιατρό και θα εξοικειώνονται με την καθημερινή κλινική πράξη και τον τρόπο λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις κλινικές τους δεξιότητες» επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε., τριτοετής φοιτητής Ιατρικής, Γιώργος Λαλές.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται επί σειρά ετών και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]